Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 26 Februarie 2021 - 31660 vizitatori azi
CUM SA NE FERIM DE HO, HOOO, HOTI.

Prevenirea furturilor este o preocupare constanta a politistilor, iar perioada sarbatorilor de iarna este un bun prilej pentru hoti de a profita de neatentia viitorilor pagubiti.  In acest context, pentru prevenirea furturilor din locuinta, favorizate de neatentia proprietarilor, mai ales a persoanelor varstnice, politistii desfasoara activitati de informare, in special in mediul rural. Pentru a nu fi implicati in evenimente nedorite, politistii reamintesc:

    Cand va aflati in locuinta, tineti permanent usa inchisa cu cheia deoarece hotii profita de aceasta neatentie si sustrag din hol genti sau obiecte de imbracaminte.

     Cand lipsiti o perioada mai indelungata, rugati un vecin sa va ridice corespondenta din cutia postala sau eventualele facturi prinse in usa, sa supravegheze perimetrul locuintei si sa interpeleze persoanele necunoscute care suna la usa dumneavoastra.

     Nu pastrati in casa sume importante de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti.

     Daca la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand sau solicita cumpararea unor produse, evitati-le ! In niciun caz nu le permiteti accesul in locuinta.

 

Persoanele varstnice raman o categorie vulnerabila, astfel ca, din grija pentru bunici, dar si pentru ca recomandarile politistilor sa ajunga mai usor la ei si insotite de un zambet, colega noastra, agent principal Paula Iusan, criminalist dactiloscop in cadrul Serviciului Criminalistic Bistrita-Nasaud, a transformat recomandarile in versuri. Politistii de la Prevenirea Criminalitatii au desfasurat actiuni in mediul rural si le-au inmanat impreuna cu traditionalele urari de sarbatori.

 

 

Vreme trece, vreme vine,

Dragi bunici sa nu uitati!

Nu poftiti in cas’ pe nimeni,

Doar din curte-i salutati.

 

Pe strainul care vine

Si va cere sa ii dati

Haine, paine sau carnati,

Nu-l lasati sa intre-n curte,

E viclean si nu-ti vrea bine.

 

Aveti grija, dragi bunici,

Mai ales de sarbatori,

Fiindca e pacat, sa stiti,

Sa primiti sa fiti "urati"

De straini "nevinovati".

 

Sarbatori fericite, cu sanatate multa si bucurie in suflet!

0 comentarii1155 vizualizări24 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0