Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 21 Mai 2024 - 14587
Combaterea conducerii de catre persoane aflate sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive.

In seara de 15 octombrie a.c., in intervalul orar 18.00-21.00, politistii din cadrul Serviciului Rutier, Politiei Orasului Nasaud si Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au actionat pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive. Politistii au actionat in filtre, in orasul Nasaud si zonele arondate, fiind oprite pentru control 70 de autovehicule si legitimate 86 de persoane.

In intervalul orar mentionat au fost efectuate peste 50 de testari cu aparatele din dotare, fiind constatata o infractiune de conducere sub influenta alcoolului sau a altor substante. Vizat de comiterea faptei este un tanar de 24 de ani, din Rebrisoara, conducator al unui un autoturism care circula in regim taxi.

 Autoturismul a fost oprit pentru control in orasul Nasaud, iar in urma verificarilor, politistii au constatat ca are expirata inspectia tehnica, iar conducatorul auto nu detine certificat de atestare a pregatirii profesionale, fiind sanctionat contraventional.

 

In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam faptul ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, barbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

Tot in cadrul actiunii, au mai fost constatate si aplicate 22 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 9.865 lei, dintre care 16 conform O.U.G. 195/2002, 4 conform Legii 38/2003 si 2 conform Legii 61/1991. Ca masuri complementare, au fost retrase 2 certificate de inmatriculare si a fost retinut un permis de conducere (pentru contraventia de conducere cu alcoolemie).

 

 

 

Bistrita: actiune in sistem integrat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica

 In noaptea de 13/14 octombrie a.c., in intervalul 00.00-03.00, efective din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciului de Investigatii Criminale, Serviciului Rutier si Politiei municipiului Bistrita au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, in municipiul Bistrita. La actiune au participat si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi "Gelu Voievod" Bistrita-Nasaud, precum si politisti locali.

 Politistii si jandarmii au actionat in sistem integrat pentru prevenirea si combaterea infractiunilor savarsite cu violenta, a consumului de droguri si neregulilor la regimul rutier. Astfel, au fost legitimate 80 de persoane si oprite pentru control 36 de autovehicule, toti conducatorii acestora fiind testati cu aparatele din dotare.

 Au fost constatate si aplicate 19 sanctiuni contraventionale la regimul rutier, iar ca masura complementara, au fost retrase 2 certificate de inmatriculare pentru modificari neomologate la toba finala a sistemului de evacuare a noxelor si lipsa I.T.P.

 Tot in cadrul actiunii, politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita au depistat, pe o strada din municipiu, un tanar care avea un comportament suspect. Acesta a fost legitimat, stabilindu-se ca are 21 de ani si este din Magura Ilvei. In urma controlului corporal, asupra lui a fost descoperit un plic cu o substanta alba, susceptibila a avea efecte psihotrope care a fost ridicat in vederea continuarii cercetarilor.

 

 

 

Conducatori auto fara permis, sub influenta bauturilor alcoolice sau a altor substante, depistati in urma controalelor efectuate in trafic.

 La data de 15 octombrie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

 Vizat de comiterea faptei este un barbat de 38 de ani, din Agrisu de Jos, depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Comunal 28, prin localitatea de domiciliu.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,82 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 

 

***

 

In dimineata de 15 octombrie a.c., in cadrul activitatilor de monitorizare a traficului, politistii rutieri din Beclean au depistat, in flagrant delict, un conducator auto aflat sub influenta bauturilor alcoolice.

Barbatul, in varsta de 70 de ani, din Bistrita, a fost oprit pentru control pe Drumul Judetean 172, intre localitatile Figa si Beclean. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,54 mg/l alcool pur in aerul expirat, dupa care a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

Politistii din Beclean continua cercetarile in cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

 

***

 

In dupa-masa de 14 octombrie a.c., politistii din Beclean au depistat in trafic o tanara de 20 de ani, din Beclean, care conducea un autoturism pe Drumul Judetean 172F, prin Branistea, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Aceasta a fost testata cu aparatele din dotare, rezultatele fiind negative. In urma celor constatate, politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

In seara de 14 octombrie a.c., in urma unei constatari in flagrant delict, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

