Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Dosar penal pentru evaziune fiscala, intocmit de politistii de investigarea criminalitatii economice.

La data de 2 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal in cadrul caruia efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

 Banuit de comiterea faptei este un barbat de 47 de ani, din Rodna, administrator al unei societati comerciale cu sediul in localitatea Rodna si obiect principal de activitate transporturi rutiere de marfuri.

 In urma verificarilor efectuate de politisti a reiesit faptul ca, incepand cu luna martie si pana prezent, ar fi achizitionat produse specifice de balastiera de la diferite persoane juridice cu obiect de activitate in domeniu, pe care ulterior le-ar fi comercializat catre diverse persoane fizice fara a emite documente privind vanzarea bunurilor. Totodata, veniturile astfel obtinute nu ar fi fost inregistrate in evidentele contabile ale societatii si nici declarate organelor fiscale, in scopul prejudicierii bugetului consolidat al statului.

 Cercetarile in acest caz continua sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.   

 

 

          Aflat sub influenta alcoolului, a fost implicat intr-un accident rutier si s-a ales cu dosar penal

            In dupa-masa de ieri, 2 decembrie, pe raza localitatii Viisoara a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Din verificarile efectuate la fata locului a reiesit faptul ca un autoturism inmatriculat in judetul Alba si condus de un barbat de 49 de ani, din Bistrita, a acrosat un alt autoturism care stationa pe partea dreapta a sensului lui de deplasare.

 Accidentul s-a soldat cu pagube materiale, insa barbatul de 49 de ani nu a oprit la fata locului, si-a continuat deplasarea, fiind depistatat in scurt timp, pe o strada din apropiere.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,03 mg/l alcool pur in aerul expirat si condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

 Totodata, in urma verificarilor s-a constatat faptul ca autoturismul pe care acesta il conducea are inmatricularea suspendata de drept si nu a putut prezenta polita de tip RCA valabila pentru autoturismul in cauza. Barbatul a fost sanctionat contraventional conform prevederilor OUG 195/2002 si Legii 132/2017.

 Cercetarile in acest caz continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

          Dosar penal pentru distrugere si amenintare, intocmit de politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului

 In dupa-masa de ieri, 2 decembrie, un echipaj din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului a intervenit la un eveniment sesizat de catre o femeie de 77 de ani, din Livezile. Femeia a sesizat faptul ca nepotul ei, aflat sub influenta acoolului, a distrus luneta autoturismului ei, parcat in apropierea locuintei si o ameninta.

 La fata locului, a fost identificat un tanar de 28 de ani, din Livezile, iar in urma verificarilor efectuate, a fost emis un ordin de protectie impotriva acestuia.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunilor de distrugere si amenintare.

 

 

          Depistat de politistii din Beclean la volanul unui autoturism, desi consumase substante psihoactive

 La data de 2 decembrie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Beclean au depistat si oprit pentru control un autoturism care circula pe Drumul National 17, prin localitatea Coldau.

 La volan a fost identificat un tanar de 28 de ani, din Agrisu de Sus, iar in urma testarii cu aparatul DrugTest, rezultatul a fost pozitiv in cazul substantei metamfetamina. Acesta a fost testat si cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind negativ.

 Cel in cauza a fost condus la spital, unde i-au fost recolatate probe biologice, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

 

0 comentarii2835 vizualizări03 decembrie 2021




rss 2.0
rss 2.0