Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 30 Octombrie 2020 - 1460 vizitatori azi
PROIECTUL "VOLUNTARI PENTRU UN VIITOR MAI SIGUR" LANSAT SI LA SANGEORZ-BAI

Maine, 18 aprilie 2013, ora 13.00 va avea loc lansarea proiectului in Sala de consiliu din cadrul Primariei orasului Sangeorz-Bai.Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud, prin Compartimentul de Analiza si Prevenire  a Criminalitatii si Politia orasului Singeorz-Bai isi propun sa extinda parteneriatul cu tinerii, de aceasta data din Sangeorz-Bai, prin formarea a unor voluntari in slujba comunitatii. Demersul  se inscrie in cadrul prioritatii nationale "Prevenirea delincventei juvenile si victimizarea minorilor".

Proiectul "Voluntari pentru un viitor mai sigur" este un model de buna practica la nivel national in Politia Romana, fiind considerat cea mai buna modalitate de a transmite mesajul preventiv adaptat generatiei tinere.

Demersul are ca obiective pregatirea viitorilor voluntari pe diverse linii de problematica politieneasca, cu predilectie pe teme de prevenire ce vizeaza ca populatie tinta tinerii, de a-i instrui pentru adoptarea si propagarea unei bune conduite in randul comunitatii.

Acesta va consta in  organizarea unui curs de instruire sustinut de politistii specializati pe diferite domenii, pentru elevii din clasele IX - X din cadrul Liceului "Solomon Halita" din Singeorz-Bai, in perioada 15 aprilie-15 mai 2013. Ulterior, elevii participanti la cursurile de formare  vor deveni voluntari cu statut deplin, conform Legii nr. 195/2001.

Proiectul va dura pana in 30 iunie 2014, beneficiari fiind comunitatea si in special grupul tinta de varsta (preadolescenti si adolescenti), prin largirea formelor si surselor de informare in domeniul prevenirii delincventei juvenile in special si a criminalitatii in general.

 

****

 Elevii voluntari sunt vectori de imagine, modele de conduita morala si civica in scolile din care provin si in anturajul lor, acestia promovand activismul si implicarea sociala in activitati precum campanii de igienizare si curatenie, impaduriri, ecologizare etc..

          Proiectul "Voluntari pentru un viitor mai sigur" a inceput in Bistrita in anul 2006, avand un real succes. In prezent coordonam 30 de tineri, fiind a treia generatie de voluntari in slujba comunitatii. O parte dintre fostii voluntari au devenit ulterior politisti, folosindu-si cunostintele acumulate in slujba cetateanului.

             Va invitam sa fiti alaturi de noi!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1610 vizualizări17 aprilie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0