Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 04 Mai 2024 - 14587
Biciclistii din municipiul Bistrita mai bine instruiti de astazi.

In vederea cresterii gradului de siguranta rutiera si reducerea accidentelor de circulatie in care sunt implicati biciclisti, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a demarat o actiune de informare si constientizare a biciclistilor, participanti la trafic in municipiul Bistrita.

 Politisti din cadrul Politiei municipiului Bistrita - Biroul Rutier cat si specialisti din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii au inmanat astazi biciclistilor de pe raza municipiului brosuri de informare care contin reguli de baza pentru o circulatie pe drumurile publice in siguranta.

 Astfel ca, politistii le-au explicat oamenilor regulile de circulatie si i-au indemnat la respectarea acestora, actiunea vizand in primul rand prevenirea, informarea si constientizarea cat si cresterea gradului de siguranta si reducerea accidentelor de circulatie in care sunt implicati biciclistii.

 Printre regulile de circulatie care vizeaza biciclistii, reamintim:

 - inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, asigurati-va temeinic ca nu se apropie niciun autovehicul!

- circulati cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci cand va deplasati in grup, numai in coloana!

- nu circulati cu bicicleta sub influenta bauturilor alcoolice!

- atunci cand circulati cu bicicleta, nu va tineti de vehicule aflate in mers!

- nu transportati pe bicicleta alta persoana!

- purtati o casca de protectie omologata!

-pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie sa fie echipata corespunzator (dispozitiv de franare eficace, mijloc de avertizare sonora, lumina de culoare alba sau galbena in fata, lumina de culoare rosie in spate si cel putin un element reflectorizant de aceeasi culoare);

- inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceti viteza, asigurati-va temeinic si acordati prioritate de trecere celor in drept!

- la schimbarea directiei de mers, chiar daca aveti prioritate de trecere, asigurati-va ca ceilalti participanti la trafic au inteles intentia dumneavoastra!

 

Totodata reamintim ca pentru a conduce o bicicleta pe drumurile publice este necesara varsta minima de 14 ani si cunoasterea temeinica a regulilor de circulatie cat si un echipament regulamentar;

 In ultimul rand, dar deloc de ignorat este faptul ca traversarea cu bicicleta pe trecerile pentru pietoni este strict interzisa daca nu ati coborat de pe aceasta.

 Ne dorim cat mai multi bistriteni sa cunoasca si sa respecte regulile de circulatie si obligatiile pe care le au in calitate de biciclisti, pentru ca, consideram noi, un om prevenit, este un om salvat!

 

0 comentarii3171 vizualizări29 iulie 2021




rss 2.0
rss 2.0