Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 06 Mai 2024 - 14587
Patru tineri din Viile Tecii, banuiti de comiterea unor furturi, au fost retinuti de politisti.

Sase mandate de perchezitie domiciliara au fost puse in aplicare la data de 27 februarie a.c., de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale, impreuna de cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Bistrita-Nasaud. Perchezitiile au fost efectuate in localitatea Viile Tecii si municipiul Bistrita, la locuintele unor persoane banuite de comiterea unor furturi.

 

Din cercetarile efectuate de politistii Biroului de Investigatii Criminale Bistrita s-a stabilit ca, in perioada 4-22 februarie 2021, in diverse participatii, cei patru ar fi comis 7 infractiuni de furt calificat si o infractiune de tentativa la furt calificat. Acestia ar fi patruns in case nelocuite de pe raza municipiului Bistrita, de unde ar fi sustras diverse bunuri. Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 64.000 lei, o parte dintre bunuri fiind recuperate.

 

Cei patru au fost retinuti pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva. Fata de trei dintre acestia, Judecatoria Bistrita a dispus masura arestarii preventive pentru 30 de zile, iar fata de cel de-al patrulea a fost dispusa masura arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

 

Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a celor implicati si recuperarii in totalitate a prejudiciului.

 

 

 

 

 

 

Retinut pentru 24 de ore, cercetat de politistii nasaudeni pentru talharie 

Ieri, 28 februarie a.c., in urma cercetarilor efectuate, politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui tanar de 24 de ani, din Nasaud, pe care-l banuiesc de comiterea unei talharii, in seara de 27 februarie a.c. In cursul zilei de astazi va fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Nasaud, cu propunere de arestare preventiva.

 

Tanarul, conducatorul auto al unui taximetru, a fost identificat si depistat la scurt timp dupa comiterea faptei si, conform cercetarilor efectuate pana in prezent, l-ar fi impins si i-ar fi sustras unui client un portofel in care se aflu mai multe documente personale, carduri bancare, precum si o suma de bani. In urma investigatiilor, politistii au recuperat o parte din prejudiciu.

 

Cel in cauza se afla in Arestul I.P.J. Bistrita-Nasaud, iar cercetarile continua de catre politistii Compartimentului Investigatii Criminale din Nasaud, sub aspectul comiterii infractiunii de talharie calificata.

 

 

Infractiuni flagrante, constatate de politistii rutieri din Bistrita-Nasaud 

In dimineata de 27 februarie a.c., in jurul orei 02.30, pe Drumul National 17C, in localitatea Telciu, a fost depistat in trafic un tanar de 24 de ani, din Telcisor, in timp ce conducea un autoturism, desi consumase alcool.

 

Cel in cauza a fost testat de politisti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,98 mg/l alcool in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

S-a intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

In seara de 27 februarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au depistat in flagrant, in timp ce conducea un autoturism, desi consumase alcool, pe un barbat de 29 de ani, din Cepari.

 

Acesta a fost oprit pentru control pe Drumul Comunal 32, in localitatea Cepari, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost de 0,60 mg/l alcool in aerul expirat. Celui in cauza i-au fost recoltate doua probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

Politistii au intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

In seara de 27 februarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control un autoturism care circula pe o strada din localitatea Tarpiu. In urma verificarilor, a reiesit faptul ca autoturismul avea aplicate placute cu numere de inmatriculare provizorii, iar autorizatia de circulatie era expirata din anul 2012. Totodata, conducatorul auto, in varsta de 38 de ani, din Sanmarghita, judetul Cluj, nu detine permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

 

Politistii au intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

 

In seara de 28 februarie a.c., politistii din Beclean au oprit pentru control un autoturism care circula pe raza orasului Beclean si care era condus de un barbat de 32 de ani, din localitate. In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 0,48 mg/l alcool pur in aerul expirat, dupa care a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Politistii au intocmit dosar penal pentru conducere cu alcoolemie si continua cercetarile in acest sens.

 

***

In aceasta dimineata, in jurul orei 02.10, pe Drumul Judetean 172D, in localitatea Ilva Mica a avut loc un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale.

La fata locului a fost identificat un tanar de 21 de ani, din Arsita, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca, in timp ce conducea o autoutilitara, a pierdut controlul acesteia si a intrat in coliziune cu gardul unui imobil.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital in vederea prelevarii de mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. A fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

***

 

La data de 27 februarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului au depistat in trafic un barbat de 53 de ani, din Dornisoara, judetul Suceava, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 5B, prin localitatea Piatra Fantanele.

 

In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca autoturismul avea placutele cu numere provizorii expirate din data de 04.11.2020. totodata, in urma testarii cu aparatul etilotest, valoarea indicata a fost de 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

Politistii au intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul neinmatriculat si conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 



 

 

 

UPDATE:https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri/barbat-retinut-de-politistii-sectiei-3-politie-rurala-lechinta

 

Barbatul din localitatea Zoreni, banuit de comiterea unei distrugeri prin incendiere si retinut pentru 24 de ore, de politistii Sectiei 3 Politiei Rurala Lechinta, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, fiind dispusa plasarea sub control judiciar pentru o perioada de 60 de zile, incepand cu 27.02.2021.

 

Politistii continua cercetarile in vederea documentarii intregii activitati infractionale a celui in cauza.

 

 

Material lemnos fara documente legale, in valoare de peste 2700 de lei, ridicat in vederea confiscarii de politistii din Beclean 

In dimineata de 26 februarie a.c., in cadrul activitatilor de monitorizare a traficului rutier, politistii Compartimentului Rutier Beclean au oprit pentru control o autoutilitara care circula pe Drumul National 17, pe raza localitatii Sintereag.

 

A fost identificat conducatorul auto ca fiind un barbat din Bistrita Bargaului, iar in urma verificarilor, a reiesit faptul ca acesta transporta cantitatea de 4,3 metri cubi cherestea fara documente legale de provenienta.

 

Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, in valoare de peste 2700 de lei, a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

 

 

 

 

0 comentarii2884 vizualizări02 martie 2021




rss 2.0
rss 2.0