Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 31 Octombrie 2020 - 8648 vizitatori azi
Actiuni pentru depistarea celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

Ieri, in intervalul orar 16.00-18.00, politistii de la Formatiunea Rutiera Sangeorz-Bai au organizat si desfasurat o actiune de monitorizare a traficului rutier, pe valea Ilvelor. Politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere si depistarea conducatorilor care conduc autovehicule sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante.

 Au fost opriti in trafic si testati cu aparatul etilotest mai multi conducatori auto, iar pentru doi dintre acestia rezultatul a fost pozitiv. Cei doi au fost depistati pe drumul judetean 172D, in localitatea Magura Ilvei.

 Este vorba despre un barbat de 42 de ani, din Magura Ilvei in cazul caruia, valoarea indicata a fost de 0,36 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatului i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru 90 de zile si a fost sanctionat contraventional cu amenda.

 In cazul celui de-al doilea, in varsta de 33 de ani, din Lunca Ilvei, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, in urma verificarilor, a reiesit faptul ca are dreptul de a conduce suspendat. A fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducere fara permis si cu alcoolemie. Fiind constatate nereguli privind valabilitatea inspectiei tehnice periodice si asigurarii autoturismului condus, barbatul din Lunca Ilvei a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 3900 de lei si i s-au retinut certificatul si placutele de inmatriculare.

 

 

 

Material lemnos, fara documente legale, in valoare de peste 130.000 de lei, confiscat de politisti si reprezentanti ai Garzii Forestiere

 In data de 13 octombrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice si specialisti silvici din cadrul Garzii Forestiere Judetene Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice.

 Astfel, au fost efectuate controale si verificari la o societate comerciala din Sieu Magherus, iar ca urmare a neregulilor constatate, a fost aplicata o sanctiune contraventionala conform Legii 171/2010, in valoare de 6.000 lei si a fost confiscat valoric 183,87  m.c. de cherestea, in valoare totala de 132.202,53 lei, fara provenienta legala.

 Totodata, la data de 14 octombrie a.c., in urma verificarilor efectuate, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Zagra, impreuna reprezentanti ai ocolului silvic Somes Tibles au identificat doua persoane de 44 de ani, respectiv 19 ani, din Zagra, banuite de comiterea unor delicte silvice.

 Cei doi au fost sanctionati contraventional, conform Legii 171/2010 pentru faptul ca, la data de 26 august 2020, ar fi sustras fara drept, dintr-o padure proprietatea comunei Zagra, 15 arbori de diverse specii. Materialul lemnos, in valoare de 2841,71 lei, a fost confiscat valoric.

 

 

UPDATE: Cei doi tineri, cercetati pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis, conducerea unui vehicul neinmatriculat si furt calificat au fost plasati sub control judiciar pentru urmatoarele 60 de zile.

 Parchetul de pe Langa Judecatoria Bistrita a dispus prin ordonanta, emisa la data de 14 octombrie a.c., luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile incepand cu aceeasi data, fata de cei doi tineri de 18 si 20 de ani, din  Ghinda, cercetati pentru comiterea infractiunilor de conducere a unui vehicul fara permis, conducere a unui vehicul neinmatriculat si furt calificat.

 Masurile de supraveghere judiciara dispuse au fost puse in aplicare, iar politistii Biroului Supravegheri Judiciare vor efectua verificari in vederea respectarii lor. Politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita continua cercetarile in acest caz.

 

 

0 comentarii644 vizualizări15 octombrie 2020
rss 2.0
rss 2.0