Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 27 Februarie 2020 - 8800 vizitatori azi
Suspectul principal a fost retinut. Tanar cercetat pentru agresiune.

In data de 24.05.2012 a fost declinata competenta in vederea efectuarii cercetarii in dosarul  penal privind accidentul rutier produs de S. Ioan de 26 ani in 24 mai a.c. la Nasaud catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud, institutie competenta dupa calitatea persoanei sa efectueze urmarirea penala.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud a dispus inceperea urmaririi penale fata de invinuit sub aspectul comiterii infractiunilor de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului, prev. si ped. de art. 178, alin. (1), (2) si (3) din C.pen. si art. 89 alin. (1) din O.U.G. 195/2002 rep. iar procurorul care efectueaza urmarirea penala a dispus fata de invinuit, masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea pe o durata de 30 de zile.

In data de 25.05.2012, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud a infirmat masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea luata fata de invinuit si a dispus reevaluarea probelor existente in cauza. Urmare a acestui fapt, procurorul care efectueaza urmarirea penala a dispus retinerea invinuitului pe o durata de 24 de ore, incepand cu data de 25.05.2012.

Invinuitul  a fost predat Centrului de Retinere si Arest Preventiv al I.P.J. Bistrita Nasaud. Cercetarile continua de catre Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita Nasaud cu invinuitul in stare de retinere.

 

  •  

 

Tanar cercetat pentru agresiune

 In 25.05.2012, orele 05.49, au fost sesizati prin SNUApU 112 ca pe un trotuar din orasul Singeorz-Bai se afla cazuta o persoana in stare de inconstienta.

La fata locului s-a deplasat echipa operativa care l-a identificat pe B. George de 32 ani din Singeorz-Bai, acesta fiind  transportat  la  Spitalul Judetean.  In urma examinarii medico-legale s-au formulat concluzii preliminarii conform carora victima prezinta leziuni corporale traumatice care necesita pentru vindecare 24-25 zile ingrijiri medicale si  nu intrunesc caracteristicile de punere in primejdie a vietii. 

               In urma cercetarilor si investigatilor efectuate de catre politistii Serviciului de Investigatii Criminale si Politiei Singeorz Bai,  a fost identificat suspectul principal,  V. Domide de 21 ani din Livezile.

             Cercetarile continua de catre Serviciul de Investigatii Criminale si Politia  Singeorz-Bai sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala. 

 

  •  

 

Actiuni pe linie economica

 In perioada 24-25.05.2012 politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au fost prezenti pe raza localitatilor Nasaud si Bistrita,  avand ca obiective prevenirea, combaterea si identificarea faptelor ce contravin normelor legale privind achizitiile si vanzarile de produse accizabile, industriale, cereale si alte marfuri din Romania, UE si din spatiul extra-comunitar.

Astfel, au fost verificate 24 de persoane fizice si juridice, care desfasurau acte  si fapte de comert, fiind aplicate  11 sanctiuni contraventionale in cuantum de 29 500 lei, pentru abateri pe linie economica. De asemenea, au fost confiscata suma de 1163 lei ca urmare a efectuarii de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege,  si s-a constatat o infractiune la legea drepturilor de autor.

 

  •  

 

 In 25.05.2012 intre orele 09.00-15.30 la nivelul politiei Municipiului Bistrita a fost organizata o actiune de catre Biroul de Ordine Publica pentru prevenirea faptelor de comert stradal ilegal. Cu ocazia actiunii au fost verificate 11 localuri publice, fiind aplicate 24 sanctiuni contraventionale in valoare de 6840 lei (9 privind tulburarea ordinii si linistii publice, 7 pentru efectuarea de acte de comert ilicit, 4 in baza legii privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani si 4 pentru abateri rutiere) si au fost confiscate bunuri in valoare totala de 5.215 lei.

 La aceasta actiune au participat 15 politisti si  3 jandarmi. 

 

  •  

 

MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE !

 In contextul desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din Romania (in ziua de 10 iunie 2012), pentru asigurarea unui vot in limitele legii, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, a initiat o campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral. Aceasta se desfasoara  la nivel national, in perioada 10 mai - 10 iunie a.c., sub genericul "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!".

De asemenea, in sprijinul campaniei, a fost operationalizat site-ul propriu www.votlegal.mai.gov.ro unde pot fi gasite mai multe detalii, stiri, dar si informatii privind legislatia electorala. 

0 comentarii1960 vizualizări27 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0