Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 26 Februarie 2021 - 39760 vizitatori azi
Doua mandate de executare a pedepsei inchisorii au fost puse in aplicare de politistii.

La data de 15 ianuarie 2021, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis la data de 14 ianuarie, de catre Tribunalul Arad, impotriva unui barbat din Bistrita. Bistriteanul, in varsta de 44 de ani, a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala si a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 Totodata, la aceeasi data, a mai fost pus in aplicare un alt mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Tribunalul Arad, impotriva unui barbat de 61 de ani, din Lunca Ilvei care a fost condamnat la 4 ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala. Barbatul a fost incarcerat de politisti in penitenciarul Bistrita.

 

 

Insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor este infractiune!

 (1) Conform art. 243(1) din Codul Penal: "Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau cu amenda.

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si insusirea pe nedrept a unui bun mobil ce apartine altuia, ajuns in eroare sau in mod fortuit in posesia faptuitorului, sau nepredarea acestuia in termen de 10 zile din momentul in care a cunoscut ca bunul nu ii apartine.

 In urma investigatiilor efectuate, politistii din Beclean au identificat un barbat de 55 de ani, din Beclean, banuit de comiterea infractiunii de insusirea bunului gasit.

 In dimineata de 14 ianuarie a.c., politistii au fost sesizati de un barbat de 47 de ani, cu privire la faptul ca fiica lui de 14 ani si-a uitat telefonul mobil pe terasa unui magazin. Imediat dupa ce si-a dat seama s-a intors dupa el, insa nu l-a mai gasit.

 Telefonul a fost recuperat si restituit pagubitului, iar politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor.

 

 

INFRACTIUNI LA REGIMUL RUTIER, CONSTATATE IN FLAGRANT, IN ACEST SFARSIT DE SAPTAMANA

 In perioada 15-17 ianuarie a.c., politistii Serviciului Rutier si  din cadrul structurilor de profil din Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat actiuni preventive si de monitorizare a traficului rutier.  Actiunile au vizat atat prevenirea accidentelor rutiere, cat si verificarea modului in care sunt respectate masurile de protectie stabilite prin Legea nr. 55/2020. Au fost efectuate testari cu aparatul etilotest si Drug Test, iar pentru infractiunile constatate au fost intocmite 5 dosare penale in cadrul caruia sunt continuate cercetarile pentru tragerea la raspundere penala a celor vinovati.

 

***

La data de 15 ianuarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au depistat pe un tanar de 23 de ani, din Floresti, in timp ce conducea un moped pe un drum comunal din localitate.

 In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca tanarul are permisul de conducere retinut pana in data de 3 februarie 2021. De asemenea, s-a constatat faptul ca autovehiculul este neinmatriculat. Tanarul de 23 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politia Rurala Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul neinmatriculat si  conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

***

 

In seara de 16 ianuarie a.c., politistii Biroului Rutier l-au testat cu aparatul etilotest pe un barbat de 50 de ani, din Bistrita, care a fost implicat intr-un accident rutier soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. Rezultatul a fost de 0,52 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. La testarea cu aparatul Drugtest 5000, rezultatul a fost negativ.

 Acesta, in timp ce conducea un autoturism pe contrasens, pe o strada din municipiul Bistrita a acrosat un autoturism condus de un barbat de 48 ani, din Bistrita. In cazul barbatului de 48 de ani, rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost negativ.

 Cercetarile continua de Biroul Rutier, fiind intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

In dupa-masa de 17 ianuarie a.c., in cadrul actiunilor de monitorizare a traficului rutier, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita l-au depistat pe un tanar de 21 de ani, din Dumitrita, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 173, pe raza comunei de domiciliu.

 In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca acesta are permisul de conducere retinut, astfel ca s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autoturism fara permis de conducere.

 

***

 

In dimineata de 18 ianuarie a.c., politistii Serviciului Rutier l-au oprit in trafic, pentru control pe un tanar de 22 de ani, din Bistrita care conducea un autoturism pe o strada din Bistrita.

 Acesta a fost testat pentru consumul de substante psihoactive cu aparatul Drug Test, iar rezultat a fost pozitiv. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si continua cercetarile in acest sens.

 

***

In dimineata de 18 ianuarie a.c., pe Drumul National 17, prin localitatea Reteag, politistii l-au depistat in trafic si l-au oprit pentru control pe un barbat de 34 de ani, din localitate care conducea un autoturism.

 In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca barbatul in cauza are permisul de conducere suspendat, astfel ca politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile  pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

0 comentarii966 vizualizări18 ianuarie 2021
rss 2.0
rss 2.0