Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 20 Mai 2024 - 14587
PERSOANE BANUITE DE TRAFIC DE PERSOANE, NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR SI BRACONAJ.

La data de 25 mai a.c., politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud si cei ai Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita-Nasaud, au pus in aplicare 7 mandate de perchezitie, la domiciliile unor persoane din localitatile Oarzina, Spermezeu, Suplai, Bata si Dej.

Persoanele sunt banuite de comiterea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si al munitiilor, braconaj cinegetic, trafic de persoane, inducerea in eroare a organelor judiciare si amenintare.

In urma perchezitiilor, trei barbati au fost condusi la audieri, iar ulterior, procurorul D.I.I.C.O.T. a dispus retinerea, pentru 24 de ore, a doi dintre acestia, de 19 si 31 de ani, si plasarea sub control judiciar, fata de un barbat, de 65 de ani.

Din investigatiile efectuate, a reiesit ca, in perioada 2021 pana in prezent, barbatul de 65 de ani si cel de 31 de ani ar fi detinut, fara drept, arme letale pe care le-ar fi folosit la actiuni de braconaj cinegetic.

Totodata, cei doi ar fi detinut, fara drept, si confectionat artizanal munitii pentru arme letale.

Totodata, tanarul de 19 ani ar fi recrutat, in cursul lunii ianuarie a.c., prin inselaciune (metoda loverboy) si ulterior prin constrangere, o femeie pe care ar fi exploatat-o, obtinand sume de bani din practicarea prostitutiei de catre aceasta, in municipiul Bistrita.

Totodata, in luna august 2022, acesta ar fi sesizat Politia, in fals, ca un barbat cu care se afla in conflict ar fi executat 2 focuri de arma, in localitatea Cireasi, iar in perioada iulie -septembrie 2022, barbatul i-ar fi adresat, in repetate randuri, amenintari cu acte de violenta.

In cadrul cercetarilor, s-a stabilit faptul ca acuzatiile sunt neadevarate.

La perchezitii, politistii au indisponibilizat 6 arme letale cu destinatia vanatoare, aflate in circuitul legal, cu privire la care exista indicii ca ar fi fost utilizate la actiuni de braconaj si ca ar fi fost incredintate unor persoane neautorizate sa le foloseasca.

Totodata, au mai fost ridicate 7 cartuse pentru arma letala cu tevi lise confectionate artizanal, un cartus pentru arma letala cu glont detinut ilegal, 6 trofee de vanat, 5 telefoane mobile si o camera video de vanatoare.

In cadrul actiunii desfasurate ieri, politistii au constatat nerespectarea conditiilor de pastrare a armelor si munitiilor la trei persoane autorizate, urmand a fi aplicate sanctiuni contraventionale, prevazute cu masura complementara a anularii dreptului de detinere port si folosire arme si munitii letale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale.

La actiuni au participat si politisti din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale, Criminalistic, Biroului pentru Protectia Animalelor, Politiei Municipiului Bistrita, Politiei Orasului Beclean, Sectiei 4 Politie Rurala Beclean si Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares, precum si jandarmi din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Gelu Voievod Bistrita-Nasaud.

Cercetarile sunt continuate, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerii la raspundere a persoanelor vinovate de comiterea faptelor.


.

 

PERCHEZITII LA PERSOANE BANUITE DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC SI MARE RISC.

                        Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita- Nasaud, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrita- Nasaud, au documentat activitatea infractionala a unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si mare risc in forma continuata si  efectuare de operatiuni cu substante susceptibile de a produce efecte psihoactive.

Astfel, au fost puse in aplicare 3 mandate de perchezitie domiciliara la 4 imobile din municipiul Cluj-Napoca si un mandat de aducere.

In cauza s-a retinut faptul ca, in perioada 2021- mai 2023, banuitii ar fi comercializat, in mod repetat, droguri de risc, pentru suma de 50 de lei/gram, precum si substante cu efecte psihoactive cu suma de 100 de lei/gram.

In urma perchezitiilor, au fost descoperite si ridicate 57 de calupuri de substanta vegetala (cannabis), de diferite dimensiuni, de aproximativ 40 de kilograme, substanta solida cu aspect de rezina de cannabis, de aproximativ 3,5 kilograme, substanta cristalina (CMC), de aproximativ 12 kilograme, substanta pulverulenta de culoare alba, de aproximativ 50 de grame, un ceas de lux, bijuterii, precum si peste 35.000 de euro, aproape 500.000 de forinti, 100 de lire, peste 300.000 de lei si mai multe inscrisuri.

De asemenea, mai sunt puse in aplicare un mandat de perchezitie domiciliara si un mandat de aducere, in judetul Bistrita- Nasaud.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.

Actiunea beneficiaza de sprijinul politistilor Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj, criminalistilor din cadrul inspectoratelor de politie judetene Bistrita- Nasaud si Cluj, precum si al jandarmilor Gruparii de Jandarmi Mobile Cluj- Napoca.

0 comentarii2611 vizualizări26 mai 2023




rss 2.0
rss 2.0