Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1384 vizitatori azi
INCIDENTE ELECTORALE SESIZATE IN B-N.

In perioada 7-8 iunie a.c., politistii au efectuat verificari ca urmare a sesizarii de incidente referitoare fapte prevazute in Legea 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale. In functie de rezultatul cercetarilor, vor fi propuse solutii cu masuri prevazute de lege,  prin instantele competente. Politistii efectueaza cercetari in cadrul a doua dosare penale privind infractiuni de furt de bannere electorale sesizate  pe raza comunelor Galatii Bistritei si Tureac.

 In urma cercetarilor derulate de politisti, a fost identificat un suspect principal pentru comiterea furtului din comuna Tureac, respectiv  un tanar de 18 ani din comuna, care l-a distrus apoi prin incendiere. Pe numele acestuia a fost intocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

In functie de rezultatul cercetarilor, vor fi propuse solutii cu masuri prevazute de lege,  prin instantele competente.

 

***

 

 

Reamintim faptul ca promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase in timpul campaniei electorale, precum si in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat pentru functia de primar, consilier sau de presedinte al consiliului judetean, precum si primirea acestora de catre alegatori constituie infractiuni, pedepsite cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani.

 

 Pentru prevenirea unor astfel de fapte, Ministerul Administratiei si Internelor deruleaza in perioada 10 mai-10 iunie campania de informare si constientizare a cetatenilor "MITA SI VOTUL ILEGAL INSEAMNA INCHISOARE!". Informatii despre campanie si prevederile legislative opozabile sunt disponibile la adresa www.votlegal.mai.gov.ro.

De asemenea, Ministerul Administratiei si Internelor dispune masuri pentru mentinerea si asigurarea ordiniii si linistii publice pe intreaga perioada electorala si in mod deosebit in ziua votarii, precum si in zilele ce premerg si succed acestei zile. 

Structurile subordonate M.A.I asigura protectia sectiilor de votare si a dosarelor intocmite de birourile electorale pe timpul transporului acestora la birourile electorale de circumscriptie, precum si masurile specifice de protectie cu personal inarmat pe timpul tiparirii, transportului si depozitarii buletinelor de vot si celorlalte materiale necesare votarii.

 

 

0 comentarii1617 vizualizări09 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0