Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 24 Februarie 2020 - 11030 vizitatori azi
POLITISTII ACTIONEAZA PENTRU UN VOT CORECT. CAMPANIA "MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE!" CONTINUA.

Inspectoratul de Politie Judetean informeaza cetatenii ca ia toate masurile pentru asigurarea unor alegeri corecte si va actiona ferm pentru prevenirea si combaterea incalcarii legii. In perioada 17-21 mai a.c., au fost inregistrate 6 incidente in legatura cu campania electorala, pe raza judetului.  Politistii efectueaza cercetari in cadrul a 4 dosare penale privind infractiuni  de distrugere sau furt de bannere electorale si infractiunea de obstructionare a desfasurarii unei manifestari cu caracter politic, precum  si in cadrul unei sesizari privind  adresarea de  cuvinte si expresii jignitoare reprezentantilor unui partid politic. In cadrul activitatilor desfasurate, vor fi stabilite cu exactitate  imprejurarile in care s-au produs cele sesizate  si vor fi luate masurile prevazute de lege.

De asemenea, politistii au surprins un barbat  de 59 ani din localitatea Caianu Mic, care fiind in stare de ebrietate, a distrus afisele electorale ale mai multor partide. Acesta a fost sanctionat contraventional in baza Legii nr. 67/2004, cu amenda in valoare de 1.000 lei.

 Lucratorii Ministerului Administratiei si Internelor actioneaza la nivel operativ, prin activitati de constatare si contracarare a faptelor care contravin legii si la nivel de comunicare, prin informarea si constientizarea opiniei publice cu privire la riscurile unui vot ilegal.

 

 

 

 

Politisti, jandarmi si reprezentanti I.S.U. Bistrita-Nasaud continua activitatile de informare a cetatenilor privind legislatia electorala. Cetatenii prezenti la Sarbatoarea Maialului Bistritean Maghiar din Bistrita au fost informati  despre riscurile unui vot ilegal, dar si despre importanta sesizarii incalcarii legislatiei electorale  prin apelul unic de urgenta 112.

          In cadrul campaniei "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare", in zilele de sambata si duminica, 20 si 21 mai a.c., membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita-Nasaud au desfasurat o actiune de informare si constientizare a cetatenilor care s-au aflat pe pietonalul din Bistrita si in padurea Schulerwald cu ocazia Sarbatorii Maialului Bistritean Maghiar.

Reprezentantii Politiei, Jandarmeriei si ISU, cu sprijinul ofiterilor de prevenire a criminalitatii din cadrul Inspectoratului de Politie si politistilor de proximitate, i-au informat pe cetateni cu privire la legislatia electorala in vigoare, si mai ales cu privire la sanctiunile prevazute de lege in cazul votului ilegal si a mitei electorale.

De asemenea, au fost postate afise in locuri accesibile cu grad ridicat de vizibilitate din partea participantilor la acest eveniment si s-au distribuit pliante continand mesajul de informare si constientizare "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!". 
          La nivelul judetului Bistrita - Nasaud, politistii, reprezentantii I.S.U. si jandarmii vor continua aceste actiuni de informare a cetatenilor cu drept de vot asupra sanctiunilor pe care le implica nerespectarea prevederilor legii.

0 comentarii1316 vizualizări23 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0