Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 17 Mai 2024 - 14587
Soferita depistata in flagrant delict de catre politisti.

La data de 5 aprilie a.c., in jurul orei 03.00, pe strada 1 Decembrie din municipiul Bistrita, a fost oprit pentru control un autoturism care nu avea in functiune luminile de intalnire.

 La volan a fost identificata o femeie de 39 de ani, din Baia Mare. Intrucat aceasta emana halena alcoolica a fost dispusa efectuarea unei testarii cu privire la consumul de bauturi alcoolice insa aceasta nu a putut fi testata. Din acest motiv soferita a fost condusa la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile sunt continuate de catre politistii din cadrul Serviciului Rutier in cadrul unui dosar penal.

 

 

          Banuit de furt, retinut de politisti si ulterior arestat preventiv

 La data de 4 aprilie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Bistrita au dispus retinerea, pentru o durata de 24 de ore, fata de un barbat banuit de comiterea infractiunilor de furt calificat.

 Din investigatiile efectuate de catre politisti a reiesit faptul ca un barbat de 27 de ani din Viisoara, in data de 27 si 28 martie a.c., ar fi patruns in sediul unei societati comerciale din Bistrita. De aici ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv o pereche de schiuri si clapari, casca de schi, undite de pescuit, accesorii de pescuit, cauzand un prejudiciu total de aproximativ 8.000 de lei.

In urma probatoriului administrat, fata de barbatul de 27 de ani, politistii au luat masura retinerii pe o durata de 24 de ore. Astazi, 5 aprilie, acesta a fost prezentat judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Bistrita, fiind dispusa arestarea preventiva pentru 30 de zile.

Cercetarile sunt continuate de catre politistii Biroului de Investigatii Criminale in cadrul dosarului penal intocmit, urmand documentarea intregii activitati infractionale.

 

 

Doi tineri banuiti de comiterea unui furt, identificati, depistati si retinuti de politistii de la Sectia 5 Politie Rurala Petru-Rares

 La data de 4 aprilie a.c., in urma cercetarilor si probelor administrate intr-un dosar penal de furt calificat, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares au identificat, depistat si retinut pentru 24 de ore, doi tineri banuiti de comiterea faptei.

 In fapt, la data de 26 martie a.c., un barbat din Ciceu Giurgesti a sesizat faptul ca in perioada octombrie 2023-26 martie 2024, dintr-o distilerie pe care o detine, i-au fost sustrase 3 cazane din cupru in valoare de 15.000 de lei.

 Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca, un barbat de 26 de ani din Bistrita si un tanar de 18 ani din Ciceu Giurgesti ar fi sustras cele trei cazane si componentele din cupru ale acestora. Ulterior, le-ar fi sectionat in mai multe bucati, iar in intervalul 20-23 martie a.c., le-ar fi transportat in municipiul Dej, unde le-ar fi valorificat la un depozit de colectare a materialelor feroase si neferoase.

 Fata de cei doi tineri s-a dispus retinerea pe o durata de 24 ore, urmand a fi prezentati magistratilor, in vederea luarii unor noi masuri preventive. Cercetarile sunt continuate de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru-Rares, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si participatiei penale.

 

 

          Nereguli la regimul rutier, constatate in flagrant delict, de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud

           La data de 4 aprilie a.c., politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au oprit in trafic, pentru control, pe o strada din Nasaud un autoturism ce avea aplicate placute cu numere provizorii.

 La volan, a fost identificat un barbat de 37 de ani din Nasaud, iar in urma verificarilor, s-a constatat faptul ca, acesta nu detine permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule.

Totodata, in urma verificarilor efectuate a reiesit faptul ca numarul de inmatriculare este expirat din luna februarie 2024.

 De asemenea, intrucat acesta emana halena alcoolica, politistii au dispus testarea cu aparatul etilotest, insa barbatul a refuzat, fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice de sange in vederea determinarii alcoolemiei.

 In cauza a fost intocmit dosar penal, iar politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat, conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

 

 

0 comentarii1820 vizualizări05 aprilie 2024




rss 2.0
rss 2.0