Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 28 Februarie 2020 - 13602 vizitatori azi
CAMPANIA "MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE!" A AJUNS SI IN MEDIUL RURAL

Politistii din Bistrita-Nasaud continua activitatile de informare a cetatenilor privind legislatia electorala. Acestia au fost prezenti in aceasta saptamana si in localitatile din mediul rural, pentru a-i informa pe cetateni despre riscurile unui vot ilegal, dar si despre importanta sesizarii incalcarii legislatiei electorale  prin apelul unic de urgenta 112.  Lucratorii din cadrul Sectiilor de politie Rurala  au adus mesajul campaniei  "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!" in localitatile Prundu Bargaului, Livezile, Bistrita-Bargaului, unde cetatenii aflati la cumparaturi cu ocazia targurilor saptamanale au primit pliante si recomandari preventive.

Si cetatenii din comunele Rodna, Sant, Maieru dar si din orasul statiune Sangeorz-Bai si Nasaud au fost informati de politisti, care au inmanat aproximativ 500 de pliante cu mesajul campaniei in piete, targuri, dar si in statia de tren si in autogara unde sunt prezenti locuitorii care fac naveta zilnic cu mijloacele de transport in comun, pentru ca un numar cat mai mare de cetateni sa cunoasca prevederile legislatiei electorale.

Astfel, cetatenilor le-au fost reamintite prevederile legale conform carora nu numai cel ce da mita, dar si cel care primeste bani, bunuri sau alte foloase este pasibil de pedeapsa in campania electorala. Le-a fost explicat faptul ca vot ilegal inseamna atat votul multiplu si votul fara drept, cat si exercitarea dreptului de vot in alta localitate decat cea de domiciliu, fapta sanctionata cu amenda cuprinsa intre 2200 si 3000 lei.

De asemenea, ca partener in campanie a fost atrasa si o societate de servicii si productie publicitara din Bistrita, care a multiplicat inca aproximativ 2100 de pliante cu mesajul campaniei.

 

 

****

In contextul desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din Romania (in ziua de 10 iunie 2012), pentru asigurarea unui vot in limitele legii, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, a initiat o campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral. Aceasta se desfasoara la nivel national, in perioada 10 mai - 10 iunie a.c., sub genericul "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!".

 

 

0 comentarii1806 vizualizări25 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0