Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Material lemnos fara documente. Combaterea FURTURILOR SI SACRIFICARII ILEGALE A ANIMALELOR. Recomandari de Paste.

In 29.04.2013, pe DJ 151, in localitatea Lechinta, in cadrul unor actiuni pe linia prevenirii si combaterii delictelor silvice, politistii l-au depistat pe L.F. de 26 ani din Sigmir, care transporta cu o autoutilitara cantitatea de 3,098 mc material lemnos, in valoare de aproximativ 1500 lei, fara a detine documente legale de transport.

De asemenea, pe DN 17,  politistii l-au identificat in trafic pe G.V. de 63 ani din Prundu Birgaului, in timp ce transporta cu atelajul hipo cantitatea de 1,00 mc lemn rotund rasinos, in valoare de 104,6 lei, fara a detine documente legale de provenienta.

          Cei doi au fost sanctionati contraventional, iar material lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

·         

Infractiuni la regimul rutier

 In 29.04.2013, ora 19:00, in Rusu Bargaului, politistii l-au  depistat in trafic pe I.V. de 20 ani din Rusu Bargaului, in timp ce conducea un moped, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala, cercetarile fiind continuate de Sectia 2 Prundu Bargaului.

        

In 29.04.2013, ora 21.30, in Nasaud, politistii l-au identificat in trafic pe L.R. de 17 ani din Nasaud in timp ce conducea un  motociclu, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

          Susnumitul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur in aerul expirat.

          Cercetarile sunt continuate de Politia orasului  Nasaud.

·         

 

Accident usor in municipiul Bistrita 

 In 29.04.2013, ora 15.15,in Bistrita, la intersectia strazilor 1 Decembrie cu Piata Petru Rares,  M.M. de 23 ani din Tarpiu, in timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzator la schimbarea directiei de mers spre dreapta si a intrat in  coliziune cu un motociclu condus regulamentar de G.V. de 18 ani.

          Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatorului motociclului.     Conducatorii auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ si le-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

          Cercetarile continua de catre Biroul Rutier.

 

 

 

 

In 30 aprilie a.c., politistii au  actionat la nivel judetean, pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalitatii transportului de animale vii si produse din carne, respectarea legislatiei in domeniul sacrificarii animalelor, precum si pentru combaterea evaziunii fiscale.
In perioada premergatoare Sfintelor Sarbatori de Pasti, pentru prevenirea sacrificarii mieilor fara respectarea prevederilor legale in domeniu, a identificarii transporturilor ilegale de animale sustrase si sacrificate, catre abatoare, politistii de ordine publica, politie rutiera si investigarea fraudelor au actionat alaturi de reprezentanti din cadrul Autoritatii Nationale Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor.

 Actiunea a vizat si verificarea operatiunilor derulate de societatile comerciale care desfasoara activitati de valorificare a carnii si subproduselor din carne privind respectarea legislatiei sanitar veterinare.

 Astfel, au fost efectuate 9 controale in piete si societati comerciale si 11 filtre pe drumurile nationale si judetene, fiind verificate 216 autovehicule.

De asemenea, au fost aplicate 37 sanctiuni contraventionale, dintre care 28 prevazute de H.G. nr. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Valoarea totala a contraventiilor se ridica la 17.150 lei.

 

*****

 In aceasta perioada Politia Romana efectueaza controale in abatoarele, pietele, laboratoarele, targurile, oboarele si la magazinele din tara care comercializeaza animale sacrificate si subproduse din carne, pentru verificarea legalitatii functionarii acestora, identificarea persoanelor care valorifica ilegal animale si pentru depistarea carnii provenite din sacrificari ilegale.

 

 

 

 

Pentru un 1 Mai si un Pasti linistit, Politia Romana recomanda tuturor cetatenilor sa aiba in vedere un minim de masuri preventive.

