Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 17 Ianuarie 2021 - 10954 vizitatori azi
Accident pe DN 17D .

Politistii din Sangeroz-Bai au intervenit la un accident rutier care a avut loc pe Drumul National 17D, intre localitatile Sangeorz-Bai si Ilva Mica. A fost implicat un autoturism, condus de un barbat de 42 de ani, din Ilva Mica. Autoturismul a intrat in coliziune cu niste parapeti din beton si un copac, dupa care s-a rasturnat in albia raului Somes.

 In urma accidentului, conducatorul auto si o pasagera in varsta de 39 de ani au fost raniti si transportati la spital. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. S-a intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate pentru vatamare corporala din culpa.

 

.

 

ACTIUNILE POLITISTILOR DE LA ARME, EXPLOZIVI SI SUBSTANTE PERICULOASE
In ajunul Anului Nou, pentru prevenirea unor evenimente nedorite, politistii specializati in investigarea infractiunilor din domeniul armelor, explozivilor si substantelor periculoase au intensificat actiunile specifice. La activitati au actionat in sprijin politistii Serviciului pentru Actiuni Speciale si cei ai Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice.
Astfel, au fost efectuate controale si verificari, iar pentru neregulile constatate, au fost intocmite dosare penale pentru contrabanda calificata, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si operatiuni cu articole pirotehnice.

 
Tot in cadrul actiunilor, au fost ridicate in vederea confiscarii 6 arme letale cu destinatia vanatoare si 50 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2, care ar fi fost detinute fara drept si oferite spre comercializare. 
 

Doua dosare penale pentru contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor:
In urma verificarilor efectuate, a fost identificat un barbat de 32 de ani care, in perioada 25-29 iulie 2020, ar procurat trei arme letale cu destinatia vanatoare, din Spania si le-ar fi introdus ilegal in Romania. Ulterior, le-ar fi detinut fara drept, la domiciliul sau din localitatea Tureac.
Totodata, un alt barbat de 46 de ani, din Nasaud, este banuit ca ar fi detinut ilegal, la domiciliul sau, trei arme letale cu destinatia vanatoare, iar din investigatiile efectuate, a reiesit faptul ca barbatul le-ar fi procurat din Spania si le-ar fi introdus ilegal in Romania, in cursul lunii octombrie 2020.
Cele sase arme au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor de catre politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase. In ambele cazuri a fost intocmit dosar penal pentru contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor:
  50 de kilograme de articole pirotehnice, care ar fi fost detinute fara drept, ridicate in vederea indisponibilizarii 

 
Tot in ajunul Anului Nou, in cadrul actiunilor de verificare desfasurate, politistii l-au depistat pe un barbat de 42 de ani, din Bistrita, care ar fi comercializat, in parcarea unui supermarket din municipiu, articole pirotehnice, fara sa fie autorizat in acest sens.
Aproximativ 50 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2 au fost descoperite in portbagajul autoturismului sau, intreaga cantitate fiind ridicata in vederea confiscarii.
Cercetarile sunt continuate de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, fiind intocmit dosar penal pentru operatiuni cu articole pirotehnice efectuate fara drept.   
Conducator auto implicat intr-un accident rutier, depistat de politisti in urma investigatiilor efectuate

 
In dimineata de 1 ianuarie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii Serviciului Rutier l-au identificat si depistat pe un tanar de 26 d ani, din Budacu de Sus, pe care-l banuiesc ca ar fi condus un autoturism implicat intr-un accident rutier.
Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,35 mg/l, alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodata, in urma verificarilor, a reiesit faptul ca nu detine permis pentru nicio categorie de autovehicule.
Accidentul a avut loc in data de 1 ianuarie, in jurul orei 00.30, pe Drumul Comunal 11, in localitatea Ardan. La fata locului s-a constatat faptul ca autoturismul condus de tanarul de 26 de ani a intrat in coliziune cu un cap de pod. Imediat dupa producerea accidentului, autovehiculul ar fi fost abandonat, iar conducatorul auto si 3 pasageri au plecat de la fata locului. Dupa aproximativ o ora, doi dintre pasageri, ambii din Budacu de Sus au fost transportati la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale.
Cercetarile in acest caz sunt continuate pentru comiterea infractiunilor de conducere fara permis, parasirea locului accidentului si vatamare corporala din culpa.

 
Depistat fara permis, a refuzat initial sa opreasca
In dupa-masa de 31 decembrie 2020, in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au efectuat semnalele de oprire unui autoturism care circula pe raza localitatii Ghemes, comuna Milas.
Conducatorul auto a refuzat sa se conformeze, motiv pentru care a fost urmarit si oprit dupa aproximativ 10 km, in localitatea Hirean. A fost identificat conducatorul auto in persoana unui tanar de 21 de ani, din Milas, iar in urma verificarilor a reiesit ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost negativ.
Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.


