Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
26-30 septembrie-SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII.

In perioada 26 - 30 septembrie, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, prin Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, desfasoara cea de-a sasea editie a Campaniei nationale de prevenire, denumita generic SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII. Activitatea  debuteaza luni, 26 septembrie, ora 11.00, cu o conferinta de presa in care vor fi prezentate detalii ale campaniei si calendarul activitatilor.

  In intervalul mentionat, peste 300 de politisti, parteneri din celelalte institutii publice, reprezentantii organizatiilor non-guvernamentale si elevi voluntari vor desfasura actiuni structurate pe diverse domenii de prevenire, precum: protejarea patrimoniului, delincventa juvenila si victimizarea minorilor, prevenirea delictelor silvice sau educatia rutiera.

In cadrul campaniei vor fi transmise informatii cu caracter preventiv prin flyere, pliante, afise sau prin campanii soc. Organizatorii urmaresc sensibilizarea populatiei cu privire la importanta prevenirii criminalitatii si la necesitatea adoptarii unor conduite antivictimale si antiinfractionale.

Inspectoratul de Politie isi va deschide portile pentru tinerii bistriteni, care vor putea vizita parcul auto si sediul  Inspectoratului de Politie Judetean. De asemenea, politistii vor fi prezenti in scoli atat cu proiecte preventive, cat si cu campanii soc pe linie de prevenire a accidentelor rutiere.

Saptamana Prevenirii Criminalitatii debuteaza luni, 26 septembrie, cu o conferinta de presa, in care vor fi prezentate detalii ale campaniei si calendarul activitatilor. Reprezentantii mass-media si partenerii sunt invitati la sediul Inspectoratului la ora 11.00, unde va avea loc conferinta, urmand ca la ora 13.00 sa aiba loc actiuni stradale pentru prevenirea furturilor din locuinte, societati comerciale si autoturisme.

Va asteptam sa fiti alaturi de noi!

 

 

 

Politistii colaboreaza cu cadrele didactice pentru stoparea absenteismului scolar

 In 22.09.2011, politistii din cadrul Politiei Beclean si  cadre didactice de la Grupul Scolar Agricol si Colegiul National Petru Rares, au efectuat verificari pe linia prevenirii absenteismului scolar, in 12 localuri de alimentatie publica, pe raza orasului Beclean.

Astfel, au fost  identificati 15 elevi care nu frecventau orele de curs, elevi care au fost predati unitatilor de invatamant, urmand a fi luate masuri disciplinare impotriva acestora de catre conducerile unitatilor scolare.

          Tot in cursul zilei de ieri, politistii din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud, insotiti de reprezentantii institutiilor de invatamant de pe raza comunelor Telciu si Feldru, au depistat 13 elevi care nu frecventau cursurile scolare, acestia fiind condusi la institutiile de invatamant.

 

COMPARTIMENTUL RELATII PUBLICE SI RELATII CU PUBLICUL

Bistrita, str. Nicolae Balcescu nr. 1-3, Romania

Tel:0263/203103, fax: 0263232062;

E-mail: cabinet@bn.politiaromana.ro

 
0 comentarii2912 vizualizări23 septembrie 2011




rss 2.0
rss 2.0