Cu ocazia zilei de 1 Mai si a Sfintelor Sarbatori de Paste, pentru a se feri de neplaceri, Politia Romana recomanda cetatenilor sa acorde o atentie sporita sigurantei personale si a bunurilor pe care le detin. Pentru infractori, starea generala de destindere din jur, dar si frenezia pregatirii pentru aceasta perioada reprezinta o ocazie ideala pentru a "actiona".

 V-ati gandit vreodata ca, daca va lasati masina pornita in dreptului chioscului, in timp ce ati coborat pentru cumparaturi marunte, aceasta poate sa va fie furata? Sau ca, daca va lasati portofelul in cosul de cumparaturi, atunci cand sunteti in supermarket, puteti ramane fara el? Cu siguranta hotii s-au gandit si abia asteapta astfel de "cadouri".

 

Iata cateva recomandari pentru a va feri de neplaceri:

La cumparaturi:

- pastrati banii in geanta, borseta sau intr-un buzunar inaccesibil, in niciun caz in sacosa de cumparaturi sau in buzunarul de la spatele pantalonilor;

- cand achitati diferite bunuri, nu scoateti toata suma de bani pe care o detineti, ci doar necesarul platii contravalorii acestora;

evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, in numerar;
- daca sunteti impins in aglomeratie, verificati-va imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunteti victima unui furt;
- nu va lasati bunurile de valoare (portofel, borseta, servieta) in caruciorul pentru cumparaturi.

 

Siguranta autoturismului:

- atunci cand opriti, fie si pentru un scurt popas, nu lasati cheile in contact si asigurati-va ca ati inchis portierele si geamurile;

- obiectele de valoare lasate la vedere in masina (genti, posete, telefoane mobile, laptopuri, camere video, pungi de cadouri) sunt tentante pentru hoti;
- parcati-va autoturismul intr-un spatiu bine iluminat sau pazit, inchideti geamurile si asigurati-va ca l-ati incuiat;

-depozitati cumparaturile in portbagaj;

- nu lasati niciodata in autoturism actele masinii, bani sau documente importante.

Atunci cand sunteti plecati de la domiciliu:

- incercati sa creati aparenta ca se afla cineva in locuinta, prin diverse metode;
- instalarea unor dispozitive de aprindere si stingere automata a
luminilor in locuinta;

- ridicarea frecventa a corespondentei, de catre un vecin sau o persoana
de incredere;

- daca plecati pentru o perioada scurta, puteti aprinde luminile, radioul
sau televizorul;

- rugati un vecin sa va supravegheze locuinta;

- incuiati toate usile si geamurile, chiar si atunci cand plecati pentru cateva minute;

- nu depozitati la vedere (la usa, pe balcon, la poarta) ambalajele bunurilor cu o valoare ridicata, deoarece pot atrage atentia spargatorilor de locuinte;
- obiectele de valoare mare si cu dimensiuni reduse sau banii lichizi vor fi intotdeauna in atentia infractorilor, deci nu le lasati in locuinta;

- pregatirile pentru deplasare sa fie facute cat mai discret.


Pe durata sejurului:

- nu va lasati bagajele nesupravegheate in gara, in parcare ori la hotel;
- evitati taxiurile fara insemne de firma sau fara aparate de taxare;
- banii si bunurile de valoare pe care nu le aveti asupra dumneavoastra trebuie pastrate in seiful hotelului;

  - daca mergeti la picnic, nu va lasati lucrurile nesupravegheate;
- nu permiteti accesul in camera dumneavoastra de hotel unor persoane necunoscute sau celor cunoscuti ocazional.

 

In noaptea de Inviere:

- evitati persoanele turbulente sau in stare de ebrietate;
- alegeti drumurile intens circulate, iluminate corespunzator si evitati zonele in constructie, parcurile pustii, strazile laturalnice si zonele rau famate;
- deplasati-va in grup si nu raspundeti provocarilor altor persoane;

In speranta ca veti avea o vacanta lipsita de evenimente neplacute, va uram sa va bucurati pe deplin de aceasta perioada si sa aveti un Pasti fericit!

 

0 comentarii2737 vizualizări30 aprilie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0