Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
Autovehicul furat din Italia, depistat de politisti. Administratori cercetati.

In urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - I.G.P.R., in 6 iunie a.c., politistii au localizat, in apropiere de orasul Beclean, un autovehicul  furat din Italia in 6 aprilie a.c.

Autovehiculul, aflat in posesia unui barbat in varsta de 42 ani, a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Bistrita-Nasaud,  pana la clarificarea situatiei juridice.  Acesta avea montat un sistem GPS cu ajutorul caruia a fost localizat.

Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de tainuire.

 

·         

Administratori cercetati

 In 06.06.2013, Serviciul de Investigare a Fraudelor a inaintat Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud cu propunere de trimitere in judecata  dosarul penal privind doi administratori din Bistrita, cercetati  sub aspectul savarsirii infractiunii de "retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa".

In calitate de reprezentanti ai unei societati comerciale din Bistrita, in perioada aprilie 2009-aprilie 2011, au retinut si nu au varsat, cu intentie, impozite si contributii cu retinere la sursa, cu un prejudiciu in cuantum de 554.974 lei.

Prejudiciul  a fost recuperat in totalitate prin instituirea masurilor asiguratorii asupra bunurilor detinute, conform prevederilor legale.

 

·         

 

Tanara din Bistrita  cercetata pentru conducere fara permis

 In 07.06.2013, ora 00.30, pe Bd-ul Republicii din Bistrita, o conducatoare auto in varsta de 20 ani din Bistrita, nu a oprit la semnalul regulamentar al politistului rutier. Conducatoarea auto si-a continuat deplasarea pana la intersectia cu strada Piata Petru Rares, unde a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, a intrat pe trotuar, a colizionat doua autoturisme parcate si doua indicatoare rutiere.

Echipajul de politie rutiera a plecat in urmarirea autovehiculului, iar din verificari a rezultat ca tanara nu detine permis de conducere.

Conducatoarei auto i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetarile continua de Biroul Rutier, sub aspectul savarsirii infractiunii de  conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

·         

 

Actiune a politistilor pentru mentinerea ordinii publice

 In 06.06.2013, politistii din cadrul Sectiei 3 Sinmihaiu de Cimpie au desfasurat o  actiune  pe linia prevenirii criminalitatii in zona de competenta si pentru depistarea, identificarea  si tragerea la raspundere a celor care  se sustrag cercetarilor.

Astfel,  au fost  controlate sapte autovehicule si opt atelaje hipo, doi soferi au fost testati cu aparatul etilotest si au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale  in valoare de 525 lei, (3 la OUG 195/2002 si una la OG 97/2005).

Totodata, politistii au identificat suspectii principali pentru o infractiune de furt pe raza localitatii Sinmihaiu de Cimpie, trei tineri de 27 ani, 23 ani si 26 ani toti din Lechinta. 

  Cercetarile continua de Sectia 3 Politie Rurala Sinmihaiu de Cimpie.

 

·         

Scolile, in atentia politistilor

  In 06.06.2013, intre orele 10.00-14.00, pe raza comunelor Maieru si  Rodna, politistii au  organizat o actiune pe linia prevenirii absenteismului scolar, pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica si prevenirea si descurajarea faptelor de natura penala sau contraventionala.

Au fost identificati opt elevi care nu frecventau cursurile scolare, fiind informati factorii de conducere din unitatile de invatamint si s-a actionat pentru asigurarea defluirii in siguranta a circulatiei rutiere in zona scolilor, la iesirea elevilor de la cursuri.

  De asemenea, au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale in valoare de 915 lei, (una la Legea 61/1991, patru la OUG 195/2002 si una la OUG 97/2005);

 

*****

In cursul anului 2013, politistii au efectuat actiuni in judet in localurile de alimentatie publica din jurul unitatilor de invatamant pentru prevenirea absenteismului si abandonului scolar, in urma carora au fost identificati 880 elevi.

Au fost inaintate informari catre conducerile scolilor din care provin cei identificati ca frecventau localuri publice in timpul orelor de curs, in baza Protocolului de colaborare incheiat cu Inspectoratul scolar Judetean pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile.  Elevii care lipsesc nemotivat pot fi implicati, ca autori sau victime, in infractiuni si fapte antisociale cu violenta, motiv pentru care astfel de actiuni vor continua pe parcursul anului scolar 2013-2014.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2842 vizualizări07 iunie 2013




rss 2.0
rss 2.0