Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 01 Mai 2024 - 14587
ARESTAT PREVENTIV PENTRU CONTRABANDA CU TIGARETE SI INFRACTIUNI RUTIERE.

La data de 3 decembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, impreuna cu politistii Serviciului pentru Actiuni Speciale Bistrita-Nasaud, au depistat, in flagrant delict, un barbat, de 36 de ani, din judetul Suceava, banuit de contrabanda cu tigarete.

 Astfel, in judetul Bistrita-Nasaud, barbatul a fost oprit in trafic, iar, in urma controlului autovehiculului, politistii au descoperit 9.400 de pachete de tigarete, care nu aveau aplicate timbre sau banderole de marcaj fiscal emise de autoritatile din Romania.

 Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat la 172.960 de lei.

 Totodata, a fost solicitata interventia politistilor rutieri, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca barbatul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat, iar autoturismul pe care il conducea avea aplicate placute cu numere de Italia, desi era inmatriculat in Germania si radiat din circulatie. Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv la substanta cocaina. I-au fost prelevate mostre biologice.

 Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice l-au condus la sediul Politiei, pentru audieri, fiind retinut, pentru 24 de ore.

Ulterior, a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bistrita, care a dispus arestarea preventiva, pentru 30 de zile.

 Cercetarile sunt continuate sub aspectul comiterii infractiunilor de contrabanda, conducerea unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ale carei placute cu numarul de inmatriculare au fost retrase, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata si conducerea unui vehicul sub influenta unor substante psihoactive.

0 comentarii2898 vizualizări06 decembrie 2021




rss 2.0
rss 2.0