Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Dosar penal pentru un barbat, in urma unui accident rutier.

La data de 2 iulie a.c., un barbat de 51 ani din Orheiu Bistritei, in timp ce se deplasa cu un motociclu pe Drumul Judetean 173 pe raza localitatii Orheiu Bistritei, s-a autoaccidentat.  La locul evenimentului s-au deplasat politistii din cadrul Serviciului Rutier. In urma verificarilor efectuate, acestia au stabilit ca barbatul de 51 de ani nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul. Totodata, motociclul implicat in evenimentul rutier este neinregistrat in circulatie.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a conducatorului, rezultatul a fost negativ.

Barbatul a fost transportat la spital, pentru acordarea de ingrijiri de specialitate.

 Cercetarile sunt continuate de politistii Serviciul Rutier, fiind intocmit un dosar penal cu privire la infractiunile de vatamare corporala din culpa, conducerea unui autovehicul neinregistrat si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

 

Taiere ilegala si furt de arbori constatata de Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice

 La data de 2 iulie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica -  Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunilor de taiere fara drept de arbori si furt de arbori.

 In fapt, politistii au stabilit ca in perioada  29 martie-2 iulie a.c., o societate comerciala cu sediul in comuna Romuli, cu ocazia desfasurarii activitatilor de explotare a materialului lemnos, a taiat ilegal si sustras un numar de 44 arbori, speciile fag si molid, cu un volum de 10,447 mc si o valoare a prejudiciului de 3178,77 lei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica  - Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

 

 

Ordin de protectie provizoriu emis de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

 La data de 2 iulie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Telciu au fost sesizati de catre o femeie de 31 ani din Telciu, cu privire la faptul ca in cursul lunii mai a.c., in timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unor  neintelegeri, sotul ei de 34 ani, i-a aplicat doua lovituri de palma peste fata.

 In cauza a fost completat impreuna cu femeia de 31 de ani, formularul de evaluare a riscului, constatandu-se ca exista risc iminent, motiv pentru care a fost emis ordinul de protectie provizoriu impotriva  sotului acesteia.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

 

 

Mandat de executare a pedepsei, pus in aplicare

 La data de 3 iulie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale - Compartimentul Urmariri au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii emis de catre Judecatoria Nasaud, impotriva unui barbat de 35 de ani din Cepari.

 Acesta a fost condamnat la 1 an, 9 luni si 20 de zile inchisoare pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 Barbatul a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

 

 

Prejudiciu de 10.000 euro, recuperat aproape integral de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu-Bargaului

 In data de 3 iulie a.c., un barbat de 50 de ani domiciliat in municipiul Cluj Napoca a sesizat politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu-Bargaului despre faptul ca in noaptea de 2 spre 3 iulie a.c., in timp ce se afla in gazda la locuinta unui barbat de 53 de ani din Livezile, acesta i-ar fi sustras dintr-o borseta suma de 10.000 euro.

 In urma activitatilor desfasurate cu operativitate, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului sprijiniti de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Directia Operatiuni Speciale si politisti din cadrul Directiei General de Politie a Municipiului Bucuresti, barbatul suspectat de comiterea faptei, a fost depistat pe raza Sectorul 6 Bucuresti, totodata fiind recuperat prejudiciul in proportie de 70%.

 Fata de barbatul de 53 de ani din Livezile, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, au luat masura retinerii pe o durata de 24 ore, fiind depus in Centrul de Retinere si Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud.

 In cursul zilei de astazi, persoana banuita urmeaza sa fie prezentata Parchetul de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunerea arestare preventiva pentru 30 zile, fiind cercetata in cadrul dosarului penal intocmit cu privire la infractiunea de furt calificat.

 

 

Depistat la volan cu o alcoolemie de 1.03 mg/L alcool pur in aerul expirat

 La data de 3 iulie a.c., politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au desfasurat activitati de supraveghere si control a traficului rutier pe Drumul Judetean 162 pe raza localitatii Sanmihaiu de Campie.

Pentru control a fost oprit un autoturism condus de un barbat de 60 de ani din Floresti, jud.Cluj, cu resedinta in sat Finatele Silivasului, jud. Bistrita-Nasaud.

In urma testarii cu aparatul etilotest a conducatorului auto, a rezultat valoarea de 1,03 mg/l alcool in aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital in vederea prelevarii de probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit un dosar penal cu privire la comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, cercetarile fiind continuate de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta.

 

 

Sofer sub influenta alcoolului depistat pe raza localitatii Romuli

 La data de 3 iulie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, au oprit in trafic pe Drumul National 17C pe raza localitatii Romuli, un autoturism.

 La volanul acestuia a fost identificat un barbat de 46 de ani din Romuli. In urma testarii cu aparatul etilotest a soferului, s-a constatat faptul ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice, avand o alcoolemie de 0,65 mg/L alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, in cadrul unui dosar penal instrumentat de politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud.         

 

 

Dosar penal in urma unui accident rutier

 La data de 3 iulie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeroz-Bai au intervenit la un accident rutier pe Drumul National 17 D pe raza localitatii Rodna.

 Din primele verificari s-a stabilit faptul ca un barbat de 57 de ani din Rodna, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul National 17 D, spre localitatea Sant, a intrat in coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa din sens opus, condus de un barbat de 48 de ani din Maieru.

 In urma impactului a rezultat avarierea celor doua autoturisme, fara a fi inregistrate victime.

 Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ in cazul barbatului de 48 de ani din Maieru si rezultand o valoare de 0,43mg/L alcool pur  in aerul expirat pentru soferul de 57 de ani din Rodna, fiind ulterior condus la spital in vederea recoltarii de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate in cadrul unui dosar penal de catre politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai, sub aspectul comiterii infractiunii de  conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

 

 

Dosare penale pentru soferi depistati sub influenta alcoolului, la Figa

 La data de 4 iulie a.c., politistii din cadrul Compartimentului Rutier al Politiei orasului Beclean au oprit in trafic pe Drumul Judetean 172 intre localitatile Figa si Beclean, un autoturism.

 A fost identificat conducatorul autoturismului, un tanar de 23 de ani din Galati. In urma testarii cu aparatul etilotest, s-a constatat ca acesta se afla sub influenta bauturilor alcoolice, rezultand o valoare de 0,42 mg/L alcool pur in aerul expirat. Soferul a fost condus la spital in vederea recoltarii a doua mostre biologice de sange pentru stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Compartiment Rutier din cadrul Politiei orasului Beclean au intocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

 

***

 

La data 4 iulie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Judetean 172 intre localitatile Figa si Beclean.

 A fost identificat conducatorul autoturismului, un tanar de 26 de ani din Chinteni, judetul Cluj.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a soferului, a rezultat valoarea de 0,66 mg/L alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus ulterior la spital pentru recoltarea de  mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante, cercetarile fiind continuate de catre politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean.

 

 

 

 

0 comentarii2975 vizualizări05 iulie 2021




rss 2.0
rss 2.0