Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Vizat de comiterea a 2 infractiuni, constatate in flagrant delict, de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita.

La data de 21 iunie a.c., in urma unor verificari in trafic, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice sa a altor substante.  Vizat de comiterea infractiunilor este un conducator auto de 43 de ani, din Sieut care a fost depistat pe Drumul 154C, prin localitatea Sieut. Acesta se afla la volanul unui autoturism, desi consumase alcool. Rezultatul in urma testarii cu aparatul etilotest a fost 0,46 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei.

Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta figureaza ca avand dreptul de a conduce suspendat.

Cercetarile sunt efectuate in continuare de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita.

 

 

ALCOOLUL SI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!

Consumul de alcool reprezinta una dintre cauzele inca frecvente de conturbare a capacitatii de conducere, desi exista tendinta de a se subestima rolul sau.

De cele mai multe ori, conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului comit frecvente incalcari ale normelor de circulatie, conduc cu viteza excesiva, se angajeaza in depasiri neregulamentare sau executa in mod periculos virajele.

Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce soferul acestuia a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!

Astfel, legea prevede o pedeapsa cu inchisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influentand in mare masura producerea accidentelor de circulatie!

 

 

NU CONDUCETI SUB INFLUENTA ALCOOLULUI!

 

 

0 comentarii2296 vizualizări22 iunie 2022




rss 2.0
rss 2.0