Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 26 Februarie 2020 - 1760 vizitatori azi
Cercetat pentru pescuit ilegal. Actiune in piata din Nasaud.

Elevii si prescolarii din Caianu Mic au fost vizitati de politisti, in cadrul proiectului " SA STII MAI MULTE, SA FII MAI BUN!" Joi, 4 aprilie 2013, politistii structurilor de ordine publica si rutiera din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares, sustinuti de politistii de la actiuni speciale si relatii publice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, au raspuns invitatiei elevilor din comuna Caianu Mic.

Peste 250 de copii, de la gradinita pana in clasa a VIII-a (13 clase si 2 grupe de gradinita) din Caianu Mic si Dobric au asistat la prezentarea atributiilor Politiei Romane si demonstratiile practice oferite de politistii de la Serviciul Actiuni Speciale.

Copiii au putut observa si au adresat intrebari despre autospecialele de politie si despre meseria de politist, si au primit recomandari si sfaturi pentru a nu deveni victime ale infractiunilor.

Elevii din clasele VII-VIII au vizionat cu interes filmul "Cheia e la tine!" care prezinta cazuri concrete ale unor detinuti aflati in Penitenciarul pentru minori din Craiova si in cel pentru femei de la Targsor, dar si modele pozitive, ca Lucian Bute sau Andreea Raducanu, protagonisti in acest film. "Actorii" filmului ii indeamna pe tineri sa-si urmeze visele prin munca si perseverenta si a constituit baza unor dezbateri pe teme de conduita. Actiunea se inscrie in activitatile organizate in aceasta saptamana in cadrul programului national "Sa stii mai multe, sa fii mai bun!".

 

Cercetat pentru pescuit ilegal.

In 04.04.2013, politistii au efectuat o actiune pe linie de braconaj piscicol pe raza comunei Salva.
Pe marginea albiei raului Salauta a fost depistat un barbat de 49 ani din Salva, care avea asupra sa o plasa cu dimensiunile de 80/80 cm amplasata pe un suport din lemn cu un maner de 3m, cu scopul de a pescui.
S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de "pescuit prin orice metode, in perioada de prohibitie ". Cercetarile continua de Postul de Politie Salva.

 

Actiune in piata din Nasaud

In 04.04.2013, intre orele 07.00-13.00, politistii au actionat in piata din Nasaud, cu ocazia targului saptamanal, pentru prevenirea si sanctionarea faptelor de comert ilicit si fluidizarea traficului.
Au fost verificate 43 de autoturisme, fiind aplicate 26 de sanctiuni contraventionale in valoare de 3.500 lei, din care 23 la regimul rutier. Au fost sanctionate doua persoane care apelau la mila publicului si patru pietoni care au traversat neregulamentar.
De asemenea, politistii au actionat impreuna cu reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare, care au verificat respectarea conditiilor de igiena a produselor comercializate in piata.

0 comentarii1449 vizualizări05 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0