Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
Sesizarii de incidente in legatura cu campania electorala. PERSOANE NECUNOSCUTE CER BANI PE STRADA!

MASURI PENTRU DESFASURAREA IN BUNE CONDITII A ALEGERILOR LOCALE IN BISTRITA-NASAUD. In zilele de 21-22 mai a.c., politistii au efectuat verificari ca urmare a sesizarii de incidente in legatura cu campania electorala. Politistii efectueaza cercetari in cadrul a doua dosare penale privind infractiuni  sesizate in legatura cu campania electorala, respectiv o infractiune de furt al unui banner din localitatea Mogoseni si privind impiedicarea desfasurarii unei manifestari electorale la Feldru.

In functie de rezultatul cercetarilor, vor fi propuse solutii cu masuri prevazute de lege,  prin instantele competente.

Astfel, a fost identificata si sanctionata contraventional cu amenda persoana care a deteriorat afise electorale in Nimigea, un barbat de 33 ani din Nimigea de Jos. 

De asemenea, in urma investigatiilor si verificarilor efectuate de politisti  referitoare la furtul unui banner electoral de pe raza localitatii Lechinta, acesta a fost gasit in data de 21 mai a.c. la o distanta de 80 m fata de trecerea la nivel cu calea ferata, intr-un tufis si nu prezinta urme de taiere sau de distrugere.

 Ministerul Administratiei si Internelor deruleaza in perioada 10 mai-10 iunie campania de informare si constientizare a cetatenilor "MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE!"

 Ministerul Administratiei si Internelor, institutia cea mai importanta a sistemului de implementare a legii romane, care este in contact direct cu cetatenii, are datoria si responsabilitatea de a lua toate masurile pentru desfasurarea in bune conditii a alegerilor locale.

 Masurile pe care M.A.I. le ia sunt de doua tipuri: la nivel operativ (de constatare si contracarare a infractiunilor si a faptelor care contravin legii) si la nivel de comunicare - informare si constientizare a opiniei publice cu privire la riscurile unui vot ilegal, indiferent de forma pe care acesta o ia in cursul procesului electoral (campanie electorala si ziua votului).

 

 

 

 

 

ATENTIE LA PERSOANELE NECUNOSCUTE CARE VA CER BANI PE STRADA!

  Politistii atrag atentia asupra aparitiei unui mod de operare nou in savarsirea infractiunii de inselaciune pe raza judetului nostru, dar si in alte judete din tara, pe parcursul ultimilor ani.

            Ofiterii de prevenire a criminalitatii va informeaza ca majoritatea infractiunilor de genul acesta au ca baza credulitatea si naivitatea victimelor, dar si dorinta acestora de a castiga bani multi intr-un timp cat mai scurt.

Astfel,  2-3 persoane straine acosteaza un localnic pe care il intreaba unde se afla principalul spital din oras.  Intotdeauna este prezenta si o femeie iar infractorii sunt imbracati decent si lasa impresia de bunastare!

Ei il invita pe acesta in masina pentru a-i conduce la spital, dandu-i in schimb o suma de bani, de obicei dolari. Pe drumul spre spital infractorii simuleaza  o discutie la telefon prin care lasa sa se inteleaga faptul ca un prieten se afla in spital si necesita o operatie chirurgicala urgenta.

Apeland la compasiunea victimei, acestia o conving sa le imprumute bani romanesti pentru operatie, cu scuza ca dispun numai de valuta si nu au timp sa schimbe. Totodata, folosesc diverse versiuni ale povestii pentru a patrunde uneori in casa victimei!

 Drept  garantie a banilor imprumutati lasa o borseta neagra prevazuta cu un lacat in care pretind ca se afla o suma mare de valuta. De asemenea, isi iau angajamentul de a reveni dupa borseta si a-i returna omului dublul sumei imprumutate. 

Aceste persoane nu mai revin, iar in borseta, dupa deschidere, sunt numai hartii!

RECOMANDARI:

Va recomandam sa fiti prudenti  in orice relatii cu persoane straine.

Fiti selectivi cu persoanele pe care le lasati sa va intre in casa. 

Daca va cer ajutor, indrumati-i spre institutiile abilitate in a-i ajuta oficial.

Sunati de indata la 112 - acest numar este netaxabil!  Anuntati politia cand sunteti abordati in acest fel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2779 vizualizări23 mai 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0