Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
RETEA DE TRAFIC DE DROGURI PROVENITE DIN SPANIA, DESTRUCTURATA.

In urma unui flagrant si a sapte perchezitii efectuate in judetul Bistrita-Nasaud, sapte suspecti de trafic si consum de droguri de risc au fost retinuti. A fost ridicata, in vederea confiscarii, cantitatea de 10 grame de cannabis si 750 grame rezina de cannabis (hasis).

Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita Nasaud, au efectuat cercetari, incepand cu luna ianuarie 2012, cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic si consum de droguri de risc de catre un barbat de 31 ani, din Bistrita. Acesta este suspectat ca procura si comercializa tinerilor de pe raza municipiului Bistrita, cannabis si rezina de cannabis, cu suma de 50-60 lei per gram.

Ulterior au fost extinse cercetarile cu privire la mai alte sase persoane, pentru savarsirea de infractiuni la regimul drogurilor. Drogurile comercializate de grupare proveneau din Spania, fiind introduse ilegal in Romania, sau trimise prin firme de curierat.

In cauza, s-a colaborat cu politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Tirgu Mures si jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud.

De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul informativ-operativ al Serviciului Operatiuni Speciale - I.G.P.R.

La data de 24 ianuarie a.c., politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud au prins in flagrant doi dintre suspecti, in municipiul Dej, in timp ce incercau sa comercializeze 610 grame rezina de cannabis.
Cercetarile au continuat cu efectuarea a sapte perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor, care au fost condusi la sediul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud, fiind ridicate totodata, in vederea confiscarii, 40 grame rezina de cannabis.

In urma probatoriului administrat in cauza, s-a dispus retinerea pentru 24 de ore a 7 suspecti, pentru savarsirea infractiunilor de trafic si consum de droguri de risc fapte prevazute si pedepsite de art.2 al. 1, art.4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 privind traficul si consumul ilicit de droguri.

La data de 25 ianuarie a.c., .cei sapte au fost prezentati Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile, propunere insusita de catre instanta de judecata pentru patru dintre ei, iar fata de ceilalti trei s-a luat masura obligarii de a nu parasi localitatea.

In cauza, a fost ridicata in vederea confiscarii, cantitatea totala de 10 grame de cannabis si 750 grame rezina de cannabis (hasis).

 

 

GRUPARE DE TRAFIC INTERNATIONAL DE DROGURI, DESTRUCTURATA

Politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si procurorii D.I.I.C.O.T. au depistat patru persoane suspectate de trafic de droguri. Pe numele celor patru au fost emise mandate de arestare preventiva.

In cursul lunii noiembrie 2012, politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud, impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrita Nasaud, au efectuat cercetari privind patru persoane cu varste cuprinse intre 17 si 46 de ani, suspectate de trafic de droguri de risc, respectiv rezina de cannabis.

Suspectii procurau drogurile din Spania, de unde erau trimise in Romania, prin intermediul unei firme de transport, disimulate in colete. Ulterior, le comercializau pe raza judetului Bistrita-Nasaud, cu sume cuprinse intre 200-250 de lei/ 5 grame.

La data de 25 ianuarie a.c., politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita-Nasaud au prins in flagrant pe unul dintre eu, in timp ce incerca sa comercializeze cca 125 grame rezina de cannabis.

In continuarea cercetarilor, au fost efectuate trei perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor, care au fost condusi la sediul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud, in baza mandatelor de aducere.

In cauza, a fost ridicata, in vederea confiscarii, aproximativ 160 grame rezina de cannabis.

Urmare a probatoriului administrat in cauza, a fost dispusa retinerea pentru 24 de ore a celor patru suspecti, pentru savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, fapta prevazuta si pedepsita de art.2 al. 1 din Legea nr. 143/2000 privind traficul si consumul ilicit de droguri.

La data de 26 ianuarie a.c., cei patru au fost prezentati Tribunalului Bistrita-Nasaud cu propunere de arestare preventiva, propunere insusita de catre instanta de judecata.

In cauza, s-a colaborat cu politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Tirgu Mures si jandarmi de la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Bistrita-Nasaud.

De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul informativ-operativ al Serviciului Operatiuni Speciale - I.G.P.R.

 

 

Actiune pentru verificarea detinatorilor de arme neletale la nivel judetean

In perioada septembrie 2012 - ianuarie a.c., politistii de la Biroul Arme, Explozivi sau Substante Periculoase au desfasurat la nivel judetean o actiune privind verificarea detinatorilor legali de arme si munitii neletale supuse autorizarii. Scopul actiunii a fost acela de asigurare a unui climat de legalitate, precum si verificarea indeplinirii conditiilor care au stat la baza acordarii dreptului celor 425 persoane fizice din judet de a detine, purta si folosi arme neletale supuse autorizarii.
In urma activitatilor desfasurate de politistii formatiunilor arme, explozivi si substante periculoase, impreuna cu cei de la ordine publica, s-a dispus suspendarea dreptului de port si folosire a armelor neletale supuse autorizarii pentru 5 persoane, conform prevederilor art. 59 alin. 2 lit. a din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, republicata, deoarece persoanele fata de care s-a dispus aceasta masura sunt invinuite sau inculpate in cauze penale pentru fapte savarsite cu intentie, potrivit legislatiei in vigoare.
De asemenea, fata de 17 persoane s-a dispus anularea dreptului de port si folosire a armelor neletale supuse autorizarii, conform prevederilor art. 59 alin. 1, lit. a din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor, republicata.

 

 

Suspecti de furt identificati de politisti

In 28.01.2013 in urma activitatilor de cercetare desfasurate de politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale au fost identificati trei barbati cu varste cuprinse intre 47 ani si 27 ani din Bistrita suspectati ca au sustras suma de 3.600 lei din buzunarul hainei lui R. Ioan din Nasaud, in timp ce acesta se afla pe str. Garii din Bistrita. Din suma sustrasa s-a recuperat suma de 500 lei care a fost predata partii vatamate.
Cercetarile continua de catre politistii din cadrul Biroului Investigatii Criminale.

De asemenea, au fost identificati alti doi tineri de 17 ani si respectiv de 18 ani din Viile Tecii si Chintelnic, cercetati pentru sustragerea de cablu electric si a unui aparat de sudura in valoare de 800 lei din anexe gospodaresti din localitatea Chintelnic, in cursul lunii decembrie. Cercetarile continua de catre Postul de politie Sieu-Magherus.

 

Foto - arhiva bistritanews.ro

0 comentarii2758 vizualizări29 ianuarie 2013




rss 2.0
rss 2.0