Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Sofer retinut, in urma unui eveniment in trafic.

La data de 6 februarie a.c., politistii din cadrul Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au dispus retinerea unui barbat de 47 de ani, din Piatra Fantanele, acesta fiind banuit de savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 In fapt, la aceeasi data, barbatul de 47 de ani, in timp ce conducea un autoturism intre localitatile Orheiu Bistritei si Ragla, a acrosat cu oglinda retrovizoare un alt autoturism ce se deplasa din sens opus.

 Cei doi soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv in cazul soferului din Piatra Fantanele, acesta avand o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i ulterior recoltate mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Totodata, in urma verificarilor efectuate cu privire la soferul de 47 de ani, a reiesit faptul ca acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.  

 In cadrul cercetarilor efectuate in dosarul penal inregistrat cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante si conducerea unui vehicul fara permis de conducere, politistii au dispus retinerea pentru 24 de ore a barbatului, acesta fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a I.P.J. Bistrita-Nasaud. Soferul urmeaza sa fie prezentat magistratilor cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 

Barbat retinut de politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita

 La data de 6 februarie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au luat masura retinerii unui barbat de 55 de ani, din Budacu de Sus, acesta fiind banuit de comiterea infractiunilor de amenintare si distrugere.

 In fapt, la aceeasi data, politistii au fost solicitati sa intervina la un scandal intr-o familie din localitatea Budacu de Sus. Din primele date, un barbat de 55 de ani, pe fondul consumului de alcool ar fi adresat amenintari membrilor familiei si ar fi distrus mai multe bunuri din curtea imobilului.

 In consecinta, a fost intocmit un formular de evaluare a riscului si s-a constatat ca fiind oportuna emiterea unui ordin de protectie provizoriu, barbatul fiind evacuat din locuinta.


Avand in vedere cele constatate, politistii au luat masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore, fata de barbat, acesta fiind introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva a I.P.J. Bistrita-Nasaud, urmand sa fie prezentat magistratilor cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita in cadrul unui dosar penal cu privire la infractiunile de amenintare si distrugere.

 

 

 

 

 

0 comentarii2625 vizualizări07 februarie 2023




rss 2.0
rss 2.0