Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
Pe bicicleta/trotineta respecta regulile de circulatie! O conduita iresponsabila sporeste riscurile unei tragedii.

In 30 iunie, politistii Serviciului Rutier au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor rutiere in care sunt implicati biciclistii si cei care circula cu trotineta electrica. Conform analizelor efectuate la nivel national, copiii si adolescentii reprezinta  categorii vulnerabile, mai ales atunci cand se afla in postura de biciclist. Astfel, in zona parcului municipal, politistii au discutat cu tinerii si le-au explicat necesitatea respectarii regulilor de circulatie. In plus, pentru o mai buna vizibilitate in trafic, le-au daruit tricouri cu elemente reflectorizante.

Pentru ca vremea frumoasa si vacanta aduce mai des biciclisti si utilizatori de trotinete pe drumurile publice, politistii rutieri, impreuna cu cei de la structurile de profil din judet vor continua actiunile de acest gen si in perioada urmatoare.

 

Pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere in care sunt implicati participantii la trafic ce se deplaseaza pe doua roti, politistii bistriteni le reamintesc si le recomanda:

  BICICLISTILOR:

Utilizati casca de protectie si vesta reflectorizanta, pentru a va proteja si pentru a creste vizibilitatea in deplasarile pe drumul public.

Reamintim obligatiile legale pentru biciclisti, referitor la limita de varsta, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligatia de a folosi vesta reflectorizanta si elementele din echiparea bicicletei, precum si regula de a purta casca de protectie si de deplasare pe partea dreapta a drumului atunci cand participa la traficul rutier.

Recomandam ca pentru cei care invata mersul pe bicicleta, in special copii, sa utilizeze exclusiv trasee special amenajate sau in afara drumului public. In special copiii de varste mici sa fie sub supravegherea parintilor, pentru a fi instruiti si a se obisnui cu regulile de deplasare in traficul rutier.

Nu creati surprize in trafic, manevrele bruste si schimbarea directiei de deplasare sa fie facute doar dupa o asigurare temeinica.

Traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni sa nu fie facuta pe bicicleta, ci mergand pe langa aceasta, dupa ce, in prealabil, v-ati asigurat ca intentia de a traversa a fost observata de conducatorii auto si ca acestia pot opri in conditii de siguranta.

 

  •  CELOR CARE FOLOSESC TROTINE

Utilizati casca de protectie si elemente de luminare si reflectorizante in echiparea trotinetei, pentru a va proteja si pentru a creste vizibilitatea in deplasarile pe drumul public.

Limita de varsta pentru deplasarea pe drumurile publice cu trotinete electrice este de 14 ani.

Daca un drum este prevazut cu pista pentru biciclete, atunci trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectiva. In lipsa acestei piste, circulatia trotinetelor electrice este permisa numai pe sectoarele de drum unde viteza maxima admisa este de 50 km/h.

RETINETI: Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, in timpul deplasarii pe bicicleta sau trotineta constituie abatere de la normele de circulatie rutiera si poate atrage sanctionarea contraventionala sau, mai grav, implicarea intr-un eveniment rutier.

Nerespectarea normelor privind circulatia bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contraventii si pot fi sanctionate cu amenda de pana la 1.160 de lei.

0 comentarii2604 vizualizări01 iulie 2022




rss 2.0
rss 2.0