Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 14 Iulie 2020 - 17994 vizitatori azi
Actiune preventiv-reactiva sub coordonarea IGPR.

In data de 04.11.2010, intre orele 14.00- 19.00 in municipiul Bistrita s-au desfasurat actiuni  pentru asigurarea unui climat de siguranta publica, prevenirea infractionalitatii in zona unitatilor scolare, combaterea infractiunilor cu violenta, respectarea legalitatii in domeniul transportului public de marfa sau persoane precum si combaterea incalcarii prevederilor legale la regimul circulatiei rutiere.

Actiunea preventiv- reactiva s-a desfasurat in sistem integrat, sub coordonarea IGPR, alaturi de politistii bistriteni  au participat  si politisti din cadrul IPJ Cluj, Suceava, Maramures si Mures, dar si jandarmi din cadrul IJJ Bistrita- Nasaud.

Prezenta activa a politistilor a generat cresterea gradului de disciplina si siguranta rutiera astfel ca pe timpul actiunii, in municipiul Bistrita nu au fost comise accidente de circulatie soldate cu raniri de persoane.

Totodata, in zonele pretabile producerii de fapte antisociale avute in supraveghere de catre politistii din structura de ordine publica si jandarmi, nu fost reclamate, sesizate sau semnalate astfel de incidente, aspect confirmat si de reducerea cu 83% a apelurilor de urgenta fata de media zilnica si intervalul orar.

In cadrul activitatilor desfasurate au fost constatate 3 infractiuni la regimul circulatiei, aplicate 475 sanctiuni contraventionale din care 369 la regimul circulatiei rutiere, in valoare totala de 77.550 RON, fiind retinute 11 certificate de inmatriculare si 9 permise de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru consum de alcool, neacordare de prioritate a pietonilor si pentru depasire neregulamentara.

Totodata, in cadrul actiunilor desfasurate de structurile specializate in combaterea si investigarea fraudelor economice, s-a constatat o infractiune de evaziune fiscala cu un prejudiciu de aproximativ 48.000 lei, mai multe bunuri fiind confiscate, precum si confiscarea cantitatii a 115 metri cubi material lemnos, in valoarea de 15.786.

 

Mentionam ca, in seara zilei de 05.11.2010, actiunile vor continua, invitand alaturi de politisti si jandarimi si reprezentantii mass-media, cu scopul de a putea fi mediatizat publicului larg scopul actiunii, acela de prevenire si diminuare a infractionalitatii stradale.

La finalul actiunii se va intocmi o sinteza a activitatilor desfasurate, ce va fi adusa la cunostinta si reprezentantilor mass-media.  

 

 

SEFUL INSPECTORATULUI

Comisar sef  de politie

IOAN OVIDIU MURESAN

 

0 comentarii1603 vizualizări06 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0