Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 19 Mai 2024 - 14587
Actiuni ale politistilor de la Siguranta Scolara, Politia Bistrita si Politia Nasaud, pentru siguranta elevilor.

La data 23 noiembrie a.c., in intervalul orar 10.00-13.00, politistii din cadrul Biroului Siguranta Scolara impreuna cu politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica al Politiei Municipiului Bistrita au organizat si desfasurat o actiune in scopul asigurarii unui climat de siguranta publica in randul elevilor, prevenirii absenteismului scolar, a consumului de tutun precum si prevenirea traficului si consumului ilicit de droguri.

 Astfel, politistii au efectuat verificari in zonele adiacente unitatilor de invatamant din municipiu, in incinta a doua localuri publice din Bistrita, au desfasurat 2 activitati preventive la clasa cu elevii, precum si instructaje cu patru agenti de paza ai scolilor.

 In intervalul mentionat, politistii de la Siguranta Scolara si Ordine Publica au legitimat 25 de persoane si au depistat 7 elevi care absentau de la cursuri, fiind intocmite informari catre conducerea scolilor unde invata. In cadrul actiunii nu au fost constatate alte incalcari de natura contraventionala sau penala.

 De asemenea, ieri, 23 noiembrie, in intervalul 16.00 - 19.00, politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud, impreuna cu jandarmi din cadrul Detasamentului 3 de Jandarmi Nasaud au actionat pentru siguranta elevilor, in contextul desfasurarii Balului Bobocilor la Liceul Silvic Transilvania din Nasaud, nefiind inregistrate evenimente negative.

 

 

 

          Prejudiciul unui furt, recuperat de politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta

 La data de 23 noiembrie a.c., in urma cercetarilor efectuate in cadrul unui dosar penal de furt, politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au identificat un barbat de 37 de ani din Bistrita, banuit de comiterea faptei.

 Din cercetarile efectuate pana in prezent a reiesit faptul ca, in perioada august-septembrie 2023, acesta ar fi sustras dintr-un imobil din Chirales, in care locuieste o femeie de 77 de ani, suma de 300 de lei, iar dintr-o anexa a locuintei, diverse bunuri. Pe parcursul cercetarilor efectuate, politistii au recuperat prejudiciul.

 Cercetarile in acest caz sunt continuate de catre politistii Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta, pentru documentarea faptei sub toate aspectele.

 

.

 

Infractiuni rutiere, constatate in flagrant delict, de politistii cu atributii pe linie rutiera din Bistrita si Beclean

 In dupa-masa de 23 noiembrie a.c., in jurul orei 16.20, politistii Biroului Rutier Bistrita au depistat in trafic un conducator auto cu nereguli.

 Autoturismul condus de acesta circula pe bulevardul Republicii din Bistrita, fiind oprit pentru control, iar in urma verificarilor efectuate, a reiesit ca acesta are dreptul de a conduce suspendat pana in luna decembrie 2023.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

In seara de 23 noiembrie a.c., politistii rutieri din Beclean au oprit pentru verificari un autoturism condus de un barbat de 30 de ani din Beclean.

Autoturismul condus de acesta a fost depistat pe o strada din oras, iar in urma testarii etilotest, rezultatul indicat a fost 0,55 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiind ulterior condus la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice, in vederea detrminarii alcoolemiei.

In cauza a fost inregistrat dosar penal privind infractiunea de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante, iar politistii din Beclean continua cercetarile.

 

 

.

 

 

ATENTIE BICICLISTI!

 Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului 195/2002, pentru siguranta dumneavoastra, este interzisa circulatia bicicletelor atunci cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata sau zapada. Totodata, biciclistilor le este interzis:

- sa circule sub influenta alcoolului, a substantelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;

- sa circule cu defectiuni tehnice la sistemele de franare sau cu un vehicul care nu este prevazut cu avertizor sonor;

- sa circule fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa;

 

  La data de 23 noiembrie a.c., politistii Serviciului Rutier Bistrita-Nasaud au intervenit pentru efectuarea de verificari, ca urmare a unui accident rutier, produs in Rusu Bargaului.

 La fata locului, in urma primelor verificari efectuate, a reiesit faptul ca un barbat de 37 de ani din Bistrita Bargaului, in timp ce se deplasa cu bicicleta pe o strada din Rusu Bargaului, pe fondul consumului de alcool, a cazut intr-un sant, accidentandu-se.

 Barbatul a fost preluat si transportat la spital pentru ingrijiri medicale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,38 mg/l alcool pur in aerul expirat. In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politistii Serviciului Rutier pentru vatamarea corporala din culpa.

 

0 comentarii2492 vizualizări25 noiembrie 2023




rss 2.0
rss 2.0