Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
FARA permis, cu dosar penal. EDUCATIE RUTIERA.

In urma controalelor si activitatilor de monitorizare a traficului rutier, desfasurate pe raza de competenta, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intocmit un dosar penal pentru conducere fara permis. in fapt, la data de 8 aprilie a.c., un barbat de 40 de ani, din Dealu Stefanitei, a fost depistat, in flagrant delict, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii de domiciliu, desi nu detinea permis de conducere valabil. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

          Dosar penal pentru tainure, autoturism indisponibilizat de politisti

 La data de 9 aprilie a.c., politistii din Sangeorz-Bai au intervenit la un accident rutier in care au fost implicate 2 autoturisme, soldat cu pagube materiale. La fata locului, politistii au constatat faptul ca unul dintre autoturismele implicate, condus de un barbat de 56 de ani, din Cugir, judetul Alba, figura ca fiind cautat in vederea confiscarii.

 Cazul a fost preluat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale care s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infractiunii de tainuire. In urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca autoturismul, in valoare de aproximativ 30.000 de euro, este cautat de autoritatile din Germania pentru a fi confiscat. 

Autoturismul a fost ridicat in vederea indisponibilizarii, iar politistii continua cercetarile in vederea documentarii faptei sub toate aspectele ei, in cadrul dosarului penal intocmit sub aspectul comiterii infractiunii de tainuire.

 

 

          Nasaud: actiuni pentru un sfarsit de saptamana in siguranta, desfasurate de politisti si jandarmi

 Sambata, 9 aprilie a.c., in intervalul orar 20.00-24.00, efective din cadrul Politiei Orasului Nasaud si Sectiei de Jandarmi Nasaud au organizat si desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere.

 Astfel, peste 20 de politisti si jandarmi au efectuat controale la 14 operatori economici si au oprit pentru control peste 100 de autoturisme. De asemenea, au fost legitimate peste 130 de persoane si au fost efectuate 40 de testari cu aparatul etilotest.

 Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 24 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de 5730 de lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, iar ca masura complementara, au fost retrase 2 certificate de inmatriculare. Totodata, au mai fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale, pentru nerespectarea Legii 61/1991, in cuantum de 500 de lei.

 

 

          Permis de conducere ridicat in vederea continuarii cercetarilor, de politistii din Sangeorz-Bai

 La data de 9 aprilie a.c., pe Drumul National 17D, in Maieru, politistii rutieri din Sangeorz-Bai au oprit pentru control un autoturism, condus de un barbat de 32 de ani, din Anies.

 La control, barbatul a prezentat politistilor un permis de conducere emis de autoritatile din Elvetia, cu privire la care existau suspiciuni privind autenticitatea. Totodata, in urma verificarilor, s-a constatat ca barbatul nu detine permis de conducere emis de autoritatile din Romania.

 Documentul a fost ridicat in vederea continuarii cercetarilor, in cauza fiind intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

 

.

 

EDUCATIE RUTIERA, EDUCATIE PENTRU VIATA

 Proiect preventiv, derulat in parteneriat, de catre Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, pentru siguranta elevilor

 Siguranta copiilor ramane o prioritate pentru politisti, iar educatia rutiera contribuie semnificativ la asigurarea ei. Indiferent de categoria de participant la traficul rutier,  pieton, biciclist sau conducator auto, siguranta prescolarilor si elevilor este strans legata de nivelul de informare si responsabilizare al acestora.

 In acest context, la nivel judetean, a fost conceput un proiect de educatie rutiera, adaptat pentru mai multe categorii de varste: prescolari, elevi ai ciclului primar, gimnazial si liceeni. Activitatile, teoretice si practice, desfasurate de politisti, alaturi de diriginti urmaresc intelegerea si respectarea regulilor de circulatie, dar si constientizarea riscurilor la care se expun in caz contrar.

 Totodata, la fel de importanta este responsabilizarea elevilor de liceu care au implinit varsta de 18 ani si au obtinut permisul de conducere, asupra necesitatii adoptarii unui comportament preventiv si a consecintelor deosebit de grave pe care le au consumul de alcool sau substante interzise atunci cand conduc autovehicule pe drumurile publice. 

 Astazi, 11 aprilie, la Scoala Gimnaziala Tiha Bargaului, politistii de la Siguranta Scolara si Rutiera au desfasurat primele activitati in cadrul acestui proiect, unde peste 100 de elevi au invatat regulile de circulatie, au exersat cum trebuie sa circule si traverseze corect ca sa fie in siguranta in drumul de acasa la scoala.

 Activitati similare vor fi desfasurate, in scoli din mediul rural si urban, de catre politistii de la Biroul Siguranta Scolara, Serviciul Rutier si Compartimentul de Prevenirea Criminalitatii, pana la finalul acestui an scolar.

0 comentarii581 vizualizări11 aprilie 2022




rss 2.0
rss 2.0