Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
UPDATE: 30 DE PERCHEZITII IN DESFASURARE, INTR-UN CAZ DE EVAZIUNE FISCALA.

In urma celor 30 de perchezitii domiciliare efectuate la data de 15 mai a.c., de politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Bistrita-Nasaud, in cadrul unui dosar penal aflat sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, la locuintele unor persoane si la sediile unor operatori economici,  politistii au ridicat, in vederea continuarii cercetarilor, 697 de telefoane mobile, 7.066 de accesorii, 13 sisteme PC, 26 de tablete si accesorii, 146 de ceasuri electronice si 11 de lux, 102 accesorii audio, 26 de sisteme GPS, 7 sisteme Gameplay, o drona si un televizor.
Totodata, au fost indisponibilizati peste 415.000 de lei, aproximativ 172.000 de euro, aproape 26.000 de dolari, 10 dolari canadieni, 91.000 de forinti maghiari, 20 de leva si aproximativ 775 de lire sterline.
De asemenea, au fost ridicate, in vederea continuarii cercetarilor, 145,91 de grame de bijuterii, 2 arme neletale, munitia aferenta si componente, 3 cutii cu articole pirotehnice, acte, documente notariale si mai multe articole vestimentare si de ingrijire personala.
Totodata, a fost dispusa masura sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile ale persoanelor banuite, fiind, totodata, pus sechestru pe 16 autovehicule evaluate la peste 214.000 de euro.
Au fost puse in aplicare 5 mandate de aducere, cu privire la 5 barbati, cu varste cuprinse intre 26 si 34 de ani, din Bistrita, Ilisua, Dobric si Beclean, fiind, ulterior, luata masura retinerii acestora, pentru 24 de ore.
Persoanele banuite au fost introduse in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Bistrita-Nasaud, urmand sa fie prezentate magistratilor, cu propunere de arestare preventiva.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane si de catre Biroul de Analiza a Informatiilor Bistrita-Nasaud, la activitati participand si inspectori din cadrul Directiei de Combatere a Fraudelor.
Desfasurarea perchezitiilor a fost realizata cu sprijinul politistilor din cadrul Politiei municipiului Bistrita, Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, Serviciului de Ordine Publica, Biroului Siguranta Scolara, Biroului pentru Protectia Animalelor, Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice si Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Bihor si luptatorilor de la actiuni speciale din cadrul I.P.J. Bistrita-Nasaud, Cluj, Mures, Harghita si Suceava, precum si luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale.
Cercetarile sunt continuate de catre politisti cu privire la infractiunile de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, fals informatic, furt, folosirea de acte nereale si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.


.

 

IPJ BISTRITA-NASAUD
Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculose, in urma delegarii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj, desfasoara activitati de documentare in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiuni de braconaj si uz de arma fara drept, transportul vanatului si orice operatiuni privind vanatul braconat.
La data de 15 mai a.c., a fost dispusa masura controlului judiciar pentru 50 de zile, fata de 4 barbati, cu varste cuprinse intre 41 si 65 de ani, din judetul Bistrita-Nasaud si Bihor, banuiti de comiterea faptelor.
La data de 14 mai a.c., luptatorii Serviciului pentru Actiuni Speciale au oprit in trafic un autoturism in localitatea Rusu Bargaului.
In autoturism, au fost identificati 3 barbati, cu varste cuprinse intre 31 si 52 de ani, din Susenii Bargaului si Mijlocenii Bargaului. 
Totodata, in autoturism a fost gasit trofeul si carnea transata a unui exemplar din specia urs.
In urma investigatiilor efectuate de politisti a reiesit faptul ca, la data de 13 mai a.c., 3 barbati, de 41 si 42 de ani, din municipiul Oradea si Santandrei, judetul Bihor si un barbat, de 49 de ani, din comuna Lesu, toti detinatori legali de arme de vanatoare, ar fi organizat pe raza unui fond de vanatoare, fara a avea eliberata o autorizatie de vanatoare, impuscarea unui exemplar din specia urs. 
In activitati ar fi fost sprijiniti de un barbat, de 65 de ani, din Rusu Bargaului, in calitate de paznic de vanatoare. 
Ulterior, barbatul de 49 de ani ar fi jupuit, eviscerat, transat si transportat exemplarul din specia urs, cu sprijinul barbatului de 65 de ani si a celor trei barbati din Suseni Bargaului si Mijlocenii Bargaului.
Politistii au gasit si ridicat, in vederea continuarii cercetarilor, arma folosita la impuscarea exemplarului din specia urs, tubul cartus rezultat in urma executarii tragerii ilegale, alte doua arme detinute de vanatorii implicati, trofeul exemplarului de urs, carnea rezultata, doua dispozitive de observare si localizare a vanatului si alte obiecte folosite la activitatile de eviscerare.
Cercetarile sunt continuate de politistii din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, pentru stabilirea intregii activitati infractionale, in baza ordonantei de delegare emisa de procurorul militar din cadrul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Cluj.

0 comentarii2975 vizualizări17 mai 2022




rss 2.0
rss 2.0