Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Politistii din cadrul IPJ B-N actioneaza pentru cresterea sigurantei celor care circula pe drumurile publice.

In perioada 11-13 noiembrie a.c., politistii au continuat actiunile pe raza intregului judet pentru asigurarea fluentei traficului rutier cat si cu scopul depistarii soferilor care prin nerespectarea regulilor si normelor de circulatie pot pune in pericol siguranta celorlati.

 O atentie deosebita a fost acordata depistarii celor care conduc sub influenta alcoolului sau a unor substante psihoactive cat si a soferilor care nu respecta limita legala de viteza.

 In cadrul actiunilor punctuale desfasurate, au fost efectuate verificari in trafic, fiind oprite pentru control peste 440 de autovehicule si legitimate 580 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 357 de sanctiuni contraventionale, in cuantum de peste 160.000 de lei iar ca masura complementara a fost dispusa retinerea a aproape 70 de permise de conducere.

 Astazi, la nivelul judetului, politistii au intensificat verificarea legalitatii transportului rutier de persoane, sub aspectul autorizarii, efectuat prin curse regulate si ocazionale, detinerea documentelor necesare efectuarii transportului public de persoane  de catre operatorul de transport si de conducatorul auto.

De asemenea, politistii au actionat pentru respectarea capacitatii maxime de incarcare a autovehiculelor de transport persoane cat si pentru prevenirea si combaterea conducerii sub influenta alcoolului in special in randul soferilor mijloacelor de transport in comun.

 

.


 

Doua mandate de perchezitie, puse in aplicare de politistii Serviciului de Investigatii Criminale

 La data de 11 noiembrie a.c., procurorul din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus plasarea sub control judiciar, pentru 60 de zile, a barbatului de 39 de ani, din Bistrita, cercetat pentru comiterea infractiunii de tulburarea ordinii si linistii publice.

 Totodata, a fost dispusa extinderea cercetarilor cu privire la comiterea infractiunii de desfasurarea in scop comercial de activitati de paza si protectie fara atestat, infractiune prevazuta si pedepsita de Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

 Astfel, au fost puse in aplicare doua mandate de perchezitie domiciliare la locuinta barbatului de 39 de ani, dar si la punctul de lucru al unei societati comerciale, fiind ridicat un telefon mobil.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de politistii Serviciului de Investigatii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 

Infractiuni flagrante, la regimul rutier, constatate in acest sfarsit de saptamana

 La data de 11 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au oprit in trafic, pentru control, un autoturism care circula pe Drumul National 17C, prin Liviu Rebreanu.

 La volan, a fost identificat un barbat, de 66 de ani, din Slatinita care, in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost 0,69 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

In seara de 11 noiembrie a.c., politistii Biroului Rutier au constatat, in flagrant delict, o infractiune de conducere sub influenta alcoolului, pentru care au intocmit dosar penal.

 In fapt, un barbat, de 43 de ani, din Jelna, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul National 17, in Viisoara, a pierdut controlul directiei si a iesit in afara partii carosabile. Intrucat emana halena alcoolica, la fata locului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 1,17 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 A fost condus la spital, unde i-au fost recolatate probe biologice in vederea determinarii alcoolemiei. Serviciul Rutier Bistrita-Nasaud continua cercetarile in acest caz.

 

***

In noaptea de 11/12 noiembrie a.c., in cadrul actiunilor de monitorizare si control, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au constatat, in flagrant delict, doua infractiuni la regimul rutier. Vizati de comiterea faptelor sunt un tanar, de 19 ani, din Bistrita si un altul, de 24 de ani, din Sieu Magherus.

 Tanarul de 19 ani a fost depistat in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 172G, intre localitatile Orheiu Bistritei Jelna, desi se afla sub influenta bauturilor alcoolice. In cazul lui, rezultatul indicat de etilotest a fost de 0,58 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Tanarul de 24 de ani a fost depistat pe raza localitatii Orheiu Bistritei, pe Drumul Judetean 173, la volanul unui autoturism, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. In cazul lui, rezultatul testarii cu aparatul alcooltest a fost negativ.

 In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale, iar cercetarile sunt continuate.

 

***

 

La data de 12 noiembrie a.c., politistii au fost sesizati, prin 112, cu privire la faptul ca, in localitatea Ilisua, s-a produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale. 

La fata locului a fost identificat un barbat, de 69 de ani, din Dej, iar din verificarile efectuate, a reiesit faptul ca acesta, in timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Judetean 171, pe directia de mers Ilisua-Uriu, a pierdut controlul directiei si a ajuns intr-un sant.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur in aerul expirat si a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. In cauza a fost intocmit dosar penal.

 

 

Drugtest pozitiv in cazul unui nasaudean, depistat in trafic

 La data de 12 noiembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit pentru control, pe raza orasului Nasaud, un autoturism cu numere de Polonia, la volanul caruia se afla un tanar, de 26 de ani, din localitate.

 Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru metamfetamina si a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice. De asemenea, in autoturism se mai aflau inca trei tineri cu varste cuprinse intre 18-27 de ani. Politistii au descoperit si ridicat in vederea continuarii cercetarilor un plic care continea o substanta susceptibila a avea efecte psihoactive.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile continua de catre politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul  sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

.

 

Ordin de protectie emis de politisti, intr-un caz de violenta in familie

 La data de 13 noiembrie a.c., un barbat din Spermezeu a sesizat faptul ca a fost agresat de fiul sau.

 Din verificarile efectuate la fata locului, a reiesit faptul ca barbatul, in timp ce se afla in locuinta, ar fi fost agresat de fiul sau, in varsta de 35 de ani. In urma celor constatate, politistii au emis un ordin de protectie provizoriu, barbatul de 35 de ani fiind evacuat din locuinta.

 Totodata, a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de violenta in familie. Cercetarile continua de catre politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares.

0 comentarii2429 vizualizări14 noiembrie 2022




rss 2.0
rss 2.0