Sase dosare penale pentru conducere cu alcoolemie - Recordul negativ al primelor 2 zile din anul 2021 a fost 1,26 mg/l alcool pur in aerul expirat
Pentru siguranta traficului rutier, in perioada sarbatorilor, politistii de la Rutiera au intensificat actiunile pe linia lor de munca, acordand o atentie deosebita depistarii celor care conduc sub influenta alcoolului si pun astfel in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.
Astfel, in primele 2 zile ale acestui an, au fost constatate, in flagrant, mai multe infractiuni de conducere cu alcoolemie, pentru care au fost intocmite dosare penale.

 

Exemplificam:

In aceasta dimineata, politistii din Nasaud l-au depistat conducand sub influenta alcoolului, pe un tanar de 26 de ani, din Feldru. Acesta a fost oprit pe raza localitatii de domiciliu, iar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 1.08 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.


***In dupa-masa de 1 ianuarie a.c., politistii l-au depistat pe un barbat de 36 de ani, din Urmenis, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean162, pe raza localitatii Sopteriu, aflandu-se sub influenta alcoolului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,26 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorul auto a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie.


***In seara de 31 decembrie 2020, pe Drumul Judetean 173, un autoturism la volanul caruia a fost identificat un tanar de 28 de ani, din Budacu de Sus, a iesit in afara partii carosabile si s-a rasturnat. Din fericire, nu au fost inregistrate victime, dar rezultatul testarii cu aparatul etilotest a conducatorului auto a fost 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. A fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.***


La data de 31 decembrie 2020, politistii l-au depistat in trafic pe un tanar de 20 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul National 17, prin localitatea Susenii Bargaului. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,73 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital in vederea recoltarii de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetarile continua de politistii Sectiei 2, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.
In dimineata de 1 ianuarie a.c., pe Drumul Judetean 172D, in localitatea Colibita, a fost oprit in trafic un autoturism inmatriculat in Anglia, la volanul caruia a fost identificat un barbat de 34 de ani, din Bistrita Bargaului. Rezultatul testarii cu aparatul etilotetst a fost 0,51 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe in vederea stabilirii alcoolemie. S-a intocmit dosar penal.


***In seara de 31 decembrie 2020, politistii l-au depistat pe un barbat de 48 de ani, din  Mititei, in timp ce conducea un autovehicul pe Drumul Judetean 172, prin localitatea Mocod. In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,78 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii de la Rutiera Nasaud.

Doua dosare penale de furt in scop de folosinta si conducere fara permis; conducatorii auto- depistati de politisti in flagrant 
La data de 31 decembrie 2020, politistii au oprit pentru control un barbat de 33 de ani, din Lechinta care se afla la volanul unui autoturism ce nu-i apartinea. Acesta a fost depistat pe Drumul Judetean 151, in localitatea Vermes, iar in urma verificarilor, a reiesit faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodata, barbatul ar fi luat autoturismul dintr-o spalatorie din Lechinta, fara acordul proprietarului.
Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetarile continua de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta, fiind intocmit dosar penal pentru conducere fara permis de conducere si furt in scop de folosinta.  


***
In noaptea de 1/2 ianuarie a.c., politistii au depistat un tanar de 17 ani, din Tiha Bargaului, in timp ce conducea pe Drumul Judetean 172D, prin localitatea Prundu Bargaului, un autoturism inmatriculat in Germania.
In urma verificarilor, a reiesit faptul ca nu detine permis pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul apartine familiei si a fost luat fara consimtamant.  Totodata, rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,26 mg/l alcool pur in aerul expirat. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si furt in scop de folosinta.
Interventii ale politistilor bistriteni in doua cazuri de violenta in familie
La data de 1 ianuarie a.c., o femeie de 41 de ani, din Bistrita, a solicitat sprijinul politistilor, fiind lovita de sot, in timp ce se aflau in locuinta comuna. La fata locului, politistii l-au identificat pe agresor ca fiind un barbat de 50 de ani, din Bistrita si impotriva lui au emis un ordin de protectie provizoriu. Totodata, au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie si continua cercetarile in acest sens. 
La aceeasi data, politistii din Bistrita au intervenit pentru protejarea unei tinere de 25 de ani, din localitate, care a sesizat faptul ca a fost lovita si amenintata de sotul ei, un tanar de 28 de ani. Si in acest caz, politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie si au emis ordin de protectie provizoriu.
In ambele cazuri, politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita monitorizeaza starea conflictuala.


0 comentarii609 vizualizări02 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0