Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 25 Septembrie 2020 - 12788 vizitatori azi
Marfa fara documente. MASURI DE SIGURANTA PENTRU SARBATOAREA FLORIILOR .

Peste 190 de politisti din Bistrita-Nasaud vor actiona in strada, de Florii, in localitatile urbane si rurale, in vederea preintampinarii producerii oricaror evenimente negative si pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

Politisti de la ordine publica, de la structurile de politie rutiera, dar si de la arme, investigatii criminale sau investigarea fraudelor se vor afla in strada, in vederea asigurarii unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica.

 Politistii vor actiona in dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, in proximitatea a peste 250 de lacasuri de cult ortodoxe. Activitatile vor fi desfasurate in sistem integrat, impreuna cu celelalte institutii cu atributii in asigurarea ordinii si linistii publice.

In vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, politistii rutieri  vor fi prezenti in trafic in puncte cu risc ridicat de accidente si la orele cu trafic intens, fiind amplasate totodata 10 aparate radar.

           In caz de nevoie de asistenta imediata pentru a salva  viata,  proprietatea  si  mediul, apelati cu incredere 112 - Apelul Unic de Urgenta!

  PENTRU A AVEA O SARBATOARE A FLORIILOR LINISTITA, POLITISTII VA RECOMANDA:

ü     Adoptati un comportament preventiv, pentru a nu deveni tinta hotilor de buzunare!

ü      In zonele aglomerate din piete, bazare, gari, autogari, magazine, lacase de cult, manifestati atentie sporita asupra banilor sau altor obiecte personale!

ü     Nu purtati portmoneul in buzunarele exterioare ale vestimentatiei, in sacosa sau la vedere, ci in posete, borsete sau in buzunarele interioare ale vestimentatiei!

ü      Evitati locurile aglomerate daca aveti asupra dumneavoastra o suma importanta de bani, deoarece acestea sunt mediul favorabil hotilor de buzunare!

ü      Nu numarati banii pe strada sau cand sunt mai multe persoane in jurul dumneavoastra!

ü     Cand efectuati diverse plati, nu scoateti toti banii pe care-i aveti, ci numai suma de care aveti nevoie!

ü     purtati la dumneavoastra numai strictul de bani necesar, iar daca detineti in geanta sume de bani mai mari, impartiti banii in mai multe buzunare, astfel incat, atunci cand platiti la casa, lumea din jur sa nu poata observa teancurile de bancnote.

ü     Nu pastrati in acelasi loc banii, actele personale si cheile apartamentului!

ü     in aglomeratie, daca va simtiti bruscati cu intentie, controlati-va geanta sau portmoneul chiar in acel moment si priviti cu atentie persoanele din jurul dumneavoastra!

ü     In mijloacele transport in comun, nu purtati geanta neglijent pe umar, ci pozitionati-o in fata dumneavoastra si protejati-o cu mana!

ü     Buzunarul de la spatele pantalonilor este vulnerabil la urcarea si coborarea din mijloacele de transport in comun. Evitati sa tineti bani in acestea - hotii de buzunare sunt foarte abili!

ü     Daca circulati la ore tarzii sau cand sunt putini calatori, asezati-va cat mai aproape de conducatorul auto sau langa alti pasageri care va inspira incredere!

ü     evitati sa cititi in mijloacele de transport in comun, deoarece atentia este diminuata si puteti deveni cu usurinta victimele hotilor de buzunare!

ü     Daca stati la o coada, priviti cu atentie celelalte persoane; daca simtiti ca cineva s-a instalat in fata dumneavoastra si v-a acoperit vederea, verificati imediat geanta si locul unde tineti portofelul!

ü     Mare atentie la persoanele care se inghesuie numai la raioanele unde este aglomeratie si rar cer sa examineze un lucru!

 ü     Urmariti cu atentie persoanele care transporta obiecte de imbracaminte sau plase goale pe mana! Un hot se foloseste de astfel de obiecte cand opereaza, ca sa-si ascunda mana de privirile straine.

ü     Cand va deplasati dupa lasarea intunericului, evitati pe cat posibil locurile izolate sau neiluminate si purtarea bijuteriilor la vedere!

ü     Cand va aflati la ghiseul unei banci pentru a ridica o suma de bani, este bine sa observati comportamentul persoanele din jurul dumneavoastra. Unii infractori speculeaza orice situatie si urmaresc victimele pana ajung in locuri ferite de privirile cetatenilor, iar apoi actioneaza!

ü     Acordati atentie sporita supravegherii copiilor, carora trebuie sa evitati sa le oferiti bunuri de valoare (telefoane mobile, lantisoare din aur, sume mari de banii), toate acestea constituie o tentatie pentru infractori!

