Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 12 Mai 2024 - 14587
Femei incarcerate in penitenciar.

La data de 13 februarie a.c., politistii Compartimentului Urmariri din cadrul Serviciul de Investigatii Criminale au pus in  aplicare doua mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, emise de Tribunalul Bistrita-Nasaud.

 Politistii au incarcerat in penitenciarul Gherla, doua femei de 55 si 26 de ani, ambele din Bistrita, condamnate la pedeapsa de 6 ani si 5 luni, respectiv 5 ani si 9 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de proxenetism in forma continuata.

 

 

          Trei infractiuni constatate in urma unui control in trafic

 La data de 13 februarie a.c., in jurul orei 23:20, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au desfasurat activitati de supraveghere si control al traficului rutier pe Drumul Judetean 172, in Mogoseni.

 Pentru control, in trafic, a fost oprit un autoturism condus de un barbat de 35 de ani din Floresti.

 Intrucat soferul emana halena, politistii au dispus testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul indicat fiind de 0,57 mg/l alcool in aerul expirat.

 In urma testarii cu aparatul din dotare, au reiesit indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive. Mentionam ca aceasta nu reprezinta proba in cadrul dosarului penal, persoana fiind condusa la o unitate medicala, pentru recoltarea de probe biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substante interzise.

 In urma verificarilor efectuate de catre politisti cu privire la conducatorul autoturismului au constatat faptul ca acesta are anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au intocmit un dosar de cercetare penala cu privire la infractiunile de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante cat si conducere unui vehicul fara permis de conducere.

 

 

Actiuni ale politistilor, pentru siguranta cetatenilor 

Ieri, 13 februarie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean, cat si cei din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Lechinta au desfasurat o actiune de supraveghere si control al traficului rutier pe zonele de competenta, pentru reducerea riscului rutier cat si pentru depistarea celor care conduc sub influenta alcoolului sau a substantelor interzise. Actiunea a vizat si prevenirea si combaterea infractiunilor savarsire cu violenta.

 Astfel, in cadrul activitatilor intreprinse, politistii au legitimat aproape 90 de persoane si au controlat peste 70 de autoturisme. Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 28 de sanctiuni contraventionale in cuantum de peste 13.400 de lei. Majoritatea, 22 de sanctiuni, au fost aplicate pentru nereguli constatate la regimul rutier. Ca masuri complementare au fost retinute 3 permise de conducere si un certificat de inmatriculare.

 Actiunile politistilor vizeaza cresterea gradului de siguranta rutiera cat si mentinerea ordinii si linistii publice.  

 

0 comentarii2387 vizualizări14 februarie 2024




rss 2.0
rss 2.0