Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
POLITISTII CERCETEAZA MAI MULTE INCIDENTE ELECTORALE SESIZATE IN B-N.

In perioada 22-29 mai a.c., politistii au efectuat verificari ca urmare a sesizarii de incidente referitoare fapte prevazute in Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. In functie de rezultatul cercetarilor, vor fi propuse solutii cu masuri prevazute de lege,  prin instantele competente.Politistii efectueaza cercetari in cadrul a sapte dosare penale privind infractiuni  sesizate in legatura cu campania electorala. Doua dintre sesizari privesc infractiunea de efectuare a unor lucrari de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public fara autorizatia de constructie eliberata in conditiile legii in Comunele Feldru si Caianu Mic, iar alte doua sesizari se refera la infractiunea de impiedicare a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales (constand in distrugerea de afise si a unui banner electorale) in Lechinta si Sieu-Odorhei.

De asemenea, politistii efectueaza cercetari in cadrul a doua dosare penale privind acordarea de sume de bani si produse alimentare in scop electoral la Salva si Nasaud, precum si in cadrul sesizarii depuse de un candidat care solicita identificarea persoanelor din cadrul altor partide care ofera mita electorala pe raza judetului.

Politistii deruleaza cercetari pentru a se stabili daca sunt intrunite sau nu elementele constitutive ale infractiunii sesizate, respectiv promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori.

In functie de rezultatul cercetarilor, vor fi propuse solutii cu masuri prevazute de lege,  prin instantele competente.

 

 

***

Reamintim faptul ca promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni, pedepsite cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, Ministerul Administratiei si Internelor deruleaza in perioada 10 mai-10 iunie campania de informare si constientizare a cetatenilor "MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE!". Informatii despre campanie si prevederile legislative opozabile sunt disponibile la adresa www.votlegal.mai.gov.ro, dar si in retelele de socializare. 

 

 

 

 

 

0 comentarii2765 vizualizări31 mai 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0