Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 12 Mai 2024 - 14587
Produse contrafacute, ridicate in vederea confiscarii de catre politistii de la investigarea criminalitatii economice.

La data de 18 martie a.c., in urma unor controale, politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la savarsirea infractiunii de punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice ori similare.

Astfel, in baza sesizarii Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Bistrita, politistii de investigare a criminalitatii economice au efectuat controale la punctul de lucru al unei societati comerciale, administrata de o bistriteanca de 32 de ani, unde functioneaza un magazin.

La fata locului, au fost descoperite ca fiind expuse spre vanzare, diferite articole de imbracaminte si accesorii care poarta reprezentari grafice ce indica marci notorii identice sau similare cu marcile larg cunoscute in Romania, reprezentari grafice specifice si asemanatoare unor branduri producatoare de produse de lux sau premium. Produsele erau oferite la preturi net inferioare celor originale regasite in comert, fiind ambalate si etichetate in mod asemanator produselor noi regasite in magazine, fara a detine autorizatii sau licente din partea titularilor de marci, in vederea punerii lor in circulatie.

In urma verificarilor efectuate in magazin, au fost ridicate in vederea confiscarii 44 articole de imbracaminte, iar politistii de la investigarea criminalitatii economice continua cercetarile in cadrul dosarului penal intocmit.

 

 

Update stire:" Conducator auto depistat in fragrant delict"

La data de 18 martie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate si probelor administrate, politistii Serviciului Rutier au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui barbat de 51 de ani din Bistrita Bargaului, cercetat pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere. Totodata, politistii au constatat faptul ca acesta era condamnat pentru comiterea unor infractiuni similare.

Barbatul a fost depistat la data de 27 decembrie 2023, in flagrant delict, in timp ce conducea un autoturism pe Drumul Judetean 172D, prin localitatea Prundu Bargaului. In urma verificarilor, s-a constatat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere, iar in urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,19 mg/l alcool pur in aerul expirat.

In cursul zilei de astazi, 19 martie, acesta va fi prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, in vederea dispunerii unei noi masuri preventive. Cercetarile sunt continuate de catre Serviciul Rutier.

 

 

 

          Ordin de protectie provizoriu, emis de politistii Biroului de Ordine Publica

Ieri, 18 martie, o femeie din Bistrita a sesizat faptul ca, in perioada septembrie 2023-martie 2024, a fost urmarita pe strada si amenintata de fostul sot.

Impotriva barbatului, identificat de politistii Biroului de Ordine Publica Bistrita ca fiind in varsta de 46 de ani, a fost emis un ordin de protectie provizoriu. Totodata, politistii s-au sesizat pentru comiterea infractiunilor de amenintare si hartuire si continua cercetarile pentru clarificare cauzei sub toate aspectele.

 

 

 

          Bunuri sustrase, recuperate de politistii Compartimentului de Investigatii Criminale Nasaud

 La data de 15 martie a.c., in urma cercetarilor efectuate in cadrul unui dosar penal de furt calificat, politistii Compartimentului de Investigatii Criminale Nasaud au dispus retinerea, pentru 24 de ore, a unui tanar de 19 ani din Nasaud, banuit de comiterea faptei.

Acesta este banuit ca, in noaptea de 11/12 martie a.c., in timp ce se afla pe o strada din Nasaud, ar fi sustras dintr-un autoturism parcat in proximitatea unui imobil, bunuri in valoare de 6.900 de lei, pe care le-ar fi vandut in scurt timp (laptop, flex, cabluri).

Prejudiciul a fost recuperat partial si restituit pagubitului, un nasaudean de 47 de ani. Politistii din Nasaud continua cercetarile pentru documentarea cauzei sub toate aspectele.

 

0 comentarii2576 vizualizări19 martie 2024




rss 2.0
rss 2.0