Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Peste 470 de politisti au fost la datorie pentru ca Sarbatoarea Floriilor si Pastele Catolic.

In acest sfarsit de saptamana, politistii bistriteni au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere, in contextul Sarbatorii Floriilor si Pastelui Catolic. Peste 470 de politisti au fost la datorie pentru ca Sarbatoarea Floriilor si Pastele Catolic sa fie sarbatorite in siguranta. Actiunile au vizat cresterea gradului de siguranta in randul cetatenilor, precum si prevenirea accidentelor de circulatie.

 

Politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite din domeniul producerii, depozitarii, transportului si comercializarii produselor specifice sarbatorilor pascale. Astfel, la data de 16 aprilie a.c., au fost verificati 13 operatori economici, precum si 28 persoane fizice ce isi desfasoara activitatea in domeniul vizat.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, 2 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 252/2003, privind registrul unic de control, iar celelalte 2 au fost aplicate pentru nereguli privind unele masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol si privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, ambele cu avertisment.

 

In acelasi context, la data de 17 aprilie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita si cei ai Serviciului pentru Actiuni Speciale au desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea infractiunilor stradale si contra persoanei.

 Astfel, in mediul rural, pe raza de competenta a sectiei, au fost legitimate 39 persoane si au fost oprite pentru control 27 autovehicule. Pentru neregulile aplicate, au fost aplicate 15 sanctiuni contraventionale, in cuantum total de 8785 de lei, dintre care 4 pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, in cuantum de 4000 de lei. Celelalte au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, suplimentar fiind retinute 2 permise de conducere pentru consum de alcool.

 

In urma actiunilor organizate si desfasurate pe raza de competenta a Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Bargaului, in noaptea de 16/17 aprilie a.c., pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 900 de lei, toate pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

 Sanctiunile au fost aplicate in urma controalelor la cluburi si localuri publice, fiind legitimate si verificate 14 persoane.

 

De asemenea, in noaptea de 16/17 aprilie a.c., precum si in seara de 17 aprilie a.c., politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud, cei ai Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud si jandarmi, au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere.

 In acest sens, au fost oprite pentru control si verificate 61 de autovehicule si legitimate 120 de persoane. Totodata, au mai fost verificati si 8 agenti economici.

 Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 29 de sanctiuni, in cuantum total de 11.270 de lei, dintre care 15 pentru incalcari ale legislatiei rutiere, in cuantum de 3770 de lei si a fost retras 1 certificat de inmatriculare. Pentru abateri prevazute de Legea 61/1991, au fost aplicate 12 sanctiuni, in cuantum de 7500 de lei.

 

Pe raza orasului Sangeorz-Bai si Sectiei 7 Politie Rurala, in cadrul actiunilor desfasurate, au fost verificate 22 de autoturisme si legitimate 28 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sanctiuni, in cuantum de 3690 de lei, majoritatea pentru bateri de natura rutiera. Ca masura complementara, au fost retinute 2 permise de conducere.

 

 

Alcoolul si urmarile lui

 Un tanar de 24 de ani, din Manasturel, judetul Cluj, care conducea un autoturism pe raza orasului Nasaud a fost implicat intr-un accident rutier. Acesta, in calitate de conducator al unui autoturism, a pierdut controlul directiei si a intrat in coliziune cu un autoturism parcat. De asemenea, a acrosat o conducta de gaz si gardul metalic cu poarta de acces al unui imobil.

 Tanarul a refuzat sa fie transportat la spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recolatate probe in vederea determinarii alcoolemiei.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud.

 

 

 

Condamnat la 2 ani de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, dus in penitenciar de politisti

 La data de 15 aprilie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat un barbat de 40 de ani, din Ilva Mica, pe numele caruia, la aceeasi data, Judecatoria Nasaud a emis un mandat de executare a pedepsei cu inchisoare.

 Cazul a fost preluat de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, barbatul fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 Cel in cauza a fos dus in penitenciar de politistii de la Investigatii Criminale.

 

  

Prejudiciul unei distrugeri, recuperat integral, in urma investigatiilor efectuate de politistii din Sieu Magherus

 In urma cercetarilor si investigatiilor, efectuate intr-un dosar de distrugere, de catre politistii din cadrul Sectiei 4 Politie Rurala Beclean, Postul de Politie Sieu-Magherus, au fost identificati doi tineri de 21, respectiv 22 de ani, ambii din Crainimat, banuiti de comiterea faptei.

 Cei doi sunt banuiti ca, in seara de 4 februarie a.c., ar fi distrus anvelopele unui autoturism ce apartine unui barbat din localitate. Prejudiciul, in valoare de 1350 de lei a fost recuperat integral.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii de la Postul de Politie Sieu-Magherus.

 

          Reteag: depistat in flagrant delict

 In seara de 16 aprilie a.c., pe Drumul Judetean 172K, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au depistat, in flagrant delict, un conducator auto aflat sub influenta bauturilor alcoolice.

 Barbatul, in varsta de 53 de ani, din Beclean, conducea un autoturism prin localitatea Reteag, desi se afla sub influenta alcoolului.

 Rezultatul in urma testarii cu aparatul etilotest, a fost 0,53 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice in vederea determinarii cu exactitate a alcoolemiei. Cercetarile in cauza vor fi continuate de catre politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares.

 

Depistati in trafic cu nereguli, s-au ales cu dosare penale

 La data de 15 aprilie a.c., in cadrul actiunilor pe linie rutiera, desfasurate, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat si oprit in trafic un autoturism care cirula pe Drumul Judetean 173, in localitatea Pinticu.

 La volan a fost identificat un barbat de 32 de ani, din Magura Ilvei, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca are permisul de conducere suspendat. In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism fara permis de conducere.

 La aceeasi data, pe Drumul Judetean 173C, in Budacu de Jos, a fost depistat un barbat de 38 de ani, din localitate, in timp ce conducea un moped, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodata, in urma verificarilor, a reiesit faptul ca mopedul condus de acesta figureaza ca fiind  neinmatriculat. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

 

 

 

0 comentarii637 vizualizări18 aprilie 2022




rss 2.0
rss 2.0