Vizat de comiterea faptei este un barbat de 57 de ani, din Dumitra, care a fost oprit pentru control pe Drumul National 17C. Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat a fost de 0,44 mg/l alcool in aerul expirat si a fost ulterior condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, in vederea determinarii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

***

 

La data de 13 octombrie a.c., pe Drumul National 17, in localitatea Sieu-Magherus, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic un conducator auto care avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Acesta a fost identificat ca fiind in varsta de 40 ani, din Suharau, judetul Botosani. In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

 

Conducator auto cu privire la care sunt indicii ca ar fi consumat substante psihoactive, depistat in flagrant delict, de politistii Serviciului Rutier.

 La data de 13 octombrie a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un conducator auto de 39 de ani, din Galatii Bistritei, cu privire la care sunt indicii ca ar fi consumat substante psihoactive. Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 Autoturismul in cauza a fost oprit pentru verificari, pe o strada din Bistrita, iar in urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam faptul ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, barbatul fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 In urma controlului corporal, asupra conducatorului auto au fost descoperite 6 plicuri ce contin substante susceptibile a avea efecte psihoactive. Substantele au fost ridicate in vederea continuarii cercetarile de catre structura competenta.

 

 

 

Sambata seara: actiuni si filtre in tot judetul 

In seara de 14 octombrie a.c., politistii din Bistrita, Nasaud, Beclean si Sangeorz-Bai, sprijiniti de cei ai sectiilor de politie rurala arondate, au organizat si desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica. Totodata, politistii Serviciului Rutier si cei ai structurilor rutiere orasenesti au actionat in filtre, pentru prevenirea si combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive.

 Astfel, au fost oprite pentru control 226 de autovehicule, fiind efectuate peste 100 de testari cu aparatele din dotare. Totodata, in cadrul actiunii au fost legitimate peste 260 de persoane.

 Pentru neregulile constatate au fost aplicate 93 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de aproximativ 18.000 de lei, dintre care 9 au fost pentru nerespectarea Legii 61/1991, celelalte fiind abateri la regimul rutier. De asemenea, au fost retinute 5 permise de conducere (pentru conducere cu alcoolemie-limita de contraventie si depasiri neregulamentare) si au fost retrase 2 certificate de inmatriculare.

 Tot in cadrul actiunii, a fost constatata o infractiune de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, de catre politistii din Nasaud.

 

 

 

Scandal aplanat de politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai

 In seara de 14 octombrie a.c., in jurul orei 23.20, in timp ce efectuau serviciul de patrulare, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, pe o strada din Lunca Ilvei, a izbucnit un scandal intre mai multe persoane.

 Politistii au intervenit pentru aplanarea scandalului, fiind conduse la sediul Postului de Politie Lunca Ilvei trei persoane, toate din localitate. Din primele verificari efectuate a reiesit faptul ca, pe fondul consumului de alcool, un barbat de 39 de ani l-ar fi lovit cu un cutit, provocandu-i o taietura superficiala, in zona piciorului, unui tanar de 25 de ani. Ulterior, ar fi intervenit la scandal un alt tanar de 25 de ani care l-ar fi lovit pe barbatul de 39 de ani.

 Niciuna dintre persoanele implicate nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.

 Barbatul de 39 de ani si tanarul care ar fi intervenit ulterior au fost sanctionati contraventional pentru incalcarea Legii 61/1991, cu sanctiuni in cuantum de 1.000 de lei fiecare.

 De asemenea, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai au intocmit dosar penal si continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.

 

 

 

Beclean: actiuni pentru prevenirea absenteismului scolar. 

La data de 13 octombrie a.c., intre orele 12.00-14.00, politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar, pe raza orasului Beclean.

De asemenea, politistii au actionat si pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publica pe raza orasului Beclean, in incinta si in zonele adiacente unitatilor de invatamant din oras.

In cadrul actiunii, au fost controlate 6 localuri publice, fiind depistati cinci elevi care invata la 2 licee din Beclean si care nu frecventau cursurile. Politistii au intocmit si transmis informari catre scolile unde invata.

0 comentarii2492 vizualizări17 octombrie 2023




rss 2.0
rss 2.0