Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 24 Februarie 2020 - 10732 vizitatori azi
Trimise in judecata. Urmarit la nivel national depistat. A parasit locul accidentului. Scandal aplanat.

Masuri de ordine in Budacu de Jos.In 06.06.2012, intre orele 21.00-23.00, politistii si jandarmii au desfasurat masuri de asigurare a ordinii publice pe raza localitatii Budacu de Jos, cu ocazia unui concert. La manifestare au participat aproximativ 2.500 persoane.
Nu au fost inregistrate fapte de incalcare a linistii publice.

 

 

Scandal aplanat ca urmare a interventiei politistilor.

In 06.06.2012 ora 23,08 au fost sesizati prin S.N.U.Ap.U.112 de F. M. de 41 ani din Bistrita, ca urmare a unui conflict in familie.
Patrula de ordine publica ajunsa la fata locului a constatat ca aceasta ar fi fost agresata de sotul sau, F. Ionel de 37 ani, in locuinta comuna, in cursul dupa-amiezei, iar ulterior acesta a refuzat sa o primeasca in locuinta. Femeia a ramas la o vecina.
In jurul orei 23.00, barbatul a inceput sa se manifeste violent, pe fondul consumului de alcool, lovind puternic in peretele apartamentului vecin, unde se afla sotia sa, amenintand cu acte de violenta si tulburand ordinea si linistea publica.
La sosirea politistilor, acesta a refuzat sa coopereze si sa se conformeze solicitarilor, dar in urma discutiilor purtate, barbatul a permis accesul acestora in apartament.
Fata de F. Ionel s-a luat masura sanctionarii contraventionale cu amenda, conform Legii nr.61/1991 si este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente. De asemenea, in cursul noptii a fost internat in spital, la Sectia psihiatrie.

 

A parasit locul accidentului, dar a fost identificat.

In 06.06.2012, orele 01.17, a fost sesizat prin 112 despre faptul ca pe DN 17, la intrarea in Crainimat, un autoturism avariat se afla intr-un sant pe marginea drumului.
In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca autoturismul a fost condus de M. Aurel de 23 ani din Sieu Magherus fara a detine permis de conducere, pe DN 17, pana in zona localitatii Crainimat, unde, pe fondul consumului de alcool, a intrat in santul de pe marginea drumului. A parasit locul accidentului fara a anunta organele de politie, care fiind sesizate de un participant la trafic, s-au prezentat la fata locului, impreuna cu SMURD, dar nu au gasit decat autoturismul avariat.
Tanarul a fost gasit la o ruda, in localitatea Crainimat. In cauza se efectueaza cercetari privind comiterea infractiunilor de: conducerea unui autovehicul fara a poseda permis de conducere, cu o alcoolemie peste limita legala (0.44 mg/l alcool pur in aerul expirat), parasirea locului accidentului.
Cercetarile continua de catre Serviciul Rutier Bistrita-Nasaud.

 

NU UITA! MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE!

Ce inseamna "mita"?

- promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori;

Cum se pedepseste:
- inchisoare de la 6 luni la 5 ani (reprezinta infractiuni)

Ce inseamna "vot ilegal"?

- alegatorul voteaza de mai multe ori in ziua alegerilor (votul multiplu);
- alegatorul se inscrie de mai multe ori pe listele electorale (definirea listelor electorale permanente, suplimentare si complementare, cf. Legii electorale, art 19 - 22);
- alegatorul isi exercita dreptul la vot in alta zona (comuna, orasul, municipiul) decat cea in care isi are domiciliul;
- cetateanul voteaza fara a avea drept de vot (cine are dreptul sa voteze: cetatenii romani care au implinit varsta de 18 ani sau care implinesc 18 ani pe data de 10 iunie 2012 - art 3 (1), cetatenii Uniunii Europene cu domiciliul sau resedinta in Romania, cetatenii romani care si-au stabilit resedinta in alta unitate administrativ teritoriala cu cel putin 3 luni inainte de data alegerilor - se inscriu pe listele suplimentare - art 3, (4) )
- debilii sau alienatii mintal, pusi sub interdictie, precum si persoanele lipsite de drepturile electorale pe durata stabilita prin hotarare judecatoreasca definitiva nu au drept de vot (art. 5);

Nota: cetateanul trebuie sa voteze cu document valabil (cf. art. 126):
- cetatenii romani - cartea de identitate, cartea de identitate provizorie (1 luna-1 an), buletinul de identitate ori pasaportul diplomatic sau de serviciu, aflata/aflat in termenul de valabilitate la data alegerilor;
- elevii din scolile militare - carnetul de serviciu militar;
- cetatenii Uniunii Europene isi pot exercita dreptul la vot pe baza oricarui document valabil care le atesta identitatea.

Cum se pedepseste:
- inchisoare de la 6 luni la 5 ani (constituie infractiuni).

 

Urmarit la nivel national depistat de politisti

In 06.06.2012, ora 18.00, in Budesti, in cadrul activitatilor specifice desfasurate, politistii din cadrul Sectiei 3 Sanmihaiu de Campie l-au identificat pe S. Danila de 59 ani din comuna Ceoasu de Cimpie, jud.Mures, care figura ca urmarit la nivel national, fiind dat disparut de la domiciliu din 05.06.2012.
Barbatul a fost incredintat unui echipaj de politie de la Sectia 3 Politie Rurala Raciu, jud. Mures.

 

Trimise in judecata pentru infractiuni economice

In 06.06.2012, Serviciul de Investigare a Fraudelor a inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud cu propunere de trimitere in judecata dosarul penal complex, privind pe R. Dorina de 42 ani si A. Iulia de 29 ani, ambele din Bistrita. Acestea sunt cercetate pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia, bancruta frauduloasa, fals in inscrisuri sub semnatura privata si fals intelectual, in calitate de administratori ai unei societati comerciale din Bistrita.
Prin actiunile savarsite a fost cauzat un prejudiciu in valoare totala de 445.411 lei, pentru recuperarea caruia au fost aplicate masuri asiguratorii.

0 comentarii2002 vizualizări08 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0