Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
600 de politisti se vor afla in strada pentru prevenirea evenimente negative, de 1 Mai.

La nivelul judetului Bistrita-Nasaud aproximativ 160 de politisti vor actiona zilnic in dispozitivul de ordine si siguranta publica si vor avea ca prioritate prevenirea si descurajarea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea cetatenilor. Totodata, politistii sunt pregatiti sa intervina rapid atunci cand sunt sesizati cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 Astfel, in perioada 28 aprilie - 1 mai a.c., politisti de ordine publica, politisti rutieri, de investigatii criminale, actiuni speciale si de la alte structuri, se vor afla in strada, in dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, precum si in zonele turistice si de agrement.

 In aceasta perioada, in vederea mentinerii si asigurarii unui climat corespunzator de siguranta, pentru prevenirea producerii unor infractiuni sau fapte reprobabile, politistii vor acorda o atentie sporita locurilor cu mare fluenta de public.

 Efectivele politiei rutiere vor fi prezente pe principalele artere din judet, in apropierea complexelor comerciale a parcurilor si a zonelor de agrement in vederea prevenirii accidentelor si ambuteiajelor rutiere, fluidizarii traficului rutier, precum si in vederea combaterii excesului de viteza si a consumului de bauturi alcoolice de catre conducatorii auto.

 Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.

 

***

 

Pentru a va proteja de evenimente neplacute, politistii va recomanda sa adoptati un minim de reguli de autoprotectie: 

 Stimati conducatori auto, pentru a nu deveni victima unor infractiuni de furt de sau din auto, e bine sa tineti cont de urmatoarele sfaturi: 

-        Daca doriti sa va odihniti putin nu opriti in locuri necunoscute si mai ales izolate!

-        Cautati popasurile special amenajate in acest sens!

-        Autoturismul nu trebuie parasit daca este incarcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (genti, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS etc.)!

-        Indiferent de perioada pentru care parasiti autovehiculul, nu uitati sa inchideti si sa asigurati

-        Fiti prudenti cand vi se solicita ajutorul!

-        Nu luati in masina persoane necunoscute si mai ales pe timpul noptii!

-        Daca parasiti autoturismul, chiar si pentru scurt timp, nu lasati cheile in contact, in incuietoarea portierei sau a portbagajului! Nu lasati bunuri la vedere!

 

Pentru un trafic fluent si sigur :

- Pastrati in mers o distanta suficienta fata de autovehiculul dinainte, pentru a putea opri in  siguranta  atunci cand conditiile de deplasare o impun;

- Nu va hazardati in depasiri riscante;

- Adaptati permanent viteza la conditiile de drum si trafic;

- Respectati  indicatiile politistilor rutieri.

In situatia in care ati fost victima unui nedorit accident rutier sau sesizati producerea unui astfel de eveniment, nu ezitati sa sunati imediat la numarul unic de urgenta, 112, pentru a solicita sprijinul autoritatilor.

 

In locurile publice:

-        Aveti grija de bunurile dumneavoastra atunci cand va aflati in locuri aglomerate, la piata, in magazine, in mijloacele de transport in comun etc.

-        Nu afisati ostentativ bunurile de valoare atunci cand va aflati in locuri publice

-        Nu va lasati copiii nesupravegheati si nu le permiteti sa poarte cheia locuintei la vedere

-        Evitati sa intrati in discutie cu necunoscutii care va pot aborda pentru diferite acte de caritate, pot fi escroci, al caror scop este acela de a va insela

-        Nu raspundeti la provocari cu violenta, incercati sa evitati conflictele, iar daca nu reusiti, sunati de urgenta la numarul 112

-        Nu consumati in exces bauturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi facilitate de consumul de alcool.



La cumparaturi:

-        Portmoneul nu se aseaza niciodata la vedere sau in bagaje, deasupra cumparaturilor!

-        Locul cel mai sigur pentru pastrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentatiei!

-        Feriti-va de priviri indiscrete cand scoateti banii!

-        Nu va lasati amagiti de vanzatorii de "chilipiruri’’, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafacute, fie provin din savarsirea unor infractiuni!

Nu va lasati copiii nesupravegheati! Instruiti-va copiii cu privire la modul de comportare in cazul in care se pierd, stabiliti din timp locatii de intalnire. Imediat, anuntati cea mai apropiata unitate de politie sau sunati la numarul de urgenta 112! 

 

0 comentarii2667 vizualizări27 aprilie 2023




rss 2.0
rss 2.0