Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 05 Mai 2024 - 14587
SFARSIT DE SAPTAMANA IN SIGURANTA. Cercetat pentru infractiuni la regimul rutier.

Actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, desfasurate de politisti si jandarmi, in acest sfarsit de saptamana. In noaptea de 1/2 iulie a.c., politistii cu atributii pe linie rutiera din judet au actionat pentru depistarea si tragerea la raspundere a conducatorilor auto aflati sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive. Totodata, s-a actionat impreuna cu jandarmi, si pentru combaterea faptelor cu violenta si consumului de droguri.

Astfel, in Bistrita, politistii Serviciului Rutier, Biroului de Ordine Publica, Biroului Rutier din cadrul Politiei Municipiului Bistrita au oprit pentru control si verificat 30 de autovehicule si au legitimat 44 de persoane. Au fost efectuate 20 de testari cu aparatul etilotest si 4 testari cu apartul DrugTest. Totodata, au fost efectuate verificari in zona unor cluburi si localuri publice din municipiul Bistrita. Pentru  neregulile constatate, au fost aplicate 21 de sanctiuni contraventionale in cuantum de 4715 lei, dintre care 14 conform OUG 195/2002 si 7 conform Legii 61/1991.

 

In aceeasi noapte, in orasul Beclean, politistii au oprit pentru control 42 de autovehicule si au legitimat 63 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 19 sanctiuni in cuantum de 6290 de lei, dintre care 17 conform OUG 195/2002 si 2 pentru nerespectarea Legii 61/1991. De asemenea, au fost retinute 6 permise de conducere si 1 certificat de inmatriculare.

 

Tot in noaptea de vineri spre sambata, politistii din Nasaud, impreuna cu cei ai Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud si jandarmi au desfasurat actiuni similare, pe raza de competenta, in cadrul carora au oprit pentru control 49 de autovehicule si au legitimat 58 de persoane. Au fost constatate, in flagrant delict, 2 infractiuni de conducere cu alcoolemie, au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, in cuantum de 1360 de lei si a fost retras un certificat de inamtriculare.

 

Exemplificam: Un tanar de 28 de ani, din Feldru, a fost oprit pentru control pe Drumul National 17D, in localitatea de domiciliu, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 1,23 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

Un alt barbat, in varsta de 31 de ani, din Feldru, in timp ce conducea un autoturism prin localitatea de domiciliu, a fost oprit pentru control si testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul indicat a fost 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 

Cei doi au fost condusi la spital pentru prelevarea unor mostre biologice, in vederea determinarii alcoolemiei, in amabele cazuri fiind intocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

In noaptea de 2/3 iulie a.c., politistii din Bistrita-Nasaud au continuat activitatile pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, pe raza judetului.

Au fost angrenate structurile de politie cu atributii pe linie de ordine publica si rutiera care au actionat pentru prevenirea accidentelor rutiere, a consumului de substante psihoactive, dar si a altor evenimente negative. S-a actionat in municipiul Bistrita, pe valea Bargaului, in orasele Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai, unde au fost efectuate 30 de testari cu aparatul etilotest.

Au fost oprite si verificate aproape 80 de autovehicule si legitimate peste 140 de persoane, fiind constatate, in flagrant delict, 2 infractiuni la regimul rutier.

Exemplificam: Un barbat de 38 de ani, din Gherla, a fost depistat pe DJ 172, in timp ce conducea un autovehicul, intre Figa si Beclean, desi consumase alcool (0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat). Un alt tanar, de 20 de ani, din Mititei, a fost oprit pentru control in orasul Nasaud, iar in urma verificarilor, politistii au constatat ca placutele cu numerele aplicate sunt atribuite unui autoturism, fiind expirate.

Pentru abaterile de natura contraventionala constatate sambata noaptea, au fost aplicate 45 de sanctiuni, in cuantum de 6.270 de lei si au fost retinute un permis de conducere si un certificat de inmatriculare.

 

     

 

Retinut pentru 24 de ore, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier

La data de 3 iulie a.c., politistii Serviciului Rutier au dispus retinerea pentru 24 de ore a unui barbat de 30 de ani, din Budacu de Sus, cercetat pentru infractiuni la regimul rutier. In cursul zilei de astazi, 4 iulie, va fi prezentat Judecatoriei Bistrita, cu propunere de arestare preventiva.

