Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Un tanar cercetat pentru infractiuni la regimul rutier a fost retinut pentru 24 de ore si risca arestarea preventiva.

La data de 17 decembrie a.c., in urma probatoriului administrat de catre politistii Serviciului Rutier a fost dispusa retinerea pentru 24 de ore a unui tanar de 25 de ani, din Satu Nou, cercetat pentru comiterea mai multor infractiuni la regimul rutier.

 Din cercetarile politistilor a reiesit faptul ca, in intervalul aprilie-decembrie 2020, acesta ar fi condus fara sa detina permis de conducere si aflandu-se sub influenta alcoolului, fiind depistat si oprit in trafic.

 In prezent, tanarul se afla in arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, iar in cursul zilei de astazi va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. Cercetarile sunt continuate catre politistii Serviciului Rutier.

 


                 10 sanctiuni au fost aplicate pentru neregulile constatate in urma actiunilor desfasurate ieri, in domeniul verificarii sistemelor de securitate

 La data de 17 decembrie a.c., politistii Compartimentului Sisteme de Securitate, impreuna cu politisti din cadrul Politiei Orasului Sangeorz-Bai si Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au efectuat actiuni in domeniul verificarii sistemelor de securitate, pe raza de competenta.

 Activitatile au vizat obiective care opereaza cu valori, respectiv unitati si institutii de interes public, societati care au ca obiect de activitate schimbul valutar, case de amanet si unitati profilate pe activitati cu bijuterii, statii de comercializare a carburantilor, spatii comerciale, sali de jocuri de noroc, prestatori de servicii de paza si in sisteme tehnice, dar si alte categorii de unitati.

 In urma controalelor efectuate, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 10 sanctiuni contraventionale in valoare de 10.900 de lei, prevazute de H.G. 301/2012.

 Politistii vor continua si in perioada urmatoare actiunile pentru prevenirea si combaterea infractiunilor contra patrimoniului agentilor economici si verificarea legalitatii functionarii prestatorilor de servicii de securitate.

 

 

          Cu autovehicul neinmatriculat si sub influenta alcoolului

   In dupa-masa de ieri, 17 decembrie, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit in trafic, pentru control, un autovehicul cu numere de Bulgaria care circula pe Drumul Judetean 173G, pe directia Cetate spre Jelna.

 Politistii au identificat conducatorul auto ca fiind un barbat de 48 de ani, din Jelna, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,45 mg/ l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Totodata, in urma verificarilor, a reiesit faptul ca autovehiculul nu este inmatriculat.

 In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

Nu a respectat masura carantinarii si a fost sanctionat contraventional 

 In dupa-masa de ieri, 17 decembrie, in cadrul actiunilor de verificare a modului de respectare masurilor de protectie sanitara impuse, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au sanctionat contraventional un barbat de 34 de ani, din Lechinta cu amenda in cuantum de 1000 de lei.

 Barbatul nu a respectat masura impusa, nefiind gasit la adresa stabilita pentru carantina. A fost informat Centru Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei Bistrita-Nasaud pentru a dispune si alte masuri complementare conform competentei.

 

 

          Agresiune cercetata de politistii din Nasaud

 Azi-noapte, in jurul orei 02.44, politistii din Nasaud au intervenit ca urmarea a unui apel 112 prin care a fost sesizat faptul ca, in apropierea garii din orasul Nasaud, o persoana  a fost ranita cu un cutit.

 In urma verificarilor efectuate la fata locului, a reiesit faptul ca, din cauza unor neintelegeri, doi tineri s-ar fi agresat reciproc, iar la un moment dat, o tanara de 23 de ani, din Nasaud l-ar fi lovit cu un cutit, in zona pieptului si bratului, pe un tanar de 21 de ani, din Rebrisoara. In urma agresiunii, tanarul a fost transportat la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale. 

 Politistii din Nasaud au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente

 

0 comentarii2779 vizualizări18 decembrie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0