Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 26 Februarie 2021 - 32096 vizitatori azi
Infractiuni constatate in flagrant-doua dosare penale intocmite.

La data de 25 decembrie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au intocmit un dosar penal pentru infractiunile de conducere cu alcoolemie si fara permis in cadrul caruia efectueaza cercetari. Banuit de comiterea faptei este un barbat de 30 de ani, din Tureac care a fost depistat in trafic, in timp ce conducea un autovehicul pe Drumul National 17, prin localitatea Tureac.

 In urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca barbatul are permisul de conducere suspendat, iar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,62 mg/l alcool in aerul pur expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile in acest caz sunt efectuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 La data de 25 decembrie a.c., politistii din Nasaud l-au depistat in flagrant, in timp ce conducea un autoturism, pe un tanar de 24 de ani, din Nasaud care se afla sub influenta alcoolului.

 Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Si in acest caz a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

Accidente fara victime soldate cu dosare penale

 La data de 25 decembrie a.c., politistii au intervenit pentru efectuarea de verificari ca urmare a unui accident rutier fara victime, produs pe Drumul Judetean 172D, in localitatea  Lunca Ilvei.

 Astfel, a reiesit faptul ca un barbat de 47 de ani, din Lunca Ilvei, in timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul directiei si a intrat in coliziune cu gardul unui imobil. De asemenea, in urma verificarilor a reiesit faptul ca are permisul de conducere retinut.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 In seara de 24 decembrie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au deschis un dosar penal de conducere cu alcoolemie in cadrul caruia efectueaza cercetari. Vizat este un barbat de 64 de ani, din Magura Ilvei care, in timp ce conducea o autoutilitara, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu peretele unui imobil. Din fericire, nici in acest caz nu au fost inregistrate victime.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a conducatorului auto, rezultatul a fost de 0.61 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere sub influenta alcoolului in cadrul caruia sunt continuate cercetarile.

 

    Depistat la volanul unui autovehicul inmatriculat in Anglia, fara sa detina permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule

 La data de 25 decembrie a.c., politistii au intocmit un dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere unui vehicul fara permis de conducere.

 Vizat in acest caz este un tanar de 24 de ani, din Rodna, depistat in flagrant, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in Anglia, pe Drumul National 17D, pe raza localitatii Rodna.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Si in acest caz politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si continua cercetarile.

 

 

 

A incalcat obligatiile impuse prin masura arestului la domiciliu, dar a fost depistat de politistii de la Supravegheri Judiciare si risca arestarea preventiva

 La data de 26 decembrie a.c., politistii Biroului Supravegheri Judiciare au depistat un tanar de 23 de ani, din Prundu Bargaului care era plasat in arest la domiciliu si care a incalcat obligatiile stabilite de organele judiciare.

 Acesta a fost depistat in afara locuintei in cadrul unei actiuni a Serviciului de Investigatii Criminale organizata si desfasurata in scopul verificarii respectarii obligatiilor impuse persoanelor supravegheate prin masurile preventive instituite fata de acestea.

 Actiunea s-a desfasura pe raza municipiului Bistrita, dar si a sectiilor arondate si au fost legitimate si verificate in total 35 de persoane. Totodata, au fost verificate 14 persoane plasate in arest la domiciliu, iar tanarul de 23 de ani, din Prundu Bargaului a fost depistat in afara locuintei, incalcand cu rea-credinta obligatiile stabilite de organele judiciare. Politistii au formulat o sesizare catre instanta cu propunere de inlocuire a arestului la domiciliu cu arestarea preventiva.

 

 

          Agresor impotriva caruia politistii au emis ordin de protectie provizoriu, evacuat din locuinta

 La data de 26 decembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Petru Rares au evacuat din locuinta un barbat de 53 de ani, din Cristestii Ciceului. Totodata, impotriva lui au emis un ordin de protectie provizoriu, fiind banuit ca si-a agresat sotia.

 In urma verificarilor efectuate la fata locului, a reiesit faptul ca, in timp ce se afla la domiciliu, impreuna cu sotia sa, o femeie in varsta de 38 de ani, din cauza consumului de alcool si a unor discutii in contradictoriu, ar fi lovit-o.

 A fost intocmit dosar penal pentru lovire sau alte violente, in cadrul caruia continua cercetarile pentru tragerea la raspundere a agresorului.

 

 

         Doua infractiuni flagrante, constatate in cadrul unei actiuni pentru siguranta traficului rutier, desfasurata de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita

 In dupa-masa de 27 decembrie a.c., in cadrul actiunilor de verificare a traficului rutier, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control un autoturism la volanul caruia se afla un tanar de 28 de ani, din Pinticu.

 Autoturismul a fost depistat pe Drumul Judetean 173, pe raza localitatii Teaca, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In cadrul aceleiasi actiuni, pe Drumul Judetean 173, prin Teaca, un tanar de 23 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism inmatriculat in Germania, a fost oprit pentru control.

 Conducatorul auto nu a putut prezentat documentele autoturismului, iar in urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca este radiat din circulatie din luna noiembrie 2020. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In ambele cazuri, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru tragerea la raspundere a celor vinovati.

 

 

          Autoaccidentare si dosar penal intocmit de politistii din Beclean

 In seara de 27 decembrie a.c., politistii au intervenit pentru efectuarea de verificari la un accident rutier, soldat cu ranirea unei persoane. Au intocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie si vatamare corporala din culpa.

 Vizat este un tanar de 19 ani, din Branistea care, in timp ce conducea un moped pe raza localitatii de domiciliu s-a autoaccidentat si a fost transportat la spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar valoarea indicata a fost 1,07 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat doua mostre biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemie.

 Politistii din cadrul Politiei Orasului Beclean au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

0 comentarii1127 vizualizări28 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0