Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 25 Septembrie 2020 - 14446 vizitatori azi
Depistati de politisti - un barbat cu mandat european de arestare. Decedata in urma unui accident rutier.

In urma investigatiilor specifice, in acest sfarsit de saptamana politistii au depistat trei persoane urmarite, printre care si un barbat cu mandat european de arestare. Astfel, o minora de 14 ani, care a disparut de la domiciliu in 10 aprilie a fost depistata de politistii bistriteni in 12 aprilie, pe o strada din municipiu, fiind incredintata familiei. Aceasta era urmarita la nivel national.

 Tot in 12.04.2013, ora 10.00, in urma unei actiuni executate de lucratorii Compartimentului Urmariri, pe raza municipiului Bistrita, a fost depistat un barbat de 43 ani din Ciceu Mihaesti, care a fost condamnat la 4 luni inchisoare la sfarsitul lunii martie, pentru pentru comiterea  infractiunii de tainuire, de Judecatoria Dej. Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

In 13.04.2013, in urma unor investigatii, politistii din  Rodna l-au depistat pe B.L. de 22 ani din Rodna, impotriva caruia autoritatile judiciare din Italia au emis mandat european de arestare din 27.03.2013.

Acesta este cautat pentru comiterea infractiunilor de conspiratie criminala si primire de bunuri furate, fapte comise in anul 2012.

Barbatul a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita Nasaud, in vederea extradarii.

·         

 

Incredintarea masinii unei persoane care nu are permis de conducere este infractiune

  In 12.04.2013, ora 10.30, pe DJ 172G, in localitatea Jelna a fost depistata in trafic o tanara de 19 ani din Bistrita, care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

I s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, fara a poseda permis de conducere.

In autoturism se afla si proprietarul autoturismului, un barbat de 28 ani, care i-a incredintat autoturismul pentru conducere desi cunostea faptul ca aceasta nu detine permis de conducere.

I s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de  incredintarea cu stiinta a unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu poseda permis de conducere.

In 14.04.2013, ora 17:00, politistii l-au depistat in trafic, pe DN 15A, in Dipsa, pe un barbat de 45 ani din localitate, in timp ce conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

          Autoturismul i-a fost incredintat pentru a-l conduce de un barbat de 27 ani din localitate.

 In cauza au fost intocmite dosare penale. Cercetarile continua de catre Serviciul  Rutier Bistrita-Nasaud.

 

·         

 Identificat dupa ce a parasit locul accidentului

         In 12.04.2013, ora 22.05, L.G. a sesizat prin SNUAU 112 ca pe DN 17 in localitatea Bata a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar autorul a parasit locul accidentului.

          In urma verificarilor efectuate a fost identificat autovehiculul implicat in accident, in curtea unui imobil din localitatea Bata. De asemenea, au rezultat indicii privind persoana care a condus masina, un tanar de 23 ani  din Bata.    Fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat si i s-au recoltat probe biologice.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui autoturism pe drumurile publice de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica peste limita legala.

 

·         

 

Decedata in urma unui accident rutier

 In 13.04.2013, ora 08:24, in Mijlocenii Birgaului, pe DN 17, o femeie in varsta de 76 ani  din Mijlocenii Birgaului, care s-a angajat in traversarea drumului prin loc nemarcat si fara sa se asigure, a fost accidentata de autovehiculul condus de un barbat de 52 ani, din Prundu-Birgaului.

          Victima a fost transportata la Spitalul Judetean Bistrita Nasaud si ulterior a decedat.

          Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

          Cercetarile continua de catre lucratorii Serviciului Rutier.

 

·         

Actiune in zona discotecilor din Valea Bargaului

 In 13/14.04.2013, intre orele 18.00 - 02.00, politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica, Serviciului Investigatii Criminale si Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului, au desfasurat o actiune pentru mentinerea climatului de siguranta publica  in zona discotecilor, barurilor si altor unitati similare, de pe Valea Birgaului.

Cu aceasta ocazie s-au desfasurat activitati specifice de prevenire si aplanare a faptelor de tulburare a ordinii publice, pe linie de circulatie rutiera si de combaterea a evaziunii fiscale si a infractiunilor. Astfel, a fost constatata o infractiune de tulburare a linistii publice, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 1.500 lei si au fost verificati sase agenti economici si personalul de paza de la un local.  

 

·         

 

49 de sanctiuni aplicate de politistii din Petru Rares in urma unei actiuni pe linie rutiera

 In urma actiuni organizate pe linie de circulatie rutiera, in perioada 13.04.- 14.04.2013,  politistii din cadrul Sectiei 5 politie rurala Petru Rares  au constatat doua  infractiuni rutiere si au aplicat 49 de sanctiuni contraventionale in valoare totala de 10725 lei.

De asemenea, au retinut un permis de conducere, un certificat de inmatriculare,  au controlat 58 autovehicule si  au efectuat 18 testari cu aparatul etilotest.

0 comentarii2037 vizualizări15 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0