Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Actiune pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul unor defectiuni tehnice ale autovehiculelor.

Ieri, 4 octombrie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita si reprezentanti ai Registrului Auto Roman Bistrita-Nasaud au desfasurat o actiune pe Drumul Judetean 173, pe raza comunei Budacu de Jos. Scopul actiunii a fost prevenirea accidentelor de circulatie, in special a celor produse pe fondul unor defectiuni tehnice.

 Astfel, in intervalul orar 10.00-12.00, au fost oprite si verificate 17 autovehicule si legitimate 22 de persoane,  iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002, in valoare de 2.030 lei, au fost retrase 3 certificate de inmatriculare si retinute 2 permise de conducere.

 

 

          Depistat in flagrant, in timp ce conducea un autoturism aflandu-se sub influenta alcoolului

 Aseara, in urma unor activitati de monitorizare a traficului rutier, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului.

 Vizat este un barbat de 50 de ani din Simionesti care conducea un autoturism si a fost oprit in trafic pentru control, pe Drumul Judetean 154, in localitatea Sieu. Rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,88 mg/l alcool in aerul expirat si i-au fost recoltate probe pentru detrminarea alcoolemiei.

 Cercetarile continua in cadrul dosarului penal intocmit pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

      Doi barbati din Nasaud, ambii in stare de ebrietate, vizati intr-un dosar penal de conducere sub influenta bauturilor alcoolice

 La data de 4 octombrie a.c., politistii rutieri din Nasaud au intervenit la un accident rutier soldat cu pagube materiale. Un barbat din Cosbuc a sesizat faptul ca oglinda retrovizoare a autoturismului sau, care era parcat pe o strada din Nasaud, a fost acrosat de un alt autorism.

 Politistii au depistat autoturismul in cauza, iar la volan au identificat un barbat in varsta de 58 de ani, din Nasaud, aflat sub infleunta alcoolului. Rezultatul testarii cu etilotestul a fost 1,06 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Totodata, in urma verificarilor, politistii nasaudeni au stabilit faptul ca in momentul producerii accidentului autoturismul ar fi fost condus de un alt barbat, in varsta de 65 de ani, din Nasaud, aflat si el sub influenta alcoolului. In cazul lui, rezultatul in momentul testarii cu aparatul etilotetst a fost 1,08 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cei doi au fost condusi la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei.Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Politiei orasului Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

 

0 comentarii2919 vizualizări05 octombrie 2021




rss 2.0
rss 2.0