Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Duminica 18 Aprilie 2021 - 14587
ACTIUNE PENTRU PREVENIREA EVENIMENTELOR RUTIERE CAUZATE DE VITEZA EXCESIVA.

Peste 950 de sanctiuni au fost aplicate de politistii bistriteni in urma unei actiuni judetene care a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza. De asemenea, politistii au retinut 15 de permise de conducere, pentru depasirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h.

 

 In perioada 7 - 14 aprilie a.c., politistii rutieri din Bistrita-Nasaud au derulat o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectarii regimului legal de viteza, in contextul verificarilor organizate la nivel national.

 In cadrul actiunii, politistii au aplicat 956 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea regimului legal de viteza. De asemenea, au retinut in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 15 permise de conducere, pentru depasirea vitezei maxime legale admise pe tronsonul de drum cu mai mult de 50 km/h.

 Totodata, politistii au constatat 17 infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

 Politistii continua actiunea si in intervalul 15-21 aprilie a.c., cand la nivel european se desfasoara operatiunea "SPEED", pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre. Activitatea se inscrie in calendarul Organizatiei Politiilor Europene - T.I.S.P.O.L, pentru anul 2013, iar actiunea desfasurata in perioada 7-14 aprilie a precedat si completat activitatea desfasurata la nivel international.

 

 

 

O noua campanie de prevenire a politistilor bistriteni

  Politistii din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii si Politiei Municipiului Bistrita  desfasoara in perioada 15-30 aprilie  o campanie preventiva de informare a cetatenilor despre masurile de autoprotejare  pentru a nu deveni victimele hotilor din autoturisme si din societati comerciale.

Politistii si elevii voluntari discuta zilnic cu cetatenii, carora le adreseaza recomandari preventive, si impart fluturasi cu sfaturi utile impotriva infractiunilor contra patrimoniului.

In primele trei luni ale acestui an au fost sesizate 89 de infractiuni de furt din societati comerciale si 31 de furturi de bunuri din autovehicule.

Politistii va recomanda pentru prevenirea furturilor din magazine:

  F            Asigurati magazinul cu sistem viabil de alarma, inchizatori sigure si grilaje. Cu cat sistemul de siguranta va fi mai sofisticat, riscul spargerii va fi diminuat.

F            In punctele sensibile ale magazinului sau chioscului, montati un grilaj solid care sa impiedice patrunderea hotilor.

F            Asigurati usa de acces in magazin cu un sistem tip "clopot" care sa protejeze lacatul si sa ingreuneze activitatea infractionala a hotului.

F            Apelati la serviciile unei societati de paza si interventie rapida.

F            Daca spatiul magazinului prezinta zone "moarte" din punct de vedere al vizibilitatii, amplasati cat mai multe oglinzi pentru a supraveghea toate colturile.     

F            Manifestati atentie la persoanele care hoinaresc prin magazin in mod dezinteresat si urmaresc vigilenta supraveghetorilor. Unii infractori lucreaza in echipa in sensul ca, unul distrage atentia vanzatorului iar celalalt fura.

F            Ideal ar fi ca in magazin sa se afle intotdeauna doi angajati, pentru ca supravegherea sa fie realizata in mod optim.

  F            Nu tineti banii proveniti din incasari in vitrina sau sub raftul pe care vindeti produse. Hotii profita de neatentia dumneavoastra, se apleaca peste vitrina si fura.

F            Amenajati un dulap cu cheie unde angajatii sa-si depoziteze gentile sau posetele !

F            Manifestati atentie la manipularea si transportul banilor care trebuie facut in conditii de maxima securitate de catre cel putin doua persoane.

F            Daca magazinul are program non-stop, servirea pe timpul noptii se va face printr-un geam special amenajat in acest scop.

F            Cand faceti casa, nu numarati banii in fata clientilor, indeosebi in apropierea orei de inchidere.

F            La inchiderea magazinului, controlati toate ungherele pentru a nu oferi posibilitatea unui hot sa ramana inauntru.

 

 

AUTOTURISMELE POT FI IN SIGURANTA DACA …

 F            Nu parcati autoturismul in zone neiluminate, la adapostul intunericului.

F            Nu lasati autoturismul descuiat sau cu cheile in contact chiar daca il parasiti pentru cateva momente.

F            Nu lasati in autoturism bunuri de valoare, genti, obiecte de imbracaminte sau alte lucruri care ar putea trezi interesul hotilor; acestia actioneaza atat in parcarile aglomerate cat si din mers, incercand portierele masinilor stationate.

F             Daca la bordul autoturismului aveti aparatura electronica de valoare, gen radio-casetofon sau CD-player cu fata detasabila, este indicat sa fie luata in casa pe timpul noptii.

F            Incercati sa montati aparatura audio pe un sistem tip sina cara sa va permita o deconectare usoara.

F            Nu lasati niciodata in autoturism actele masinii deoarece, in cazul furtului autoturismului riscati sa nu fiti despagubiti de societatile de asigurari chiar daca aveti asigurare CASCO.

F            Nu lasati in masina bani, carti de credit, ordine de plata sau alte obiecte (obiceiul de a incuia in torpedo banii atrage atentia hotilor).

F            Inchideti complet geamurile chiar daca parasiti autoturismul pentru scurt timp.

 F            Daca ati pierdut ori v-au fost furate cheile autoturismului, schimbati de urgenta sistemul de inchidere. Acelasi lucru vi-l recomandam si la cumpararea unui autoturism.

F            Sistemele tehnice de alarma si siguranta antifurt sunt o piedica in calea infractorilor. Daca aveti posibilitate este recomandat sa montati astfel de sisteme, apeland la serviciile firmelor specializate.

F            Nu va adresati pentru repararea autoturismului la meseriasi ocazionai necunoscuti sau la ateliere neautorizate (se pot face mulaje dupa chei sau puteti ramane fara componente care functionau bine).

F            Daca autoturismul dumneavoastra a fost spart de hoti, anuntati imediat Politia si nu umblati in interiorul acestuia deoarece, puteti distruge urme esentiale necesare prinderii infractorilor. 

 

Þ    NU UITATI !!!
Spargatorii vor profita de fiecare clipa de neglijenta in ceea ce priveste siguranta autoturismului dumneavoastra. Mai mult interes in protectia bunurilor personale va scuteste de neplaceri.

Þ    IMPORTANT:

Pastrati acasa copii xerox ale actelor si o fotografie a autovehiculului! In cazul furtului autoturismului aceste documente sunt extrem de utile politiei pentru cautarea si gasirea rapida a acestuia - inclusiv prin intermediul internetului. 

0 comentarii2142 vizualizări17 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0