Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 06 August 2021 - 14587
Infractiuni pe raza municipiului Bistrita.

In data de 05.11.2010 a fost identificat si retinut un barbat de 30 ani, din Sfintu Gheorghe, judetul Covasna pentru savarsirea infractiunilor de achizitionare de alcool etilic si de distilate de la alti furnizori decat antrepozitarii autorizati pentru productie sau importatorii autorizati de astfel de produse, uz de fals si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul  cu numar fals de inmatriculare. Barbatul, recidivist,  a fost retinut pentru 24 ore, urmand a fi prezentat instantei cu propunere de arestare preventiva.

 

 

*** In data de 05.11.2010 a fost depistat pe raza municipiului Bistrita un tanar de 16 ani, cercetat pentru comiterea infractiunilor de act sexual cu un minor si furt calificat, fata de care la data de 16.09.2010 s-a pus in miscare actiunea penala, constand in aceea ca in perioada ianuarie- septembrie 2010 a comis 11 acte materiale de furt calificat pe raza municipiului Bistrita.

Inculpatul a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita care a emis mandat de arestare preventiva pe o perioada de 19 zile.

 

 

*** In data de 05.11.2010 a fost prins un tanar de 18 ani, care in data de 03.11.2010 , in urma unui conflict spontan, a provocat unei minore o plaga intepata superficial. Tanarul este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de - portul fara drept al cutitului in locurile si imprejurarile in care s-ar primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor. 

         

 

 

 

In perioada 03-05.11.2010, in municipiul Bistrita s-a desfasurat actiunea preventiv- reactiva in sistem integrat "Bistrita- in siguranta", pentru asigurarea unui climat de siguranta publica, prevenirea infractionalitatii in zona unitatilor scolare, combaterea infractiunilor cu violenta in mediul stradal, combaterea evaziunii fiscale si a marfurilor puternic accizate, combaterea incalcarii prevederilor legale la regimul circulatiei rutiere in scopul reducerii accidentelor de circulatie si a gradului de victimizare a populatiei.

Actiunea s-a desfasurat sub coordonarea Inspectoratului General al Politiei Romane, iar alaturi de cei peste 150 politistii bistriteni din toate structurile operative ale inspectoratului au participat zilnic 48 de politisti din cadrul IPJ Cluj, Suceava, Maramures si Mures din structurile de ordine publica si politie rutiera, precum si 25 jandarmi din cadrul IJJ Bistrita- Nasaud.

Pe parcursul actiunii, au fost constatate 9 infractiuni economice, 12 infractiuni la regimul circulatiei, au fost aplicate 1271 sanctiuni contraventionale din care 1118 la regimul circulatiei rutiere, 153 la alte acte normative, in valoare totala de 171880 RON, fiind controlate un numar de 2779 autovehicule. Au fost retinute 53 certificate de inmatriculare si 24 permise de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru consum de alcool, neacordare de prioritate a pietonilor si pentru depasire neregulamentara.

Avand in vedere cele prezentate se poate aprecia ca au fost indeplinite obiectivele actiunii, astfel fiind realizata o vizibilitate sporita a efectivelor de politie, diminuarea fenomenului infractional stradal si o buna interoperabilitate a fortelor participante la actiune care au condus la cresterea nivelului de siguranta publica in municpiul Bistrita.

 

 

 

***

 

 

 

 

*** In data de 03.11.2010, orele 16.30 in municpiul Bistrita, pe strada Lucian Blaga a fost identificat in trafic un barbat de 40 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice (0,43 mg/l alcool pur in aerul expirat).

Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal.

 

*** In data de 03.11.2010, orele 16.o7, in municpiul Bistrita, pe strada Imparatul Traian a fost identificat in trafic un barbat de 37 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe care erau aplicate placute de inmatriculare ce erau atribuite altui autoturism.

Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal.

 

*** In data de 04.11.2010, ca urmare a actiunii desfasurate, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au verificat legalitatea comercializarii cu amanuntul de bijuterii si imbracaminte la un magazin din municipiul Bistrita. Cu aceasta ocazie au fost identificate expuse spre vanzare mai multe costume barbatesti contrafacute, cu insemnele unor marci inregistrate, fara acordul titularilor marcilor respective. In urma verificarilor scriptice si faptice asupra fondului de marfa- la bijuterii- s-a stabilit in evidenta societatii o lipsa in cuantum de 200.000 lei, ceea ce inseamna un prejudiciu la  buget de aprovimativ 48.000 lei. Fata de administratorul societatii  se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunilor de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara unei marci inregistrate si evaziune fiscala.

 

***In data de 04.11.2010, orele 15.00, in Bistrita, pe strada Al. Odobescu a fost identificat un barbat de 41 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism sub influenta bauturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0.78 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducatorului auto i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o concentratie alcoolica peste limita legala.

 

 

      

     IMPUTERNICIT

                                   SEF AL INSPECTORATULUI

                                   Comisar sef  de politie

  IOAN OVIDIU MURESAN

 

 

0 comentarii2548 vizualizări07 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0