Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Dosar penal pentru comiterea mai multor infractiuni, intocmit de politistii Serviciului Rutier.

La data de 27 octombrie a.c., politistii Serviciului Rutier au fost sesizati despre faptul ca, pe raza localitatii Rustior a avut loc un accident rutier, soldat cu ranirea unui tanar de 15 ani, din Sieut.  In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca, in noaptea de 26/27 octombrie, pe drumul comunal 12A, in localitatea Rustior, tanarul se afla, in calitate de pasager, pe un moped, iar la un moment dat, s-ar fi dezechilibrat si ar fi cazut, accidentandu-se. In urma accidentului, atat conducatorul auto, cat si victima au parasit locul producerii accidentului, iar la data de 27, tanarul ranit s-a prezentat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. Totodata, in urma verificarilor efectuate, a reiesit ca autovehiculul condus  nu este inregistrat si ar fi fost condus de un al tanar de 15 ani, din aceeasi localitate.

 Tanarul de 15 ani care ar fi condus mopedul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetarile in acest caz sunt continuate in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului, conducere fara permis de conducere si conducere autovehicul neinmatriculat.   

 

 

 

          Transporturi de material lemnos, verificate de politisti si reprezentanti ai Garzii Forestiere

 La data de 27 octombrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica- Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, impreuna cu specialisti silvici din cadrul Garzii Forestiere Judetene Bistrita-Nasaud au actionat in vederea prevenirii si combaterii delictelor silvice, pe raza comunelor de pe Valea Somesului si Valea Bargaului.

 Astfel, au fost oprite pentru control, mai multe autovehicule, dintre care 8 transporturi de material lemnos si au fost legitimate 12 persoane. In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale, conform Legii 171/2010, in valoare de 3.000 lei, iar ca masura complementara, s-a ridicat in vederea confiscarii material lemnos in valoare de 1.124 lei.

 

 

         

Actiuni pentru siguranta la scoala

 La data de 27 octombrie a.c., politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara, impreuna cu politisti din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au actionat pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile, a victimizarii minorilor si a absenteismului scolar.

 Actiunile au fost desfasurate pe raza comunelor Budacu de Jos, Cetate si Dumitrita, iar politistii implicati au avut in vederea verificarea modului de respectare a masurilor dispuse pentru prevenirea raspandirii Sars-Cov2, in zona unitatilor de invatamant. Astfel, au fost  verificate 3 unitati de invatamant, 10  operatori economici din apropierea scolilor si 4 mijloace de transport scolar, nefiind constatate nereguli.

 Politistii au legitimat mai multe persoane si le-au atras atentia asupra importantei respectarii masurilor de protectie sanitara, distantare sociala si, totodata, sa poarte in mod corect masca de protectie in locurile unde este obligatoriu.

 

 

          Ordin de protectie emis de politisti impotriva unui barbat din Romuli

 La data de 27 octombrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit intr-o familie din Romuli.

 In urma celor constatate la fata locului, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu impotriva unui barbat de 53 de ani, din localitate si au intocmit un dosar penal pentru infractiunea de violenta in familie. De asemenea, au constatat faptul ca, in timp ce se aflau la domiciliu, din cauza unor neintelegeri avute, barbatul si-ar fi agresat sotia in varsta de 47 de ani.

 In continuare, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud monitorizeaza starea conflictuala si efectueaza cercetari in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 .

 

ACTIUNI DE VERIFICARE A RESPECTARII MASURILOR DE PROTECTIE, IN JUDETUL BISTRITA-NASAUD

 Avand in vedere numarul de cazuri de COVID-19 inregistrate, pentru prevenirea si limitarea infectarii cu virusul Sars-Cov-2, sub autoritatea Institutiei Prefectului, politistii bistriteni, impreuna cu jandarmi, politisti locali, precum si reprezentanti ai unor institutii abilitate in acest sens, au continuat activitatile de verificare a modului in care se respecta prevederile Legii nr. 55 din 2020.

 Ieri, 27 octombrie, au fost desfasurate in sistem integrat 8 actiuni punctuale de verificare in zone aglomerate, in zona scolilor, zone pietonale, centre comerciale, piete, targuri, dar si in mijloacele de transport in comun, cu privire la  respectarea masurilor impuse in contextul starii de alerta. La actiunile desfasurate au participat 64 de politisti, impreuna cu jandarmi, politisti locali, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Directiei de Sanatate Publica, Directiei Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Inspectoratului Teritorial de Munca Bistrita-Nasaud.

 Astfel, au fost verificate peste 1600 de persoane (aflate in izolare, carantina sau depistate in zonele unde au fost desfasurate controale) , 98 de operatori economici si 138 de mijloace de transport. Totodata, au fost controlate 44 de mijloace de transport in comun, fiind depistate 5 persoane, dintre care 4 conducatori auto, care nu purtau masca sanitara sau o purtau in mod necorespunzator.

 In ultimele 24 de ore, pentru abaterile constatate, echipele de control au aplicat 94 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 22.865 de lei. Din totalul acestora, 38 de sanctiuni, in valoare de 2500 de lei, au fost aplicate de politisti pentru nerespectarea Legii 55/2020, respectiv nerespectarea masurilor de protectie individuala.

 Recomandam tuturor cetatenilor sa pastreze distantarea fizica, sa poarte masca de protectie in toate spatiile unde este obligatoriu, prevazute de legislatia in vigoare, precum si in mijloacele de transport, sa nu se expuna la riscuri.

 In continuare, politistii, impreuna cu celelalte structuri ale M.A.I. si institutii cu atributii de control vor actiona, atat in uniforma cat si in civil, pentru verificarea respectarii prevederilor Legii 55/2020, privind masurile dispuse pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

 

 

0 comentarii2814 vizualizări28 octombrie 2020




rss 2.0
rss 2.0