Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 25 Aprilie 2024 - 14587
Persoane cercetate pentru infractiuni de fals.

In 13.11.2012, Serviciul Rutier s-a sesizat din oficiu fata de doua persoane sub aspectul comiterii infractiunilor de instigare la fals intelectual si uz de fals si respectiv a infractiunii de fals intelectual.
Din verificarile efectuate au rezultat date ca o tanara de 26 ani din comuna Tirlisua a solicitat reprezentantului unei scoli de soferi din Bistrita sa-i elibereze o fisa de scolarizare care sa ateste ca a finalizat cursurile scolii de soferi in anul 2012, in vederea reprogramarii la examenul pentru obtinerea permisului de conducere.
Acesta a eliberat fisa de scolarizare, desi tanara finalizase cursurile in anul 2011. Ulterior, tanara a folosit fisa de scolarizare astfel eliberata pentru a solicita o reprogramare la S.P.C.P.C.I.V. Bistrita Nasaud in vederea sustinerii examenului pentru obtinerea permisului de conducere.
Cercetarile continua de catre Serviciul Rutier, sub aspectul comiterii infractiunilor de instigare la fals intelectual si uz de fals si respectiv a infractiunii de fals intelectual.

 

 

Campania "TU DECIZI! VOTEAZA LEGAL!" a fost lansata la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

Membrii Centrului de Comunicare Judetean Bistrita-Nasaud au organizat astazi o conferinta de presa pentru a lansa la nivel judetean campania "Tu decizi! Voteaza legal!" initiata de Ministerul Administratiei si Internelor.

Campania se desfasoara in perioada 8 noiembrie- 9 decembrie a.c. si are ca scopuri informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani cu drept de vot asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.
In cadrul conferintei de presa au fost prezentate materialele promotionale cu mesajul campaniei "Tu decizi! Voteaza legal!" (afise, flyere, spoturi audio si video) si informatii referitoare la site-ul www.votlegal.mai.gov.ro. Membrii Centrului de Comunicare Judetean, cu sprijinul structurilor de prevenire a criminalitatii, vor distribui pe timpul campaniei electorale si in ziua alegerilor 800 de afise si 6000 de pliante pe raza judetului.
Materialele campaniei vor fi afisate in locuri cu vizibilitate mare, la sediile institutiilor si vor fi distribuite cu preponderenta in mediul rural, in locurile cu trafic ridicat si in sectiile de votare.
Efectivele tuturor structurilor judetene din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor vor informa cetatenii cu privire la exercitarea unui vot legal, accentuand faptul ca incalcarea legii atrage raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz.

In cadrul conferintei de presa au fost prezentate si noutatile legislative referitoare la bunurile a caror oferire constituie infractiunea de "mita electorala", conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.67/06.11.2012.

 

 

 

Politistii au fost solicitati pentru a aplana un conflict

In 13.11.2012, orele 23.16, politistii au fost sesizati ca in curtea unui local din Bistrita a avut loc un conflict intre doi barbati.
Echipa operativa care s-a deplasat la fata locului i-a identificat pe cei doi barbati, O. I. de 51 ani din Bistrita si P.V. din comuna Braniste.
In timpul conflictului, pe fondul consumului de alcool,barbatul de 51 de ani l-a lovit pe celalalt cu un cutit in zona capului si a mainii stangi. Ambele persoane au fost transportate la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud unde le-au fost acordate ingrijiri medicale. Cercetarile continua de lucratorii Biroului Ordine Publica fata de O.I. sub aspectul savarsirii infractiunilor de lovire si portul fara drept al cutitului in locurile si imprejurarile in care s-ar putea primejdui viata sau integritatea corporala a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea si linistea publica.

 

 

 

Barbat cercetat pentru fals

In data de 07.11.2012 politistii rutieri au oprit in trafic in Sintereag un barbat de 46 ani din Teaca, surprins ca a depasit viteza legala. La solicitarea politistilor, barbatul a prezentat un document avand caracteristicile de forma ale unui permis de conducere italian. Existand suspiciuni privind autenticitatea acestuia, politistii au efectuat verificari, rezultand ca barbatul nu figureaza in evidentele autoritatilor italiene ca fiind posesor de permis de conducere.
Serviciul Rutier s-a sesizat din oficiu sub aspectul comiterii infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

0 comentarii2751 vizualizări14 noiembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0