Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 26 Februarie 2021 - 32824 vizitatori azi
Accident rutier la Beclean.

In aceasta dimineata, politistii din Beclean au intervenit pentru efectuarea de verificari, ca urmare a producerii unui accident rutier pe Drumul National 17, in localitatea Coldau.  A fost implicat un autoturism care era condus de un tanar de 21 de ani, din Rebrisoara, pe directia Beclean-Dej si care a intrat in coliziune cu un cap de pod.

Doua persoane, o femeie de 55 de ani, si un copil de 10 ani, din Rebrisoara, pasagere in autoturism, au fost ranite si transportate la spital. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Continua cercetarile in acest caz politistii rutieri din Beclean pentru stabilirea cauzei si imprejurarilor exacte in care a avut loc accidentul.

 

I.P.J. BISTRITA-NASAUD: ACTIUNILE DIN ULTIMELE 24 DE ORE 

Ieri, 25 decembrie, la nivel judetean, politistii din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, alaturi de politisti locali, jandarmi, precum si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Teritorial de Munca, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei de Sanatate Publica si de la Protectia Consumatorului au continuat verificarile pentru respectarea masurilor de protectie impuse prin Legea 55/2020. Totodata, in acelasi context, au mai fost organizate in tot judetul 12 actiuni punctuale la care au participat,  in sistem integrat, 74 de reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniul prevenirii si limitarii raspandirii virusului Sars-Cov-2.

 Au fost verificate 56 de societati comerciale, iar reprezentantii agentilor economici au fost instruiti cu privire la respectarea obligatiilor impuse, precum si a normelor destinate prevenirii raspandirii noului tip de coronavirus si in special cu privire la dezinfectia frecventa a suprafetelor expuse si a instituirii unor masuri pentru evitarea aglomerarii de persoane in spatiile comerciale. Totodata, au fost verificate aproape1600 de persoane aflate in izolare, carantina sau depistate in cadrul actiunilor.  

 De asemenea, au fost oprite pentru control 119 autovehicule, iar conducatorilor auto li s-au reamintit principalele restrictii si obligatii prevazute de Legea 55/2020, pentru prevenirea raspandirii virusului SARS-CoV-2. Pentru neregulile constatate in ultimele 24 de ore, politistii din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, impreuna cu cei de la Politia Locala au aplicat 69 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 7.000 de lei. Din totalul acestora, 22 de sanctiuni, in valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie in intervalul orar 23.00-05.00 si 46 de sanctiuni, in valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala, conform Legii 55/2020. De asemenea, politistii de la Politia Locala Bistrita au aplicat o sanctiune contraventionala, in valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea masurii carantinei la domiciliu.

 

 

Reamintim faptul ca este interzisa circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 23:00—05:00. Prin exceptie, este permisa circulatia persoanelor in intervalul mai sus precizat pentru urmatoarele motive: 

·       deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

 ·       deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

 ·       deplasari in afara localitatii a persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

 ·       deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/ insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie;

 Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional sunteti obligati sa prezentati, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere.

 Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal sunteti obligati sa prezentati, la cererea fortelor de ordine, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil;

 Actiuni de acest gen se vor desfasura pana la incetarea masurilor restrictive.

 Suntem la datorie pentru siguranta comunitatii!

0 comentarii1064 vizualizări26 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0