Din cercetarile efectuate de politisti pana in prezent, barbatul, in timp ce conducea un autoturism pe directia Orheiul Bistritei-Jelna, a pierdut controlul, a intrat in coliziune cu un gard, dupa care s-a rasturnat. In urma accidentului, un tanar de 22 de ani, pasager in autoturism, a fost ranit si transportat la spital.

Dupa producerea accidentului, conducatorul auto a plecat de la fata locului, fiind depistat dupa aproximativ 30 de minute, de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost recoltate probe biologice.

Totodata, in urma verificarilor efectuate, a reiesit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care l-ar fi condus nu este inmatriculat.

Cercetarile in acest caz sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia si punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

.

 

Figa: doi suceveni si un maramuresean, depistati sub influenta alcoolului

In dimineata de 3 iulie a.c., politistii din Beclean au efectuat controale in trafic, iar in urma testarilor cu aparatul etilotest, trei conducatori auto s-au ales cu dosare penale, fiind banuiti de comiterea infractiunilor de conducere sub influenta alcoolului si fara permis.

Doi dintre acestia, un barbat de 37 de ani, din Malini, judetul Suceava si un altul de 20 de ani, din judetul Maramures, sunt banuiti comiterea infractiunii de conducere cu alcoolemie. Cei doi au fost opriti pe Drumul Judetean 172, intre localitatile Figa si Beclean, iar rezultatele testarii cu aparatul etilotest au fost 0,42 mg/l alcool in aerul expirat in cazul suceveanului si 0,80 mg/l alcool in aerul expirat in cazul tanarului din Maramures.

Cei doi au fost condusi la spital pentru a le fi prelevate mostre biologice, in ambele cazuri fiind intocmite dosare penale.

Cel de-al treilea, un barbat de 41 de ani, din Poiana Stampei, judetul Suceava, a fost depistat in aceeasi zi, pe Drumul Judetean 172, de politistii din Beclean, la volanul unui autoturism, desi consumase alcool.

Totodata, in urma verificarilor, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. In cazul lui, rezultatul testarii cu aparatul etilotest a fost 0,36 mg/l alcool in aerul expirat.

De asemenea, politistii au mai constatat faptul ca autoturismul in cauza i-ar fi fost incredintat spre a-l conduce, de catre sotia acestuia, o femeie de 31 de ani, din Poiana Stampei, pasagera in autoturism.

Cercetarile in acest caz sunt continuate pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis si incredintarea unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca nu poseda permis de conducere, ori se afla sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive.

 

.

 

Infractiuni flagrante, constatate de politistii de la rutiera

La data de 1 iulie a.c., politistii din Beclean au depistat in trafic, in timp ce conducea un autoturism, un barbat de 44 de ani, din Ciceu Mihaesti, aflat sub influenta alcoolului.

Acesta a fost oprit pe Drumul National 17, in Ciceu Mihaesti si testat cu aparatul etilometru. Rezultul indicat  fost 0,45 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autoturism sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 2 iulie a.c., politistii din Sangeorz-Bai au oprit, pe raza orasului Sangeorz-Bai, un barbat de 58 de ani din oras, aflat la volanul unei autoutilitare cu numere provizorii. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,98 mg./l alcool pur in aerul expirat, iar in urma solicitarii, a refuzat recoltarea de probe biologice.

In urma verificarilor, politistii au constatat ca barbatul in cauza are dreptul de a conduce autovehicule suspendat. Totodata, autoutilitara condusa ar avea numerele de inmatriculare expirate din decembrie 2019.

In continuare politistii efectueaza cercetari pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul neinmatriculat si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

 

Consecintele consumului de alcool

La data de 3 iulie a.c., politistii din Sangeorz-Bai au intervenit la un accident rutier, iar in urma celor constatate, au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

In fapt, un tanar de 24 de ani, din Ilva Mica, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul National 17D, pe raza comunei Ilva Mica, a intrat in coliziune cu un alt autoturism, condus de o tanara de 22 de ani, din Maieru. Accidentul a fost soldat cu ranirea conducatoarei auto.

Cei doi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul femeii si 0,75 mg./l alcool pur in aerul expirat, in cazul barbatului. Acesta din urma a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei orasului Sangeorz-Bai, sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii2457 vizualizări04 iulie 2022




rss 2.0
rss 2.0