Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 24 Februarie 2020 - 10406 vizitatori azi
Tineri suspectati de furt. Incendiu la o locuinta. Campania MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE la Nasaud.

Actiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere. In 29.05.2012, intre orele 16.00-21.00, lucratorii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita au organizat o actiune comuna pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul  neacordarii prioritatii de trecere pietonilor.

 Astfel, au fost aplicate in total 24 de sanctiuni contraventionale, din care 4 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor, 6 pentru nepurtarea centurii de siguranta, 5 pentru traversare neregulamentara de catre pietoni, iar 4 permise de conducere au fost retinute in vederea suspendarii dreptului de a conduce.  Valoarea sanctiunilor este de 3.570 lei.

 

  •  

  In 29.05.2012, orele 21.15, pe Bd. Granicerilor, din orasul Nasaud, conducatorul auto R. Alin de 22 ani din Nasaud, a efectuat neregulamentar manevra de depasire a unui alt autovehicul si a surprins si accidentat  grav pe P. Daniel de 20 ani din Nasaud, care a traversat  neregulamentar, prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Cercetarile continua de lucratorii din cadrul Formatiuni Politiei Rutiere Nasaud.

 

  •  

Tanar surprins de patrula de politie

  In 29.05.2012, ora 18.16, lucratorii din cadrul Postului de Politie Dumitra, aflandu-se in exercitarea atributiunilor de serviciu, pe raza localitatii Cepari l-au identificat pe T.V. de 17 ani, din Tarpiu. Cu ocazia discutiilor purtate, in posesiaacestuia, intr-un geamantan au fost identificate 5 role de cablu electric din fire de cupru, de diferite dimensiuni, pe care minorul a declarat ca le-a sustras in 29.05.2012 in jurul orei 17.00, dintr-o locuinta in constructie din localitatea Cepari.

 Prejudiciul cauzat de aproximativ 1500 lei a fost recuperat. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat. Cercetarile continua de catre politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud.

 

  •  

Incendiu la o locuinta

  In 30.05.2012, orele 02.56, a fost sesizat prin SNUApU 112 faptul ca in  localitatea Dealul Stefanitei s-a produs un incendiu la o casa nelocuita. Aceasta  a fost distrusa in totalitate. Din verificarile efectuate s-a stabilit ca locuinta apartine lui T. Ioan, de 39 ani, din comuna Romuli, cauza probabila a producerii incendiului fiind o flacara externa. 

Cercetarile continua de catre politisti din cadrul Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud.

 

  •  

 

Tineri suspectati de furt, identificati la scurt timp de politisti

  In 30.05.2012, orele 03.10, politistii au fost sesizati de N. Traian  din Lunca Ilvei, ca un grup de tineri au patruns prin escaladarea gardului imprejmuitor in curtea unui imobil unde functioneaza un magazin alimentar si au distrus doua lazi frigorifice.

Din primele verificari, s-a stabilit ca cele doua lazi frigorifice care sunt amplasate in fata magazinului, au fost distruse, iar din interiorul magazinului  au fost sustrase produse alimentare. In continuarea cercetarilor, pe raza comunei Lunca Ilvei au fost identificate mai multe persoane suspectate pentru comiterea faptei, M. Vasile de 19 ani, C. Z. de 16 ani si B. A. de 14 ani toti din Vatra Dornei, jud. Suceava, asupra carora au fost gasite bunurile sustrase.

Totodata s-a constatat ca cei trei tineri ar fi sustras cu scopul de a se plimba prin localitate o autoutilitara apartinand unei societati comerciale din Lunca Ilvei, stationata pe DJ 172D, folosita la transportarea gunoiului menajer. Autoutilitara a fost condusa pe o distanta de aproximativ 2 km pana cand aceasta s-a defectat.

Cercetarile se efectueaza de politistii Sectiei 7 Politie Rurala Sangeorz-Bai.

 

  •  

 

MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE !

 Membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita - Nasaud continua activitatile de informare a cetatenilor cu privire la legislatia in vigoare, in contextul alegerilor locale organizate in luna iunie 2012. Acestia vor desfasura o actiune de informare pe tema campaniei M.A.I. dedicata elevilor cu drept de vot, miercuri, 30 mai a.c., incepand cu ora 14.00, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean.

 

 

 

 

 

CONTINUA ACTIVITATILE DE INFORMARE PRIVIND MITA SI VOTUL ILEGAL IN JUDETUL BISTRITA-NASAUD

 
         Membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita-Nasaud urmeaza sa desfasoare o actiune de informare pe tema campaniei M.A.I. dedicata elevilor cu drept de vot, miercuri, 30 mai a.c., incepand cu ora 14.00, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean.

  Membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita - Nasaud continua activitatile de informare a cetatenilor cu privire la legislatia in vigoare, in contextul alegerilor locale organizate in luna iunie 2012. In cursul zilei de maine se vor adresa indeosebi tinerilor care au implinit 18 ani din institutiile de invatamant din municipiul Bistrita si care urmeaza sa voteze pentru prima data.

           Joi, 24  mai a.c., membrii Centrului Judetean de Comunicare Bistrita - Nasaud au desfasurat o actiune de informare a cetatenilor cu privire la legislatia in vigoare, in contextul alegerilor locale organizate in luna iunie 2012. Aceasta actiune s-a desfasurat in orasul Nasaud unde, ca urmare a sarbatorii "De Ispas la Nasaud", a fost prezent un public foarte numeros.

 Politistii, jandarmii si reprezentantii I.S.U. angrenati in aceasta activitate au impartit aproximativ 500 de pliante participantilor la eveniment si au informat cetatenii veniti de pe raza judetului  despre sanctiunile contraventionale in cazul in care sunt distruse, deteriorate sau acoperite afisele electorale, precum si in situatia amplasarii ilegale a bannerelor.  De asemenea, a fost reamintit faptul ca oferirea, darea de bani ori alte foloase, precum si primirea acestora, in scopul de a vota sau de a nu vota un anumit candidat reprezinta infractiuni pedepsite de lege  cu inchisoare, dar si ca drepul de vot se exercita doar in localitatea de domiciliu sau in care s-a stabilit resedinta cu trei luni inainte.

 

 

                                                      ****

 In contextul desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din Romania (in ziua de 10 iunie 2012), pentru asigurarea unui vot in limitele legii, Ministerul Administratiei si Internelor, prin Directia Informare si Relatii Publice, a initiat o campanie de informare si constientizare a cetatenilor cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral. Aceasta se va desfasura, la nivel national, in perioada 10 mai - 10 iunie a.c., sub genericul "Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!".

 

 

 

0 comentarii2044 vizualizări30 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0