ü     Nu imprumutati telefoanele mobile pe strada sau in localuri publice unor persoane necunoscute, care, sub pretextul apelarii unor prieteni, dispar cu telefoane cu tot!

ü     Daca se incearca smulgerea bunurilor personale, reactionati prompt si alertati persoanele din jur!

ü     Daca sunteti victima unei infractiuni, daca ati asistat sau aveti cunostinta despre savarsirea unei fapte antisociale adresati-va celei mai apropiate unitati de politie.

 

 

 

 

Verificari ale sistemelor de securitate

 In 25/26.04.2013, intre orele 22.00-04.00, politistii din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate, Politia Municipiului Bistrita au desfasurat o actiune care a urmarit verificarea sistemelor de securitate la cele 11 statii de carburanti si modul de executare a serviciului de paza de personalul propriu si specializat al societatilor de paza de pe raza municipiului Bistrita.

Astfel, au fost verificate 32 societati comerciale, iar un administrator a fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 lei ca urmare a faptului ca la actionarea semnalului de panica nu a intervenit nici un echipaj.

In cadrul controalelor au fost efectuate instruiri ale personalului de paza aflat in serviciu, cu privire la respectarea obligatiilor acestora pe timpul executarii serviciului conform art. 48 din Legea 333/2003.

 

  •  

 

Prins de politisti in timp ce comercializa marfa fara documente

  In 25.04.2013, ora 11.00, politistii de la  Postul Sieu l-au depistat pe un barbat de 32 ani  din Lechinta, in timp ce oferea spre vanzare produse cosmetice si  imbracaminte.  Acesta nu detinea documente de provenienta pentru marfa comercializata, care prezenta de asemenea semne si inscriptii ale unor marci inregistrate.           

Marfa in valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

Cercetarile continua de Postul de Politie Sieu, sub aspectul savarsirii infractiunii de "punerea in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate".

 

  •  

 

Altercatie intre trei tineri

  In 25.04.2013, ora 18.30, a fost sesizata prin SNUApU 112 faptul ca pe pasunea comunala Albestii Bistritei a avut loc o altercatie intre mai multe persoane, din care doua prezinta leziuni prin taiere cu un obiect ascutit (cutit).

La fata locului s-a deplasat echipa operativa care a identificat persoanele implicate, K.P. de 22 ani,  din Josenii Birgaului si P. V. De 16 ani  din Albestii Bistritei.

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca cei doi s-au intalnit pe pasunea satului cu P. L. de 27 ani  din Lechinta, pastor la o cireada de vaci. Intre cele trei persoane s-a iscat un conflict spontan, lovindu-se reciproc, iar  P. L. provocandu-le leziuni celorlalti doi cu un briceag.

Un echipaj de la Serviciul de Ambulanta Bistrita-Nasaud, le-a acordat primul ajutor, fiind transportati la UPU Bistrita. In urma constatarilor preliminarii efectuate de Serviciul Medico-Legal Judetean Bistrita-Nasaud s-a stabilit ca K. P. prezinta leziuni traumatice care necesita 16-17 zile ingrijiri medicale, iar P.V. prezinta leziuni traumatice ce necesita 12-13 zile de ingrijiri medicale si nu intrunesc caracteristicile medico-legale ale punerii in primejdie a vietii.

Cercetarile continua de lucratorii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita pentru comiterea infractiunilor de lovire sau alte violente si portul fara drept al cutitului.

 

  •  

 

 

Barbat decedat in padure

 In 25.04.2013, ora 14.30, a fost sesizat telefonic faptul ca in padurea din Valea Izvorul Mare din Anies, s-a produs un accident in urma caruia un barbat a  decedat.

In urma efectuarii cercetarii la fata locului s-a stabilit ca barbatul de 46 ani  din Maieru, taia un arbore cu un fierastrau mecanic, care in cadere a acrosat un copac, lovindu-l in zona capului.

Cadavrul va fi transportat la Serviciul de Medicina Legala Bistrita-Nasaud in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzelor decesului.

Cercetarile continua de Sectia 7 Politie Rurala  Singeorz-Bai in vederea stabilirii cu exactitate a imprejurarilor in care a survenit decesul.

 

  •  

Surprinsa cu bunurile furate

  In 25.04.2013, orele 14.43, politistii au fost sesizati telefonic de un barbat din  Singeorz-Bai, ca o femeie, care a venit la cersit, i-a sustras mai multe pachete de cafea.

In momentul in care a fost identificata si depistata in statia CFR Singeorz-Bai, cu sprijinul partii vatamate, femeia de 23 ani avea asupra ei o plasa cu 6 pachete cafea.

Valoarea prejudiciului se estimeaza la circa 120 lei, fiind recuperat si restituit partii vatamate.

 Cercetarile continua de Politia oras Singeorz-Bai sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

0 comentarii1820 vizualizări26 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0