Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 26 Februarie 2021 - 38698 vizitatori azi
Aproape 120 de metri cubi de material lemnos fara provenienta legala, confiscati de politisti.

Politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice, in colaborare cu specialisti silvici din cadrul Garzii Forestiere Judetene Bistrita-Nasaud si silvicultori au actionat pe raza comunelor de pe Valea Ilvei, pentru combaterea activitatilor ilicite in domeniile economice specifice exploatarii, prelucrarii si comercializarii materialului lemnos.

 Astfel, in urma neregulilor constatate, au fost aplicate 3 sanctiuni contraventionale in valoare de 11.000 lei, conform Legii 171/2010, iar ca masura complementara, politistii au dispus confiscarea cantitatii de 119,25 metri cubi de material lemnos fara provenienta legala, in valoare de peste 20.000 de lei.

 Totodata, au fost intocmite doua dosare penale, iar politistii continua cercetarile pentru tragerea la raspunde a persoanelor vinovate. Exemplificam:

 

    Taiere, fara drept, de arbori si furt de arbori, cercetate de politistii de la Combaterea Delictelor Silvice

 La data de 13 ianuarie a.c., in urma controalelor efectuate, politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar de cercetare penala pentru comiterea infractiunilor de taiere, fara drept, de arbori si furt de arbori.

 Conform primelor verificari efectuate, in perioada 11 noiembrie 2020- 4 ianuarie 2021, o societate comerciala din Ilva Mare care a exploatat o partida, ar fi taiat fara drept si ar fi sustras 11 arbori cu un volum de peste 23 de metri cubi, in valoare de aproximativ 13.400 de lei. Politistii continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

    Fals sub semnatura privata cercetat de politistii specializati in combaterea delictelor silvice

 In urma controalelor si actiunilor pe linie silvica desfasurate ieri, 13 ianuarie, politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar de cercetare penala pentru comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

 Vizat este un barbat de 32 ani, din Ilva Mare care, in calitate de padurar, ar fi intocmit si eliberat avize de insotire pentru cantitatea de 10,06 metri cubi de material lemnos si ar fi specificat faptul ca provine din fondul forestier proprietate a unei persoane fizice, insa in realitate ar fi fost exploatat din fondul forestier al comunei Ilva Mare.

 Politistii specializati in cercetarea infractiunilor la regimul silvic continua cercetarile pentru tragerea la raspundere penala a persoanelor vinovate.

 

***foto atasate

        

         Ordin de protectie emis de politistii Sectiei 5 impotriva unui agresor

 In noaptea de 12/13 ianuarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Petru- Rares au intervenit la un scandal in familie, sesizat prin 112, in localitatea Ciceu-Giurgesti. Impotriva agresorului, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu si monitorizeaza starea conflictuala.

 Din primele verificari s-a stabilit faptul ca, in jurul orei 03.00, in timp ce se afla la domiciliu, un barbat de 47 de ani, din Ciceu-Giurgesti, aflat sub influenta alcoolului si-ar fi agresat sotia si pe fiica lor.

 Politistii au intocmit dosar penal de violenta in familie si continua cercetarile in vederea tragerii la raspundere penala a persoanei banuite de comiterea faptei.

 

 

 

 

          Conducere fara permis depistata in flagrant, de politistii de la Sectia 2

 In aceasta dimineata, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat, in flagrant, un tanar de 22 de ani, din Tureac, in timp ce conducea un autoturism fara sa detina permis pentru vreo categorie de autovehicule.

 Acesta a fost oprit pentru control pe raza localitatii de domiciliu, iar in urma celor constatate a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

0 comentarii1057 vizualizări14 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0